Imperia Ice Club: Αθηναϊκό nightlife... on the rocks

Ένα μπαρ φτιαγμένο από 30 τόνους πάγου, με θερμοκρασίες Αρκτικής και χρώματα out of this world, ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα και μας προ(σ)καλεί να χορέψουμε υπό τα ηλεκτρονικά του beats, για να μην παγώσουμε. Αντέχετε;
Imperia Ice Club: Αθηναϊκό nightlife... on the rocks
Ένα μπαρ που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Ένα αξιοθέατο που φαντάζει τόσο ταιριαστό στην Αθήνα όσο το χιονοδρομικό κέντρο στο Ντουμπάι. Μια ιδέα που, όσο ασύμβατη και αν μοιάζει με το μεσογειακό προφίλ της wannabe σύγχρονης μητρόπολής μας, σκεφτόμασταν ότι θα θέλαμε να τη δούμε υιοθετημένη όταν γράφαμε για το σκανδιναβικό Ice Hotel.

Γιατί, στο κάτω κάτω, ποιος είπε ότι η διάδοση και η οικειοποίηση κάθε –πρωτότυπης ή μη– ιδέας πρέπει, ακόμη και σε ένα «παγκόσμιο χωριό», να οριοθετείται από χωροταξικές συντεταγμένες; Και το Μιλάνο, που απολαμβάνει εδώ και μερικά χρόνια το δικό του Ice Bar, όσο κι αν θέλει να αποποιηθεί τη mare nostrum νοοτροπία του, παραμένει φύσει και θέσει μια νοτιοευρωπαϊκή πόλη.

Με αυτές τις σκέψεις φτάνω, μια Πέμπτη βράδυ, στο Fresh Hotel, όπου έχει ξεκινήσει πριν λίγες μέρες τη λειτουργία του το πρώτο ice bar των Βαλκανίων: το αθηναϊκό Imperia Ice Club, σε συνεργασία με την ομώνυμη premium βότκα. Ήδη έξω από το ξενοδοχείο το concept είναι εμφανές: μια «παγωμένη» βιτρίνα στο υπογάλαζο χρώμα της Αρκτικής μας προϊδεάζει για το τι κρύβεται στο εσωτερικό της.

Η πόρτα του ισογείου οδηγεί στο Red Hot Venue, το lounge bar που λειτουργεί ως προθάλαμος για να… πάρουμε δυνάμεις. Θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου, πρωτότυπα ice cocktails και zakuskis, ρώσικα finger food σε fusion εκδοχή που η πλειοψηφία των θαμώνων αφήνει για μετά, καθότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην επαναφορά της… ανθρώπινης θερμοκρασίας.

Οι resident DJs Σπύρος Παγιατάκης, Σεραφείμ Τσωτσώνης και Σωτήρης Γερόλυμος φροντίζουν τη «συντήρηση» της διάθεσής μας σε υψηλά επίπεδα με world, ethnic και freestyle ακούσματα, ενώ η διακόσμηση του χώρου σε κόκκινους και μαύρους τόνους –ιδιαίτερη μνεία αξίζει το λουλουδιαστό ταβάνι– κάνει έξοχη αντίθεση με το λευκό του πάγου που πρόκειται να ακολουθήσει και παίζει κι αυτήν το ρόλο της στην προαναφερθείσα επαναφορά μετά την έξοδο από το Ice Club.

Μετά την ολιγόλεπτη αναμονή στην μπάρα –η είσοδος στο Ice Club πραγματοποιείται αυστηρά και μόνο ανά μισάωρο, οπότε οι κρατήσεις για Παρασκευή και Σάββατο και για παρέες άνω των τριών ατόμων κρίνονται απαραίτητες– ακολουθούμε τη hostess μας στην γκαρνταρόμπα, οπού φοράμε τα ειδικά εσωθερμικά Columbia Sportswear jackets και γάντια και εν συνεχεία στον εξομοιωτή.

Ουσιαστικά ένας ακόμη μίνι προθάλαμος, όπου η θερμοκρασία πέφτει σταδιακά και ανά βαθμό από τους 21 στους –5 και ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για την επιβίωσή μας σε θερμοκρασιακές συνθήκες Σιβηρίας. Μετά από λίγα λεπτά η πόρτα ανοίγει και ένας σούπερ κεφάτος μπάρμαν μας υποδέχεται… στην κατάψυξη.

Ο χώρος είναι μικρός, χωρά μέχρι 15 άτομα, και είναι εξολοκλήρου φτιαγμένος από 30 τόνους πάγου: οι τοίχοι, η μπάρα, τα ποτήρια, μία πολυθρόνα και ένας καναπές όπου κάθονται μόνο οι γενναίοι, ή οι καταλλήλως ενδεδυμένοι, είναι όλα κομμάτια συμπαγούς, ειδικά επεξεργασμένου στο χέρι, πάγου. Οι φαντασμαγορικοί φωτισμοί εναλλάσσονται διαρκώς, μεταβάλλοντας την όψη του χώρου από παγωμένο μπλε σε φλούο πράσινο και «ζεστό», funky φούξια, ενώ η έννοια της ντισκομπάλας περνά σε άλλη διάσταση, με τις κρυστάλλινες σφαίρες που κρέμονται από το ταβάνι. Ναι, εννοείται πως είναι κι αυτές φτιαγμένες από πάγο.

Τα πρώτα πέντε λεπτά παγωμένων –με την κυριολεκτική έννοια– χαμόγελων και ανταλλαγής βλεμμάτων πανικού μεταξύ των θαμώνων περνούν γρήγορα και η δυνατή, dance μουσική που ξεχύνεται από τα ηχεία κάνει αισθητή την παρουσία και τον σκοπό της: χορεύουμε ασταμάτητα, πίνοντας παγωμένη –φυσικά– βότκα Imperia, αναμεμειγμένη με χυμούς εξωτικών φρούτων –δοκιμάσαμε και συνιστούμε ανεπιφύλακτα mango και berries– για να ζεσταθούμε –ή μάλλον για να μην παγώσουμε.

Το 25λεπτο παραμονής μας εξαντλείται τρομακτικά γρήγορα, αφήνοντάς μας να θέλουμε κι άλλο –παρά την αρχική παρόρμηση να ζητήσουμε από τον μπάρμαν να μας βγάλει πριν περάσει το δεκάλεπτο. Η hostess ανοίγει την πόρτα και μας ξαναβάζει στον εξομοιωτή, ο οποίος αυτή τη φορά ανεβάζει ανά βαθμό τη θερμοκρασία. Κατεβαίνουμε τα σκαλιά που οδηγούν πίσω στο lounge σχεδόν παραπατώντας. Τα τρία κοκτέιλ βότκας που δικαιούμαστε με την είσοδο στο Ice Club ενεργούν εξαιρετικά γρήγορα σε πολικές συνθήκες, οπότε σκεφθείτε το διπλά πριν αποφασίσετε να έρθετε εδώ με το αυτοκίνητο –ή καθίστε αρκετή ώρα στο lounge τρώγοντας zakuskis για να συνέλθετε.

Info & Tips:
* Το Ice Club λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 20.00 έως τις 04.00. Η είσοδος πραγματοποιείται ανά μισάωρο, πράγμα που σημαίνει ότι αν φτάσετε, π.χ., στις 23.05 θα χρειαστεί να περιμένετε 25 λεπτά στο lounge.
* Η είσοδος στο Ice Club κοστίζει 25 ευρώ με τρία κοκτέιλ βότκας Imperia.
* Το ποτό στο lounge κοστίζει 10 ευρώ, ενώ τα zakuskis από 6 έως 13 ευρώ.
* Πρωτότυπα events και μετακλήσεις guest DJs ετοιμάζονται για το χειμώνα στο Ice Club. Για πληροφορίες… stay tuned.
* Σχετικά με το dress code, οι υπεύθυνοι του Ice Club συνιστούν «ό,τι πιο cool τολμάτε» για κάτω από το εσωθερμικό jacket σας. Εμείς να προειδοποιήσουμε για ένα μόνο βασικό παράγοντα: σε κάθε περίπτωση, κλειστά παπούτσια.

Ηρώ Κουνάδη

Imperia Ice Club, Fresh Hotel Athens, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, τηλ.: 210 5243080
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v