Σαββόπουλος- Παπακωνσταντίνου: Συνάντηση- έκπληξη (;) στο Πόλις

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Πόλις Theater. Ενας "γάμος" που οι διορατικοί είχαν προβλέψει και οι υπόλοιποι... απλώς θερμοκαλωσορίζουν!     
Σαββόπουλος- Παπακωνσταντίνου: Συνάντηση- έκπληξη (;) στο Πόλις
Οι παρατηρητικότεροι το είχαν ίσως προβλέψει. Για τους άλλους ήταν απλώς μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ως εκπρόσωπος- ιδρυτής της γενιάς των τραγουδοποιών θα βρεθεί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στη σκηνή.

Δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς τους θα βρεθούν από τις 24 Ιανουαρίου στη σκηνή του Πολις Theater για να τραγουδήσουν τα νέα τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου που ηχογραφούνται αυτή την εποχή σε ερμηνεία του πάντα ανήσυχου Διονύση Σαββόπουλου.  

Η ηχογράφηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη, αφού τα τραγούδια παρουσιαστούν για 20 βραδιές στη σκηνή και πάρουν την τελική τους μορφή μπροστά στο κοινό. Εν συνεχεία θα κυκλοφορήσουν σε CD.

Όσοι από μας παρακολουθούμε την πορεία του Σαββόπουλου δεν ξαφνιαζόμαστε από τη συνεργασία: Είναι μία από τις πολλές που επιχειρεί ο Νιόνιος με νέους δημιουργούς, και που τα τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που σταμάτησε να είναι παραγωγικός με τη στενή έννοια του όρου, έχουν ως στόχο κατ΄αρχήν να παρουσιάσει στο κοινό του τις προτιμήσεις του από την σύγχρονη εγχώρια σκηνή. 

Αυτό που ίσως ξαφνιάζει είναι το ότι για πρώτη φορά ο Σαββόπουλος επιλέγει να τραγουδήσει όχι ένα, αλλά "μονοκοπανιά" δώδεκα τραγούδια του ίδιου δημιουργού. και αυτό προφανώς επειδή κρίνει- βλέποντας και το "ρεύμα" που έχει την τελευταία διετία ο επονομαζόμενος"Θανάσης" στις ηλικίες από είκοσι μέχρι τριάντα ότι και το "δικό" του, μεγαλύτερο κοινό θα βρει κάτι στο νέο τραγουδοποιό.

Όπως μαθαίνουμε, τo ούτως ή άλλως πολλά υποσχόμενο Polis Theater μεταμορφώνεται ριζικά στο εσωτερικό του για να υποδεχθεί τους δύο τραγουδοποιούς και το κοινό τους.

Μαζί τους θα βρίσκονται τέσσερις διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες του μουσικού αυτοσχεδιασμού: οι δικοί μας Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλ. βαθύχορδο, κρουστά, φωνητικά) και η Βάσω Δημητρίου (κιθάρες, παραδοσιακά νυκτά έγχορδα, φωνητικά) που είναι επίσης επιμελήτρια των ηχογραφήσεων και των προβών. Από το Λος Άντζελες, οι Jimmy Mahlis (κιθάρες, ούτι, φωνητικά) και Satnam Ramgotra (τάμπλες, τύμπανα, κρουστά). Δεν συνοδεύουν απλώς. Φωτίζουν και ζωντανεύουν τόσο τα καινούργια, όσο και άλλα πολλά γνωστά και δημοφιλή τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στην επιμέλεια του ήχου ο Γιάννης Τούντας και στους φωτισμούς ο Κώστας Τσαγανός. Οργάνωση παραγωγής: Sui Generis Music.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου και θα τελειώσουν στις 29 Μαρτίου.
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου: 15 ευρώ με ποτό.
Πέτρου Ράλλη 18
Τηλ. Κρατήσεων 210-3452527
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v