Half Note Jazz Club: Νέα σεζόν, νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα

Με Bobby Watson, Tonino Carotone, Kal και Somi υποδέχεται το Half Note τη νέα χρονιά. Το αγαπημένο jazz club της Αθήνας ανοίγει σήμερα τις πόρτες του για τη νέα σαιζόν και μας περιμένει να περάσουμε τον Ιανουάριο παρέα με τους ανατρεπτικούς προσκεκλημένους του.
Half Note Jazz Club: Νέα σεζόν, νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα
Νέα χρονιά και νέα σεζόν για το Half Note Jazz Club που φρόντισε για άλλη μία φορά να προσκαλέσει κάποια από τα σημαντικότερα πρόσωπα του jazz, soul και rock μουσικού στερεώματος παγκοσμίως, ανοίγει σήμερα (04/01) τις πόρτες του και μας προσκαλεί σε μοναδικές μουσικές βραδιές που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Το πρόγραμμα του Half Note για τον Ιανουάριο έχει ως εξής:   

04/01- 10/01: BOBBY WATSON "The Jazz Messenger"

Bobby Watson: άλτο σαξόφωνο
Loren Thomas: τρομπέτα
Harold O'Neal: πιάνο
Warren Wolfe: βιμπράφωνο
Curtis Lundy: μπάσο
Quincy Davis: ντραμς

Ο Bobby Watson είναι μια σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης τζαζ και, φυσικά, ένας ξεχωριστός σαξοφωνίστας, που επέλεξε να λειτουργεί δημιουργικά μέσα στην post-bop τζαζική παράδοση δίνοντας πάντα μουσική δυναμική και όμορφη, με σουίνγκ και blues feeling. Το ταλέντο του ήταν φανερό από πολύ νωρίς – από τότε που ο Art Blakey τον πήρε στο θρυλικό του γκρουπ και, πολύ σύντομα, του ανέθεσε την καλλιτεχνική / μουσική διεύθυνση. Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με αρχές ’80, ο Bobby Watson ήταν το δεξί χέρι του Blakey στους Jazz Messengers – την ίδια εποχή που ο Wynton Marsalis έκανε τα πρώτα του βήματα εκεί.

Στη συνέχεια, ο Watson είχε μια καθαρή και ανοδική πορεία, με συνεργάτες όπως ο Curtis Lundy, ο George Coleman, ο Charli Persip, ο Louis Hayes, ο Sam Rivers, το γκρουπ 29th Street Saxophone Quartet, ο Max Roach κ.ά. επιδεικνύοντας μια εκφραστική άνεση σε ποικιλία μουσικών στυλ. Αυτό φαίνεται και στην εκτενέστατη προσωπική δισκογραφία του, σε πλήθος εταιριών (Enja, Red, New Note, Blue Note, Evidence, Columbia, Palmetto κ.λπ.) και με εκπληκτικής απόδοσης γκρουπ. Απόδοση που φθάνει μέχρι σήμερα – και με τον Bobby Watson να δίνει πάντα μουσική πανέμορφη…


11/01-17/01: TONINO CAROTONE & ARPIONI "On the Road Again"

Είναι πια δικός μας άνθρωπος! Το χιούμορ και η σοβαρή, αγαπησιάρικη προσέγγιση της παλιάς μεσογειακής ποπ ξυπνάει αναμνήσεις – αλλά μας κρατάει και σε κοινωνικοπολιτική εγρήγορση. Ο κύριος με το εκπληκτικό κοστούμι, το γκραν χτένισμα και το κουτσαβάκικο καπέλο τραγουδάει με αυθεντικό old-pop στυλ σύγχρονους, με πολιτικές θέσεις και κοινωνικά προβληματισμένους στίχους, είναι event, ούτως ή άλλως! Ο Tonino Carotone, ο γνωστός μας Βάσκος καθαρά ιταλικών προδιαγραφών – αλλά και ελληνικού image – βαδίζει επάξια πάνω σε μια πλούσια τραγουδοποιητική παράδοση, φτιάχνοντας σύγχρονες ποπ καντσονέτες και σερενάτες για έναν κόσμο δύσκολο αλλά πανέμορφο και επιτακτικά βιώσιμο.

Το στυλ, αλλά και το ψευδώνυμο του Antonio de la Cuesta τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στα μέρη μας καθώς ο έξοχος λυρισμός του σε συνδυασμό με την μπριγιαντίνη λειτουργεί πειστικά. Με punk παρελθόν πίσω του, ο Tonino Carotone αποδίδει σεβασμό στον μετρ Renato Carosone και κάνει τραγούδια συνεχίζοντας πανάξια την παράδοση του Adriano Celentano. Ο Carotone είναι ένας καινούριος αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης λαϊκής μουσικής που φέρει το πνεύμα του δρόμου – σε συνδυασμό με ethnic και world μουσικές, με χιούμορ και έκδηλη κοινωνική ευαισθησία, ανοίγοντας πια τον δικό του δρόμο… Μαζί του οι Arpioni, ένα πολυμελές ska γκρουπ από την Ιταλία, μόνιμοι πλέον συνεργάτες του Carotone.

18/01- 24/01: KAL Gypsy Roma… με ροκ διαθέσεις

Τους αποκαλούν τσιγγάνικη Σέρβικη μπάντα του «21ου αιώνα», αλλά και κοινωνικό και μουσικό ναρκοπέδιο!! Οι μοναδικοί KAL με τον απαράμιλλο δυναμισμό τους στη σκηνή, αποτελούν αυτήν την περίοδο μία από τις πλέον hot μπάντες της Ευρώπης. Συνδιασμός παραδοσιακής Roma ιστορίας και μουσικών καταβολών με την παρεΐστικη rock n’ roll και blues Βαλκανική άποψη….

25/01- 31/01 SOMI Nu-jazz & Soul diva…

Η Somi είναι η τραγουδίστρια που συνήρπασε την Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια. Φωνή υπέροχη βαθιά, παρουσία εντυπωσιακή και το τέλειο μουσικό crossover της soul jazz και της Αφρικάνικης παράδοσης. Από jazz και soul, Μέχρι το gospel και το African funk ενσωματώνονται σε αυτό που αποκαλεί η ίδια «νέα ολιστική Αφρικάνικη ψυχή». Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για «ολιστική» μουσική εμπειρία…

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς. Τηλέφωνο κρατήσεων (Δευ.- Παρ. 09.00-23.00 & Σαβ. - Κυρ. 10.00-21.00) 210 9213310. Τηλ. club (καθημερινά 20.00 - 01.00) 210 9232360. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 22.30, Κυριακή - Δευτέρα 20.30. Είσοδος με ποτό:
Α ΖΩΝΗ 40 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤ. 30
Β ΖΩΝΗ 35 ΕΥΡΩ ΦΟΙΤ. 30
Γ ΖΩΝΗ 30 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤ. 20
ΜΠΑΡ 30 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤ. 20
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v