Woody Allen: Έρχεται μετά... κλαρίνων και κλάδων

Μπορεί με την Ελλάδα να βρίσκεται στο "φλέρτ", όπως δηλώνει ο ίδιος, αλλά φαίνεται ότι αυτό το αμόρε... σοβαρεύει. Ο Γούντυ Άλεν έρχεται δεύτερη φορά στη χώρα μας για δύο classic jazz συναυλίες, στις 28 και 29 Δεκεμβρίου. Στο Μπάντμιντον θα βρίσκεται αυτός, το κλαρινέτο του και η New Orleans Jazz Band.Τιμές λογικές!         
Woody Allen: Έρχεται μετά... κλαρίνων και κλάδων
Όταν προ δύο ετών "ο πλέον διάσημος «Ευρωπαίος» Αμερικανός καλλιτέχνης", είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, επρόκειτο ίσως για το γεγονός της χρονιάς.Οι Έλληνες θεατές αρνήθηκαν να καταλάβουν ότι άλλο ταινία του Γούντυ Άλλεν και παράστασή του με κλαρινέτο. 

Το περίεργο ήταν ότι ανταμείφθηκαν, αφού μπορεί ο αγαπημένος Γούντυ να μην ανήκει στο πάνθεον των θεοτήτων της Jazz, αλλά έχει αληθινό μεράκι και έχει δουλέψει πολύ.   

Είχαμε προ διετίας γράψει ότι αν ο Γούντυ ήξερε το πόσο χρεώνουν ένα εισιτήριο για την παραστασή του σε σχέση με το μέσο μισθό, το πιθανότερο είναι ότι θα εκπονούσε κάποια από τις φοβερές ατάκες του που τον καθιέρωσαν αρχικά ως showman και μετέπειτα ως κειμενογράφο και δημιουργό.

Τότε το τίμημα για την παρακολούθηση της παράστασης ταυτίστηκε... με το status και έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Τον ίδιο τον Miles Davis να φιλοξενούσε το Μέγαρο, τόσα λεφτά δεν άξιζε η παράσταση-πάντα βέβαια κατά τη γνώμη μας...         

Φέτος ο Γούντυ Άλεν και το κλαρινέτο του ξαναέρχονται για δύο παραστάσεις, και πάλι σε μέρες γιορτινές, αλλά με τιμές πιο λογικές. Μαζί του, στο θέατρο Μπάντμιντον η κλασσική και φημισμένη ορχήστρα «New Orleans Jazz Band» με προεξάρχοντα τον Μαέστρο Eddy Davis και τους Conal Fowkes, Cynthia Sayer, Robert Garcia, Simon Wettenhall, Jerry Zigmont. 

Αυθεντική classic jazz της Νέας Ορλεάνης, γλυκιά και νοσταλγική, χαρούμενη και θλιμμένη συνάμα, όπως και οι ταινίες του, στις οποίες η άλλοτε "μουσική των μαύρων" έχει πάντα ξεχωριστή θέση.

"Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου θα δώσετε για το ελληνικό κοινό δυο συναυλίες. Τι έχετε να πείτε στους Έλληνες φίλους σας, που περιμένουν έναν ζωντανό μύθο από κοντά;", ρωτήθηκε από τη διοργανώτρια εταιρία. 

"Σαν μεγάλος θαυμαστής της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας και των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, για μένα προσωπικά το σημαντικότερο είναι η δική μου επαφή, με τον μύθο της δικής τους χώρας- μιας χώρας που όπως είπαμε, δεν έχει επηρεάσει μόνον εμένα, αλλά και τον τρόπο σκέψης και τον πολιτισμό σε όλον τον κατοικημένο πλανήτη Γη. Για μένα, αφορμή για αυτή την προσέγγιση είναι οι δυο συναυλίες jazz. Είμαι τυχερός που θα γίνει λοιπόν με «όχημα» κάτι που αγαπώ πολύ. Από εκεί και πέρα δεν έχω την ψευδαίσθηση, ότι η τέχνη μου, δίνει νόημα στη ζωή μας. Απλά θέλω όλοι μαζί να περάσουμε καλά. Με αυτή την φοβερή ομάδα μουσικών, την New Orleans Jazz Band. Που μου επιτρέπει να παίζω μαζί της κλαρινέτο". 

"Σε λίγες μέρες έρχεστε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά τι θα επισκεφθείτε; Πέρα από τα εστιατόρια;"


(γελάει) Μα φυσικά, πάλι την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Εάν προλάβω, τότε και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Την Τρίτη φορά θα δούμε. Δέστε είμαι πλέον 72 χρονών και έμαθα πια πως καμιά φορά έχει μεγάλη σημασία να πάς την σχέση βήμα-βήμα. Κι εγώ στην σχέση με την χώρα σας, βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο φλερτ. Και θέλω να χαρώ αυτή την περίοδο.  

Δ. Γλ.

Θέατρο Μπάντμιντον  
28 & 29 Δεκεμβρίου
τιμές 90, 120,140, 165 ευρώ (υπήρχαν εισιτήρια και των 60 ευρώ, όπως και φοιτητικά των 40, αλλά έχουν εξαντληθεί), τηλ: κρατήσεων: 210 8840600

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v