K. Μακεδόνας: 'Ενας τζέντλεμαν... "πετάει" στη σκηνή του Gazarte

Ζεστή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, φωνές που δένουν μεταξύ τους, όργανα που χαϊδεύουν τις νότες, τραγούδια που έχουν πολύ καιρό να ακουστούν. Ο Σταμάτης Κραουνάκης συνέθεσε ένα πρόγραμμα - ακουστική εμπειρία, στην οποία μας ξεναγεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο Κώστας Μακεδόνας.
K. Μακεδόνας: Ενας τζέντλεμαν... πετάει στη σκηνή του Gazarte
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Η συνθήκη είναι σπίτι». Τάδε έφη ο Σταμάτης Κραουνάκης στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Gazarte στις 30 Νοεμβρίου. Ένα σκηνικό ζεστό που μας θυμίζει το σαλόνι του σπιτιού όπου με φίλους βγάζουμε τις κιθάρες και παίζουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μουσική. Οικοδεσπότες ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης, η Σαβέρια Μαριολά και ένα επιτελείο καταξιωμένων μουσικών, ο κιθαρίστας, σολίστας και μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ο ακορντεονίστας Δήμος Πολυμέρης, το κόντρα μπάσο του Μίμη Ντούτσουλη και ο Άρης Κούκος στο μπουζούκι και το μαντολίνο.

Μια ακουστική εμπειρία με σκοπό να ξυπνήσει το συναίσθημα και τον ανθρωπισμό μας ετοίμασε ο Σταμάτης Κραουνάκης με τραγούδια από το 60 μέχρι σήμερα, με τραγούδια που έχουν πολύ καιρό να ακουστούνε, όπως το «στου Όθωνα τα χρόνια».

Μια σκέψη που υπήρχε από την περίοδο που ετοίμαζαν τον δίσκο «Έπεσε έρωτας» και την οποία υλοποίησε ο Κραουνάκης θέτοντας τον εαυτό του στη θέση του πελάτη. Καταλαβαίνοντας ότι ο κόσμος πλέον διασκεδάζει σε μικρά κουτούκια όπου υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα και όχι το άγχος του πρώτου ονόματος, αποφάσισε να δομήσει με παρόμοιο τρόπο την παράσταση. Φωνές που δένουν μεταξύ τους, όργανα που χαϊδεύουν τις νότες και αναδεικνύουν τη δύναμη των τραγουδιών.

Ένας Μακεδόνας ώριμος και ήρεμος που απογειώνει με τη φωνή του, όπως φάνηκε και από τα τραγούδια που μας παίξανε. Ιπτάμενος και τζέντλεμαν λοιπόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Gazarte.

Στον ήχο ο Γιάννης Παξεβάνης και στα φώτα ο Γιάννης Σιδηρόπουλος
Φωτογραφίες Ορφέας Εμιρζάς
Art Director Δημήτρης Αρβανίτης
Μακέτα προγράμματος Γιάννης Κολοβός

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ.: 210 3460347, 210 3452277
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30
Τιμή εισιτηρίου με ποτό: 15€ ελάχιστη κατανάλωση στο μπαρ, 35€ ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v