Συναυλίες Σεπτεμβρίου: 13 λόγοι για να επιστρέψουμε από τις διακοπές

Smashing Pumpkins, Manic Street Preachers, Zbigniew Preisner, Patti Smith, Tool και HIM. Ή αλλιώς... οι μισοί από τους λόγους για τους οποίους επιστρέψαμε στην Αθήνα. Δείτε αναλυτικά όλες τις συναυλίες που θα μας φτιάξουν τη διάθεση (και) το Φθινόπωρο.
Συναυλίες Σεπτεμβρίου: 13 λόγοι για να επιστρέψουμε από τις διακοπές
Μετά από τα τραγικά γεγονότα των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες και με βάση τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για λήψη μέτρων στο νομό Αττικής λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στη Μαλακάσα, το Terra Vibe Festival, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Αυγούστου, ακυρώνεται. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν πληροφορίες για την εξαργύρωση των εισιτηρίων.  

των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη


Πέρασαν –κιόλας;– τρεις μήνες από την ημέρα εκείνη που μετρούσαμε ενθουσιασμένοι τους λόγους για να μην πάμε διακοπές και τους βγάζαμε πενήντα. Τρεις μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων χορέψαμε latin με τους Ska Cubano και τους Buena Vista Social Club, γελάσαμε με την… προεκλογική εκστρατεία του Alice Cooper, ανεβήκαμε σε δέντρα και παγκάκια για να δούμε, πάνω από 35.000 κεφάλια, τους Metallica, συγκινηθήκαμε με τους Waterboys και τους Scorpions, τραγουδήσαμε το Whole Lotta Love με τον Robert Plant, ξεσηκωθήκαμε με τους Madness και τους Beastie Boys, (ξανα)λατρέψαμε τον Iggy και την τρέλα του και επανεκτιμήσαμε Kaiser Chiefs και Calexico για τη φρεσκάδα τους. Κι όταν όλα αυτά τελείωσαν, ναι, τελικά πήγαμε διακοπές.

Επειδή υποψιαζόμαστε ότι κι εσείς κάνατε το ίδιο, και νιώθοντας την ανάγκη να μετριάσουμε τη μελαγχολία της επανόδου με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας κάθε άνοιξη, συγκεντρώσαμε –το μαντέψατε– δέκα (και κάτι) λόγους για να γυρίσουμε από τις διακοπές –ή τουλάχιστον για να είμαστε χαρούμενοι που γυρίσαμε. Λόγους που μπορεί να μην είναι εξίσου συγκλονιστικοί –ούτε αριθμητικά ούτε… ονομαστικά– με τους προηγούμενους, είναι όμως αρκετοί για να μας βοηθήσουν να προσγειωθούμε ομαλά στην αθηναϊκή πραγματικότητα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για μια ολόφρεσκη συναυλιακή σαιζόν που μόλις ξεκινάει.

Τον… χορό της επανόδου ανοίγουν θριαμβευτικά στις 29 Αυγούστου στο Terra Vibe δύο γκρουπ που περιμέναμε καιρό: οι άρτι… επανενωθέντες Smashing Pumpkins, μαζί με τους Manic Street Preachers, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα με ολοκαίνουριο άλμπουμ στις αποσκευές τους. Το line up συμπληρώνουν οι πολυσυζητημένοι Kasabian, με το δυνατό, φρέσκο ήχο τους και την εκρηκτική σκηνική παρουσία που τους χάρισε το NME Award της καλύτερης live μπάντας για το 2007. Εισιτήρια προπωλούνται στα Ticket House, PMW και Ticketpro.gr, προς 50, 70 και 80 ευρώ, ανάλογα με τη θέση.

Αμέσως μετά, ο Σεπτέμβριος ξεκινάει… πολύχρωμος με το ετήσιο Mama Africa Art Festival (01/09) στο Θέατρο Πέτρας που τείνει να γίνει θεσμός αλληλεγγύης και προσφοράς. Μέσα από τη μουσική, τις εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, ντοκιμαντέρ, σκίτσων, αλλά και το χοροθέατρο, την γευσιγνωσία (Αφρικανική κουζίνα) και τις άλλες τέχνες οι Αφρικανοί συμπολίτες μας εκφράζουν τον πολιτισμό τους και οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την πλούσια αφρικανική κουλτούρα. Οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι, ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ, στην προπώληση (στα Village Cinemas, τα δισκοπωλεία Metropolis, τα Ticket House και ticketpro.gr, σε όλα τα καταστήματα Videorama και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου), και 25 ευρώ στο ταμείο (για τα παιδιά κάτω των 10 ετών η είσοδος είναι δωρεάν).

Μία ονειρική βραδιά μας περιμένει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, αφού ο σπουδαίος συνθέτης των ταινιών του Κισλόφσκι Zbigniew Preisner μαζί με την τραγουδίστρια των Amadeus, Teresa Salguiero, έρχονται να μας ταξιδέψουν σε γνωστές («Η διπλή ζωή της Βερόνικα», «Ο δεκάλογος», «Τα τρία χρώματα: Μπλε, Κόκκινο, Λευκό» κ.α.) και νέες μελωδίες. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 το βράδυ και οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 40, 70, 100 και 150 ευρώ (Προπώληση από το i-ticket.gr, τηλ. 210 6786000 / 801-11-60000 και από το ταμείο του φεστιβάλ Αθηνών.)

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου η… μεγαλειώδης σκηνή του Terra Vibe που έγινε talk of the town το καλοκαίρι υποδέχεται τους Tool. Οι Paul D' Amour (κιθάρα και μπάσο), Danny Carey (τύμπανα), Adam Jones (κιθάρα) και φυσικά ο «άνθρωπινος γρίφος» Maynard James Keenan (φωνή) θα είναι εδώ για να μας χαρίσουν ένα συγκλονιστικό σόου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 25, 40 και 50 ευρώ και η προπώληση θα γίνεται στα Ticket House Αθήνας και Θεσσαλονίκης και ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr.

Την ίδια μέρα στο Φεστιβάλ Παπάγου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Tonino Carotone, Arpioni και Μπάμπη Τσέρτου. Ο εκκεντρικός βάσκος καλλιτέχνης, συναντά τον δικό μας καλλίφωνο «μπελκάντο» και μαζί με το δημοφιλές ιταλικό ska γκρουπ έρχονται να μας ξεσηκώσουν σε μια απρόσμενη μουσική φιέστα. Η συναυλία ξεκινά στις 20.30 και η γενική είσοδος είναι στα 30 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται στο Δημαρχείο Παπάγου (Αναστάσεως 90, τηλ. 210 65 40 700-4), στο κατάστημα Δαναός (Μεσογείων 230, Χολαργός, τηλ. 210 65 28 301 & 3), στο κατάστημα Viva Vida (Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-69 22 659) και στα ταμεία του Θεάτρου την ημέρα της παράστασης από τις 6.00 μ.μ. και μετά (τηλ. 210-65 20 412).

Δύο μέρες μετά, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ο πολυαγαπημένος Goran Bregovic, με την ιδιαίτερη βαλκανική μουσική του, έρχεται για μία ακόμη φορά στη χώρα μας για να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Πέτρας μαζί με τη “Wedding and Funeral” μπάντα του. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 25 ευρώ στην προπώληση (που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα) και 30 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου. Αν πάλι δεν καταφέρετε να παρακολουθήσετε τον σπουδαίο δημιουργό εκεί, ο Goran Bregovic θα εμφανιστεί για μία ακόμα συναυλία την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Πειραιά, στο Βεάκειο Θέατρο. Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη συναυλία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου το Θέατρο Λυκαβηττού ανοίγει για άλλη μία φορά τις πόρτες του υποδέχοντας τον σπουδαίο δημιουργό του φλαμένκο Paco de Lucia, που επιστρέφει για να αλλάξει τα δεδομένα στη μουσική με το νέο του άλμπουμ «Cositas Buenas». Οι φωνές των La Tana, Montse Cortes και El Potito ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη μοναδική αυτή παράσταση, ενώ οι μουσικοί Jerry Gonzalez και Juan D’ Angelyca εγγυώνται τη μελωδική αρτιότητα. Δύο μέρες μετά (13/09) ο Paco de Lucia θα εμφανιστεί στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι 21.30 και η τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 40 έως 65 ευρώ για την παράσταση της Αθήνας και από 35 έως 60 ευρώ για την παράσταση της Θεσσαλονίκης (προπώληση στο www.ticketnet.gr).

Ένα ακόμα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Ακτή του Ήλιου, στον Άλιμο. Το ετήσιο, πλέον, και παγκόσμιο EarthDance Festival έρχεται και φέτος στη χώρα μας για να μας παρασύρει σε ένα χορευτικό κρεσέντο με σκοπό την υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης. Παραπάνω από 70 καλλιτέχνες της rock, rap και r’n’b σκηνής θα εμφανιστούν στο πάρκο του Αλίμου, με διαφορετικό μουσικό θέμα την κάθε ημέρα, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχουν όρια στο πού μπορεί να φτάσει η μουσική όταν οι μουσικοί απλά διασκεδάζουν. Το EarthDance, μάλιστα, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ταξιδεύει στην Κέρκυρα και τη Σαντορίνη. Το πρόγραμμα θα ξεκινά κάθε μέρα στις 18.00, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Τις ίδιες ημέρες, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, υποδεχόμαστε για άλλη μία φορά τους Him, στη Θεσσαλονίκη, στη Μονή Λαζαριστών, και την Αθήνα, στο Θέατρο Λυκαβηττού, αντίστοιχα. Ο Ville Valo και η παρέα του έρχονται για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές συγκίνησης, παρουσιάζοντάς μας και δείγματα από τη νέα τους δουλειά, όπως το Kiss of Dawn, το πρώτο single του νέου τους δίσκου Venus Doom που αναμένεται το Σεπτέμβριο. Οι πόρτες και στις δύο συναυλίες ανοίγουν στις 19.30 και η τιμή του εισιτηρίου είναι 40 ευρώ στην προπώληση (από τα Ticket House και το Ticketpro.gr) και 45 ευρώ στο ταμείο.

Στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα θα εμφανιστεί και η Patti Smith με τη μπάντα της, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Το Θέατρο Λυκαβηττού και το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται μια από τις σημαντικότερες και πλέον «επιδραστικές» γυναικείες μορφές στην ιστορία του rock ‘n roll, που επιστρέφει στη χώρα μας με ένα μοναδικό σόου βασισμένο στο πιο πρόσφατο άλμπουμ της με τίτλο Twelve. Η συναυλία ξεκινά στις 21.30 και η τιμή του εισιτηρίου είναι 35 ευρώ στην προπώληση (από τα Ticket House και το ticketpro.gr) και 40 ευρώ στο ταμείο.

Και ενώ θα πλησιάζουμε στα τέλη του μήνα, δύο ακόμα συναυλίες έχουν προγραμματιστεί για να μας κρατήσουν σε εγρήγορση. Η πρώτη έχει να κάνει με τους Okean Elzy, τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή μπάντα της Ανατολικής Ευρώπης που έρχεται τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού. Το γκρουπ θα παρουσιάσει μία επιλογή από τις μεγάλες του στιγμές μέσα από τους δίσκους πολλοί εκ των οποίων έχουν γίνει πλατινένιοι σε Ουκρανία και Ρωσία ακόμα και την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και η τιμή του εισιτηρίου είναι 30 ευρώ (προπώληση στα Virgin Megastores και σε επιλεγμένα καταστήματα. Πληροφορίες-κρατήσεις στο 210 6465000 και www.musicboxproductions.gr.).

Mε πιο… hard rock διαθέσεις έρχονται οι Candlemass, για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονική και Αθήνα. Έτσι, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο συναυλιακό χώρο Υδρόγειος και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο Gagarin 205 οι Σουηδοί επιστρέφουν με μανία και δύναμη για να μας χαρίσουν ένα αληθινά Epic Doom σόου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 και η τιμή του εισιτηρίου είναι 25 ευρώ (προπώληση στα Ticket House και στο ticketpro.gr).

Στα πιο... χορευτικά πράγματα, τέλος, η Ανδαλουσιανή ιέρεια του φλαμένκο και μούσα του Carlos Saura, Cristina Hoyos, επιστρέφει στην Αθήνα για τρεις μοναδικές παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Badminton, με το νέο της δυναμικό σύνολο Ballet Flamenco de Andalucia. Στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου η Cristina Hoyos θα ταξιδέψει και πάλι το αθηναϊκό κοινό στον εκρηκτικό κόσμο του φλαμένκο, με μια παράσταση διαποτισμένη από το πηγαίο πάθος, την αστείρευτη ενέργεια και την αυθεντικότητά της. Εισιτήρια, από 25 έως 75 ευρώ, προπωλούνται στο Ticketnet.gr και στα Virgin Megastores.

Και κάπου εκεί, καθώς ο μήνας θα τελειώνει, εμείς θα προετοιμαζόμαστε για έναν χειμώνα που θα είναι εξίσου… live, αρχίζοντας από τον Οκτώβριο με Muse στο Terra Vibe στις 4/10, Caetano Veloso στο Θέατρο Badminton στις 25/10 και Bajofondo με τον Gustavo Santaolalla στο Fuzz στις 29/10.
 
Μετά από τα τραγικά γεγονότα των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες και με βάση τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για λήψη μέτρων στο νομό Αττικής λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στη Μαλακάσα, το Terra Vibe Festival, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Αυγούστου, ακυρώνεται. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν πληροφορίες για την εξαργύρωση των εισιτηρίων.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v