Tap Dogs: Το tap dancing στον 21ο αιώνα

Τη μοντέρνα εκδοχή του ”tap dancing” έρχονται να παρουσιάσουν στην Αθήνα οι μετρ του είδους, συνδυάζοντας με χιούμορ το βαρύ βιομηχανικό σκηνικό και την τεχνική του χορού που τους έκανε διάσημους σε όλο τον κόσμο. Τυχαία ”άνοιξαν” τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϋ;
Tap Dogs: Το tap dancing στον 21ο αιώνα

Με ένα ανεπανάληπτο show, το οποίο συνδυάζει το σθένος και τη δύναμη των βιομηχανικών εργατών με την ακρίβεια και το ταλέντο που απαιτεί το tap dancing, οι Tap Dogs σαρώνουν σαν κομήτης το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Αν οι Fred Aster και Gene Kelly ως πρώτοι διάσημοι διδάξαντες, ενσάρκωναν με το φράκο τους τη λουστραρισμένη εκδοχή του tap dancing, οι ρωμαλέοι χορευτές από την Αυστραλία, με τα τζην και τα ημιάρβυλα, αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον του κοινού για το συγκεκριμένο είδος χορού με όρους εργοταξίου.

Κεκλιμένα επίπεδα από ξύλο και ατσάλι, σκαλωσιές, σιδηροτροχοί και συρματόσχοινα είναι το βαρύ βιομηχανικό σκηνικό εντός του οποίου οι Tap Dogs ξεδιπλώνουν το μοναδικό τους ταλέντο, αλλά και το χιούμορ τους.

Όλα ξεκίνησαν από έξι φίλους που ζούσαν σε μια πόλη της βιομηχανικής ζώνης, βόρεια του Σίδνεϋ. Στο διάλειμμα της εργασίας τους στο τοπικό χαλυβουργείο ή στο γκαράζ της σχολής χορού που είχε ανοίξει εκεί ο επικεφαλής του σχήματος Dein Perry, έμαθαν να χορεύουν tap dancing χρησιμοποιώντας οτιδήποτε μπορούσε να συμβάλει στον εμπλουτισμό του ρυθμού των ποδιών τους.

Τροχαλίες, κατσαβίδια, σχάρες και μεταλλικοί σωλήνες, σανίδες και σκάλες μαζί με τα βαριά υποδήματά τους, μετατράπηκαν σε κρουστά μουσικά όργανα. Ωστόσο ελάχιστα μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που ανεβαίνουν οι Tap Dogs στις θεατρικές σκηνές του κόσμου. Γυμνασμένοι, ιδρωμένοι και ενίοτε ημίγυμνοι, παρουσιάζουν ένα θέαμα που σφύζει από αρρενωπότητα και δράση.

Οι βασικότεροι συντελεστές των Tap Dogs είναι ο βραβευμένος δυο φορές με Olivier χορογράφος Dein Perry, μαζί με τον σκηνοθέτη/σκηνογράφο Nigel Triffit και τον συνθέτη Andrew Wilkie.

Μέχρι σήμερα οι Tap Dogs έχουν κερδίσει 11 διεθνείς θεατρικές διακρίσεις συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Pegasus στο Spoleto Festival της Ιταλίας και Obie στη Νέα Υόρκη.

Τη διετία 1998-2000 περιόδευαν σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία ενώ το καλοκαίρι του 2000 επέστρεψαν στο Σίδνεϋ για να συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καθοδηγώντας άλλους 1000 tap dancers απ’ όλο τον κόσμο.

Η ιστορία των Tap Dogs μεταφέρθηκε το 2000 και στην μεγάλη οθόνη, με το φιλμ Bootmen που σκηνοθέτησε o Dein Perry εμπνευσμένος από προσωπικές εμπειρίες.

Από τις 20 έως τις 25 Μαρτίου οι Tap Dogs θα βρίσκονται στην Αθήνα, για να ”ταρακουνήσουν” το Θέατρο Μπάντμιντον, στο Γουδή.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: www.ticketnet.gr, 210-8840600

Πρόγραμμα παραστάσεων: Τρίτη έως Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή 17.30 και 21.00

Τιμές εισιτηρίων: από 18 έως 52 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:

Με πιστωτική κάρτα: 210 88 40 600, www.tickenet.gr

Με μετρητά: Virgin Megastores, Σταδίου 7-9, Σύνταγμα, 210 3314788, Φραγκοκλησιάς & Γρανικού, Village Center, Μαρούσι, 210 6106041, Π. Ράλλη & Θηβών, Village Park, Ρέντης, 210 4251760, Δούσμανη 26, Γλυφάδα, 210 8944420

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v