Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αντέχει ακόμα!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τριάντα χρόνια μετά, συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στους δρόμους της ελληνικής ροκ σκηνής. Εμείς δε θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε τον σπουδαίο αυτό εκπρόσωπό της και, ένα ”βράδυ Σαββάτου”, βρεθήκαμε στο Οξυγόνο live.
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αντέχει ακόμα!

Το Σάββατο το βράδυ νοσταλγήσαμε πολύ τα ”άγρια νιάτα” μας, και, αναζητώντας καταφύγιο για τις αναμνήσεις μας, αποφασίσαμε πως μόνο το ροκ του Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να γλυκάνει τις μνήμες μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν για το Οξυγόνο live, μία καθαρά ροκ μουσική σκηνή σε μέγεθος και χρώμα, που μέχρι τις 11, λίγο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, είχε γεμίσει από ”νέους” κάθε ηλικίας.

Το μαγαζί αποτελείται από δύο επίπεδα, στον πρώτο όροφο τα τραπέζια πλημμυρίζουν ασφυκτικά τη σκηνή, ενώ από το μπαλκόνι του δευτέρου οι ”πιστοί” του Βασίλη κρέμονται σαν ώριμα φρούτα έτοιμα να πέσουν στην σκηνή, να τον αγκαλιάσουν και να γίνουν ένα στο τραγούδι του. Εκεί βρίσκεται το μπαρ όπου, προς μεγάλη μας έκπληξη, υπάρχουν άφθονα σκαμπό και τραπεζάκια για όλους. Ποιος μπορεί όμως να ακούει Λοΐζο καθιστός;

Το πρόγραμμα ξεκινάει με τους 15 50, μία νέα ροκ μπάντα με εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστή που... ”τα σπάει”! Ακολουθεί η, όχι τόσο εντυπωσιακή, Ζακλίν Σταματοπούλου, ενώ με το στόμα ανοιχτό μας αφήνει η Μαρλέν Αγγελίδου. Σας λέει κάτι το όνομα; Ίσως τη θυμάστε από το μουσικό ριάλιτυ popstar και το girl band που προέκυψε από’κεί για ένα διάστημα, τις Hi-5.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος κάποια από τα κορίτσια ακολούθησαν το ”εύκολο” μονοπάτι της λαϊκής πίστας, η Μαρλέν όμως, πιο ασυμβίβαστη, προσπαθεί να ξεχωρίσει τραγουδώντας Led Zeppelin, και αναμφισβήτητα το πετυχαίνει!

Κατά τις 12 βγαίνει ο ”αιώνιος έφηβος” της ελληνικής δισκογραφίας. Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για τον Παπακωνσταντίνου, πέρα από το ότι μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές με τους στίχους του Καββαδία και του Καρυωτάκη, με Λοΐζο, Ξυλούρη και Μικρούτσικο. Στη σκηνή παραμένει αυθεντικός, αξιοθαύμαστος μέσα στην απλότητά του, να ανοίγει τα χέρια σε μία νοητή αγκαλιά και να παρασύρει το κοινό στους ρυθμούς του. Να στέλνει χαιρετίσματα στην εκάστοτε εξουσία και να επιμένει να φοβάται όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι τις 3:30 και, όπως ζωτοκραυγάζει το κοινό από κάτω, πραγματικά θέλεις ”κι άλλο”! Δεν απογοητευόμαστε όμως, γιατί για αρκετές Παρασκευές και Σάββατα ακόμα ο Βασίλης με τη νεαρή παρέα του θα είναι εκεί. Ενώ τις Πέμπτες, σε μία πιο κλασική hard rock σκηνή, εμφανίζονται η Τάνια Κικίδη με τους Dickens’ Zoo και το ”Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό”.

Αν θέλετε να κλείσετε τραπέζι, η τιμή της φιάλης για τις μέρες που εμφανίζεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κοστίζει 140 ευρώ, ενώ η απλή είσοδος είναι στα 15 ευρώ με 2 ευρώ επιπλέον για το ποτό σας. Τις Πέμπτες η φιάλη είναι στα 100 ευρώ και η είσοδος 10 ευρώ. Για το parking ακριβώς απέναντι από το μαγαζί θα πληρώσετε 10 ευρώ, αλλά υπάρχουν αρκετά μέρη στην γύρω περιοχή όπου μπορείτε να παρκάρετε.

Οξυγόνο live, Βούρβαχη και Κορυζή 4, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 92 40 740

Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v