Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος συναντά την... Ιστορία

Την ευκαιρία να θαυμάσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο από ένα ιστορικό σημείο θα έχουν όσοι βρεθούν σε έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους που θα παραμείνουν ανοικτοί τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, την Τετάρτη 9 Αυγούστου, έως τη 1.00 το βράδυ. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους το βράδυ της πανσελήνου θα είναι ελεύθερη.
Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος συναντά την... Ιστορία

Το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη γνωριμία και την εξοικείωση του κοινού με τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αποφάσισε να ανοίξει και εφέτος Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία το βράδυ της Πανσελήνου, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006, έως την 01:00 μμ.

Στη γιορτή του φεγγαριού, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ωστόσο, οι επισκέπτες που θα προσέρχονται στους χώρους θα πρέπει, για την ασφάλειά τους, να βρίσκονται μέσα στις περισχοινίσεις και, επίσης, να αποφεύγουν το κάπνισμα, την κατανάλωση τροφίμων και ποτών και φεύγοντας να αφήσουν τους χώρους καθαρούς.

Μεταξύ των τριάντα αρχαιολογικών χώρων που θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ της Πανσελήνου, βρίσκονται η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Αρχαίο Στάδιο Δελφών, ο Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου και το Ανάκτορο Νέστορος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v