ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος συναντά την... Ιστορία

Την ευκαιρία να θαυμάσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο από ένα ιστορικό σημείο θα έχουν όσοι βρεθούν σε έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους που θα παραμείνουν ανοικτοί τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, την Τετάρτη 9 Αυγούστου, έως τη 1.00 το βράδυ. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους το βράδυ της πανσελήνου θα είναι ελεύθερη.

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος συναντά την... Ιστορία

Το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη γνωριμία και την εξοικείωση του κοινού με τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αποφάσισε να ανοίξει και εφέτος Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία το βράδυ της Πανσελήνου, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006, έως την 01:00 μμ.

Στη γιορτή του φεγγαριού, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ωστόσο, οι επισκέπτες που θα προσέρχονται στους χώρους θα πρέπει, για την ασφάλειά τους, να βρίσκονται μέσα στις περισχοινίσεις και, επίσης, να αποφεύγουν το κάπνισμα, την κατανάλωση τροφίμων και ποτών και φεύγοντας να αφήσουν τους χώρους καθαρούς.

Μεταξύ των τριάντα αρχαιολογικών χώρων που θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ της Πανσελήνου, βρίσκονται η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Αρχαίο Στάδιο Δελφών, ο Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου και το Ανάκτορο Νέστορος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2