Eu-ro(ck)vision!

Οι Φινλανδοί Lordi με την... τρομακτική εμφάνιση κατέλαβαν την πρώτη θέση στον ελληνικό διαγωνισμό της Eurovision ανατρέποντας κάθε προγνωστικό σε μια βραδιά που διέψευσε και τις ελληνικές προσδοκίες αφήνοντας την Αννα Βίσση στην ένατη θέση. Οι δηλώσεις των νικητών και η πρώτη δεκάδα.
Eu-ro(ck)vision!

Για τους ”παραδοσιακούς” φίλους της Eurovision η περσινή πρώτη θέση της Ελενας Παπαρίζου ήταν έκπληξη. Όχι γιατί η ελληνιδα σταρ δεν το άξιζε, αλλά γιατί στον διαγωνισμό είθισται να διαψεύδονται οι προσδοκίες για τα φαβορί.

Η φετινή ”δική” μας διοργάνωση επεφύλασσε δύο εκπλήξεις: Αφενός ότι η Αννα Βίσση με την 9η θέση δεν βγήκε σε μία από τις πρώτες θέσεις, όπως περίμεναν αναλυτές, δημοσιογράφοι και (ελληνικό) κοινο, αφετέρου ότι τη μεγαλύτερη αποδοχή των ευρω-τηλεθεατών συγκέντρωσε ένα τραγούδι από τη Φινλανδία που μάλιστα κινείται στους χώρους του nu metal με gothic επιρροές!

Αν ρωτούσε κανείς πριν απο μία εβδομάδα τι θέση θα έπαιρναν οι ”Lordi” το πιθανότερο ήταν πως η απάντηση που θα έπαιρνε ήταν ότι δεν θα περνούσαν καν στους τελικούς. Φαίνεται πως το νεανικό του κοινού και η αισθητική ανάγκη για κάτι ”νέο” χάρισαν στα τερατάκια αυτά από τη Σκανδιναυία την πρώτη θέση και μάλιστα με μία απο τις μεγαλύτερες διαφορές στην ιστορία του θεσμού. Στις πρώτες θέσεις ακολούθησαν οι Ρωσία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Σουηδία, Λιθουανία, Ουκρανία, Αρμενία, Ελλάδα και Ιρλανδία.

Μεταξύ αυτών που επέλεξαν το hard rock και η Ελλάδα, που μη έχοντας εντός διαγωνισμού τον συνήθη αποδέκτη των 12 πόντων της, την Κύπρο, ψήφισε κατά το δοκούν. Δώδεκα βαθμούς η Ελλάδα πήρε από την Κύπρο και τη Βουλγαρία, ενώ δέκα από τις Ρουμανία, Βέλγιο, Αρμενία, Ισπανία και Αλβανία.

Τι δεν είχε η παρουσία της Άννας Βίσση; Κατά την ταπεινή μας άποψη, πρωτοτυπία. Κατά τα λοιπά, η εμφάνισή της ήταν πολύ καλή, η ερμηνεία εξαιρετική- ακόμα και το... φόρεμα ήταν ταιριαστό για την περίσταση.

”Αυτή η νίκη είναι νίκη της μουσικής rock είναι νίκη όσων έχουν ανοικτό μυαλό”, δήλωσε το συγκρότημα κατά την συνέντευξη τύπου.

Στα απόνερα του διαγωνισμού, ελπίζουμε να μην πέσουν όλοι πάνω στην εκπρόσωπό μας για το ότι δεν κατέλαβε υψηλότερη θέση, αλλά και- για να μην ξεχνάμε τα σοβαρά- να μην ισχύσει αυτό που καυστικά σχολίαζαν οι Financial Times την Παρασκευή, σε άρθρο τους με τον εύγλωττο τίτλο ”Eurovision: Europe’s only vision”.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v