Η μεταμόρφωση του ολυμπιακού Badminton

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου διεθνή διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων, το Ολυμπιακό ακίνητο του Badminton στο Γουδή περνάει για τα επόμενα 20 χρόνια στην ανάδοχο εταιρεία των Μιχάλη Αδάμ, Γιώργου και Παναγιώτη Γεώργα και Δημήτρη Κοντογιάννη. Επιδίωξη της αναδόχου εταιρείας είναι η μετατροπή της αρένας του Badminton σε ένα υπερσύγχρονο κλειστό θέατρο 2.500 θεατών, ικανό να φιλοξενήσει μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η μεταμόρφωση του ολυμπιακού Badminton

Στη μεταολυμπιακή περίοδο και στον τομέα αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός για τη μίσθωσή τους σε ιδιώτες ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το Ολυμπιακό Ακίνητο του Badminton περνάει για τα επόμενα 20 χρόνια στην ένωση φυσικών προσώπων και στην υπό ίδρυση ανώνυμη εταιρεία των Μιχάλη Αδάμ (ADaM Productions), Γιώργου και Παναγιώτη Γεώργα (Half Note Jazz Club) και του developer Δημήτρη Κοντογιάννη (Allou Fun Park).

Ο Ανάδοχος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα ενεργά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η διεκδίκηση του συγκεκριμένου Ολυμπιακού Ακινήτου αποτέλεσε στρατηγική του επιλογή.

Συγκεκριμένα από τη δεκαετία του 90, διαβλέποντας πως το Ελληνικό κοινό είχε περιορισμένες δυνατότητες επιλογών συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα μέλη του Αναδόχου ξεκίνησαν να πρωτοπορούν με την εισαγωγή στην Ελλάδα παγκόσμιας αποδοχής και υψηλής ποιότητας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Διάσημα musicals, βραβευμένα θεάματα, avant-garde σχήματα, παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και κάθε είδους παραγωγές δοκίμασαν με μεγάλη επιτυχία τα βήματά τους στην ελληνική σκηνή.

Παραγωγές σταθμοί όπως το KOYAANISQATSI Live με ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Philip Glass, το Bob Fosse The Musical, το CATS του Andrew Llyod Webber, το Rocky Horror Show, το De La Guarda, το Lord Of The Dance, το Excenticus και το Nomad του Cirque Eloize, οι Les Arts Sauts, οι Tiger Lillies, είναι κάποιες αντιπροσωπευτικές από τις λαμπερές παραγωγές που άλλαξαν την καθημερινότητα του κοινού στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των εν λόγω παραστάσεων, φιλοξενήθηκαν σε χώρους των Ολυμπιακών Ακινήτων, στοιχείο το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην διαμόρφωση των εν λόγω χώρων σε χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων και την αντίστοιχη εξοικείωση του κοινού.

Αλλά και άλλες παραγωγές όπως το Tango Pasion, τα θεάματα στον πάγο με τα St. Petersburg State Ice Ballet και το Holiday On Ice, χαρίσανε, και θα συνεχίσουν να χαρίζουν, ψυχαγωγία για ολόκληρη την οικογένεια.

Παράλληλα το Half Note Jazz Club με το απαράμιλλο πρόγραμμά του δημιούργησε ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς, σαν τη μοναδική καθημερινή live σκηνή στην Αθήνα με μουσικά σχήματα απ’ όλο τον κόσμο.

Η εγκατάσταση του γηπέδου Βadminton στο Γουδή βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό σημείο στο κέντρο της πόλης και μαζί με την έκταση που καταλαμβάνει το Άλσος Στρατού και το Κέντρο Ιππασίας αποτελούν ιδανικό χώρο για ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο αντίστοιχο της ”La Vilette” του Παρισιού.

Επιδίωξη του Αναδόχου είναι η μετατροπή της αρένας του Badminton σε ένα υπερσύγχρονο κλειστό θέατρο 2.500 θεατών, ικανό να φιλοξενήσει μεγάλες θεατρικές παραγωγές υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, καθώς και λοιπές εκδηλώσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v