Οι Tiger Lillies παίζουν... H.P. Lovecraft

Για δύο μοναδικές παραστάσεις επισκέπτονται και πάλι τη χώρα μας οι Tiger Lillies, αυτή τη φορά μαζί με τον μπασίστα των θρυλικών Einstürzende Neubauten, Alexander Hacke. Η παράσταση, που τιτλοφορείται Mountains of Madness, βασίζεται στη σκοτεινή, γοτθική λογοτεχνία του H.P. Lovecraft και παρουσιάζεται στο Gagarin205 στις 10 και 11 Ιουνίου.
Οι Tiger Lillies παίζουν... H.P. Lovecraft

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια οι Tiger Lillies επιστρέφουν στην Αθήνα με το καινούργιο τους σόου, για δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 10 και 11 Ιουνίου, στο Gagarin205.

Το ”Mountains of Madness” είναι βασισμένο στην σκοτεινή λογοτεχνία του H.P. Lovecraft και είναι μια σύμπραξη του εκκεντρικού βρετανικού τρίο με τον εξίσου εκκεντρικό Alexander Hacke, μπασίστα των θρυλικών Einstürzende Neubauten.

Το ”Mountains of Madness” ανέβηκε για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι στην Arena του Βερολίνου κι έκτοτε περιοδεύει στις μεγάλες ευρωπαïκές πόλεις, καθηλώνοντας κοινό και κριτικούς. Τον Μάρτιο πέτυχε απόλυτο sold out στο Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου και τιμήθηκε με 5 αστέρια από τον Ian Gittins της Guardian.

Η επιτυχία του σόου οφείλεται όχι μόνο στην σύμπραξη του πιο avant garde συγκροτήματος της βρετανικής μουσικής σκηνής με μια από τις κορυφαίες μορφές της industrial punk, αλλά και στην καθ΄αυτή θεματολογία του.

Ο H.P. Lovecraft θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της γοτθικής λογοτεχνίας. Πέρασε όλη του ζωή στην Providence των Η.Π.Α, αποτυπώνοντας στο χαρτί τον δαιδαλώδη και αινιγματικό κόσμο της φαντασίας του. Και ποιός θα μπορούσε να ακολούθησει καλύτερα τα μονοπάτια του σκοτεινού αυτού μυαλού από τον Martyn Jacques, με την αγγελική φωνή και την διαβολική φαντασία;

Στο ”Mountains of Madness13 από τις πιο απόκοσμες ιστορίες του H.P. Lovecraft παίρνουν σάρκα και οστά και συνθέτουν ένα ανατριχιαστικό οπτικοακουστικό παζλ. Αρχαίοι θεοί, κοσμικός τρόμος και χαμένες ψυχές ζωντανεύουν μέσα από το διαπεράστικό φαλσέτο του Martyn Jacques, την αφαιρετική μουσική των Tiger Lillies και τα ηλεκτρονικά ηχοτρόπια του Alexander Hacke, μέσα σε μια οπτική πανδαισία σκιών και αινιγματικών εικόνων που δημιούργησε η Danielle de Picciotto.

Gagarin205, Λιοσίων 205, τηλ.: 210 8547601-2

Ώρα Έναρξης: 21.00

Τιμή Εισιτηρίου: €35 (προπώληση), €39 (ταμείο)

Προπώληση: Metropolis, Tickethouse, Clipart, και στο τηλέφωνο 801-11-60000

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v