Τα δωρεάν του Νοεμβρίου

Φεστιβάλ, σεμινάρια, δράσεις για πιτσιρίκια και προβολές με ελεύθερη είσοδο γεμίζουν όμορφα την Αθήνα του Νοέμβρη.
Τα δωρεάν του Νοεμβρίου

Ο Νοέμβρης καταφθάνει και μαζί με τα πρώτα κρύα φέρνει αρκετές δωρεάν προτάσεις για να περάσουμε όμορφες, δημιουργικές και διασκεδαστικές στιγμές.

Για να δούμε τι θα δούμε δωρεάν αυτόν τον μήνα.

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Φρανθίσκο Άλμπο» στην Ταινιοθήκη

1 Νοεμβρίου

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Πρεσβεία της Ισπανίας, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ του Πέδρο Ολάγια «Φρανθίσκο Άλμπο». Πρόκειται για ένα εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ, που, μέσω της μυθοπλασίας, παρουσιάζει την Ιστορία να "ανακρίνει", σε σκηνικά της Ρόδου και της Χίου, τον ελάχιστα γνωστό Έλληνα πλοηγό που έφερε πίσω στην Ισπανία το μοναδικό πλοίο που επέζησε του Πρώτου Περίπλου της Γης και που κληροδότησε στο μέλλον το ναυτικό ημερολόγιο εκείνης της μοναδικής αποστολής.

Το ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει να προβάλλεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Το πιο μακρύ ταξίδι. Ο πρώτος περίπλους της Γης», στο Μουσείο Ηρακλειδών, από τις 3 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2021. Η είσοδος θα ξεκινήσει από τις 18.00.

Σύγχρονες γυναίκες δημιουργοί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Από 2 Νοεμβρίου

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν έναν κύκλο προβολών αφιερωμένο στις γυναίκες δημιουργούς με τίτλο «Επικράτεια Γυναικών: Σύγχρονες Γυναίκες Δημιουργοί». Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 2, 9, 16 και 23 Νοεμβρίου 2021 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), ενώ όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.



Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 μεγάλου μήκους ταινίες, 2 μυθοπλασίας και 2 ντοκιμαντέρ, ενώ διοργανώνεται παράλληλα και αφιέρωμα σε 4 ταινίες μικρού μήκους από γυναίκες σκηνοθέτιδες, με τίτλο «Μικρού μήκους για τη Γυναίκα».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Το μουσείο αλλιώς: Μια ξενάγηση σε οκτώ εμβληματικούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας

5 με 28 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τα παιδιά 6-12 ετών να ανακαλύψουν «Το μουσείο αλλιώς» μέσα από μία συναρπαστική διαδραστική ξενάγηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, με ελεύθερη συμμετοχή, έως τον Δεκέμβριο 2021, στους πολιτιστικούς χώρους και τα μουσεία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης.



Πιο αναλυτικά, «Το μουσείο αλλιώς» είναι μία κινούμενη εκπαιδευτική δράση βιωματικού χαρακτήρα που καλεί τα παιδιά του Δημοτικού (σχολεία και οικογένειες) να κάνουν μία διαφορετική επίσκεψη στο μουσείο και να το ανακαλύψουν μέσα από τη μουσική, το σωματικό θέατρο, την κίνηση και τον χορό. Τα παιδιά γνωρίζουν τις συλλογές, τα εκθέματα, την αρχιτεκτονική και την ιστορία του μουσείου μέσα από την ψυχαγωγία, τη διάδραση και το παιχνίδι κι έτσι, το μουσείο μετατρέπεται σε έναν χώρο ζωντανό, γεμάτο δημιουργικές προκλήσεις, έναν χώρο που εξάπτει τη φαντασία, την ελεύθερη έκφραση, τη δημιουργία.

Για κράτηση θέσης, επικοινωνήστε με τον χώρο που ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε. Δείτε αναλυτικά τους χώρους εδώ.

Σεμινάριο ψυχολογίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

10 Νοεμβρίου έως 26 Ιανουαρίου

Ποιες είναι οι συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων; Υπάρχουν απλοί, πρακτικοί τρόποι για να τις ενσωματώσουμε στη ζωή μας; Ποια λάθη κάνουμε συνήθως στις σχέσεις μας με τους άλλους; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ευτυχισμένες και ουσιαστικές σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο; Απαντήσεις στο τρίμηνο σεμιναριακό κύκλο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με τίτλο «Ευτυχία & Διαπροσωπικές Σχέσεις», που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας στον χώρο της (Αρκαδίου 23) από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 26 Ιανουαρίου.

Κάθε σεμινάριο θα είναι βιωματικό και διαδραστικό με πρακτικές ασκήσεις, γι’ αυτό και θα ενθαρρυνθεί η ενεργή αλληλεπίδραση των μελών και θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, με μέση διάρκεια μία ώρα. Οι ομιλίες θα διεξαχθούν δια ζώσης για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 7 άτομα) σύμφωνα με το πρωτόκολλο covid-19. Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν ζωντανά να τις παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ: 210 4936680 και στο mail [email protected].

Cosmosis-Magna DJ set στο Faust

6 Νοεμβρίου

To Magna επιστρέφει, ύστερα από ένα γεμάτο καλοκαίρι στη Μύκονο, στο αθηναϊκό Faust με το νέο concept Cosmosis και τον Richard Horn. O Horn έχει παρουσία σε μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο, από Νέα Υόρκη και Μαϊάμι, έως Ντουμπάι, Λονδίνο, Βερολίνο, Ιστανμπούλ, και έχει υπάρξει για πολλά χρόνια resident dj στη Μύκονο με εμφανίσεις στα επώνυμα Buddha Bar και Aroma Bar. Το event ξεκινά στις 22.30.

Electra Music Theater στο Faust

13 Νοεμβρίου

Το δημοφιλές concept ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στο Faust και οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μεθυστικό electro & techno μουσικό ταξίδι με τρεις από τους γνωστότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής: Salin, Kayf και Deloco. H Salin, γνωστή και ως Alice, υπήρξε resident Dj στο Bolivar Beach Bar & The Black Hole, ο Kayf, a.k.a. Ηλίας Σαπανίδης, είναι resident Dj των Suburbia, μίας μουσικής κοινότητας για ονειροπόλους στα αθηναϊκά προάστια, ενώ οι Deloco παίζουν techno με τη δέουσα βαρύτητα, ενώ έχουν εμφανιστεί σε πρωτότυπους και underground χώρους, ανά την Ελλάδα. Ώρα έναρξης: 22:30.

Το 1o Ελληνικό Jazz Project Festival έρχεται στο Αθηνά Live

26 με 29 Νοεμβρίου

Το Αθηνά Live (Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Μοσχάτου) υποστηρίζει την συνεχώς αυξανόμενη ελληνική σκηνή της Jazz και διοργανώνει το πρώτο θεματικό του φεστιβάλ, για ένα τριήμερο στο οποίο θα παρελάσουν από την σκηνή του, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα και σχήματα της ελληνικής Jazz σκηνής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο συγκεκριμένο project, που αποτελεί την πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη τους δουλειά. Στις 26 θα δούμε τους Takis Barberis Group Και τους Bfam, στις 27 τους Takis Paterelis Quartet, τους Yiorgos Fakanas Group και τους Flying Jazz Trio και στις 28 Νοεμβρίου τους Sev Trio και τους Joel Soto & Beyond Clave. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v