Τα δωρεάν του Σεπτεμβρίου επιστρέφουν!

Όσο προφταίνουμε, απολαμβάνουμε αγαπημένους καλλιτέχνες σε ανοιχτούς χώρους σε όλη την Αττική, με ελεύθερη είσοδο.
Τα δωρεάν του Σεπτεμβρίου επιστρέφουν!
Σας έλειψαν; Σας τα φέραμε. Για όσο καιρό ακόμα έχουμε τη δυνατότητα για  συναυλίες και παραστάσεις σε εξωτερικούς χώρους, απολαμβάνουμε γνωστούς καλλιτέχνες σε ανοιχτά θέατρα και άλση της Αθήνας, χωρίς εισιτήριο.

Δείτε παρακάτω τις δωρεάν εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε για τον Σεπτέμβριο και ευελπιστούμε να επανέλθουμε.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Cine Φιλοθέη

1η Σεπτεμβρίου στις 20.00

Επιστρέφει, με μεγάλες επιτυχίες από την κοινή του πορεία με την κοινωνία μέσα στα χρόνια αλλά και με τραγούδια που αγαπήσαμε. Ελαφρά λαϊκά μιούζικαλ με μίξεις τρελές, με κέφι αληθινό όπως πάντα και με αυξημένη μπάντα. Τον Σταμάτη Κραουνάκη θα συνοδεύουν όπως πάντα οι μουσικοί του συγκροτήματος του Σπείρα -Σπείρα.

Jazz στο Πάρκο

4 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά ένα από τα μεγαλύτερα Jazz Φεστιβάλ της χώρας. H καρδιά της Ελληνικής jazz, θα χτυπήσει και φέτος στο Ίλιον, στον μαγευτικό κήπο του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη), όπου θα φιλοξενήσει κορυφαίους καλλιτέχνες, με ελεύθερη είσοδο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη.

Η Τάνια Γιαννούλη, το Γιώτης Σαμαράς quartet, με τους Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, Yoel Soto, Σωτήρη Ντούβα, Γιώτη Σαμαρά και το Gilad Atzmon trio, με τους Κωσταντίνο Στουραΐτη, Γιώργο Κωστελέτο, Gilad Atzmon, θα προσφέρουν στο κοινό εξαιρετικούς ήχους της jazz μουσικής, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Διονύσης Σαββόπουλος «Στο Woodstock εγώ, ήμουν εδώ» στην Κηφισιά

5 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Το πληθωρικό ταλέντο και η χαρισματική φύση του Διονύση Σαββόπουλου αναζητούν διαρκώς νέους δρόμους έκφρασης. «Το Woodstock ένα πολύ όμορφο όνειρο για να γίνει αληθινό, αλλά και πολύ συναρπαστικό για να ξεχαστεί εύκολα. Έγινε ορόσημο μίας ολόκληρης εποχής, καθοριστικό της γενιάς του 60 ́́ θα ξαναζωντανέψει μέσα από την χαρισματική αφηγηματική διήγηση του Διονύση Σαββόπουλου, στο Ζηρίνειο Στάδιο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ορέστης» του Ευριπίδη στο Κορωπί

10 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Έργο γεμάτο συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό, ο Ορέστης θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, για την κοινωνική συνοχή, τα οποία θα αναδείξει ένας λαμπερός θίασος ηθοποιών. Παίζουν: Άρης Σερβετάλης (Ορέστης), Μαίρη Μηνά (Ηλέκτρα), Πάνος Βλάχος (Μενέλαος), Γιώργος Ψυχογιός (Τυνδάρεως), Αιμιλιανός Σταματάκης (Πυλάδης), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Ωραία Ελένη), Ζερόμ Καλουτά (Φρύγας), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Θα παρουσιαστεί στο ανοιχτό θέατρο Πλατείας Δεξαμενής.

Η Ελένη Βιτάλη στον Άγιο Δημήτριο

11 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Με έναν καινούργιο δίσκο στις αποσκευές της, σε μουσική Τάκη Σούκα και στίχους της Ελένης Φωτάκη και με νέα τραγούδια με τον Σταμάτη Κραουνάκη συνεχίζει τις εμφανίσεις της παρέα με τους δυναμικούς και ανατρεπτικούς μουσικούς της. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου. Διάθεση προσκλήσεων από 23/08/2021 μέχρι εξαντλήσεώς τους, από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Διεύθυνση: Αγίου Βασιλείου 83, Άγιος Δημήτριος από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρα: 09:00 – 15:00 Δευτέρα και Τετάρτη ώρα: 18:00 – 20:00. Για την παραλαβή των προσκλήσεων, είναι επιθυμητή η προσφορά σας σε 2 τουλάχιστον βασικά είδη, από τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα, σχολικά είδη, είδη καθαριότητας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο - Φαρμακείο.

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Άλσος Νέας Σμύρνης

14 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του, από τους "Συνήθεις Υπόπτους" και τον "Άμλετ της Σελήνης" έως το "Σιδερένιο νησί". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μουσικό ταξίδι στη γειτονιά του Χάρη Κατσιμίχα στο Μπραχάμι, αλλά και μια μεγάλη στάση στη δική του γειτονιά, τα Εξάρχεια.

«Μία χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη στο Χαλάνδρι

15 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Το Φεστιβάλ Δωδώνης (για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima παρουσιάζουν μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Τι έγινε λοιπόν διακόσια χρόνια πριν; Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Τι είναι η Xάρτα του Ρήγα; Γιατί δεν ζωγράφισε την Σφαγή της Χίου ένας Έλληνας ζωγράφος; Υπάρχουν πολλοί Θούριοι; Θα τα μάθουμε όλα στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Απαραίτητο το δελτίο εισόδου από τον ιστότοπο www.viva.gr.

«Μήδεια» του Μποστ στις Αχάρνες

17 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Η καλλιτεχνική́ εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά́, σε καλοκαιρινή́ περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, την σατιρική́ κωμωδία του Μποστ "Μήδεια", σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωταγωνιστή στον ρόλο της Μήδειας τον εξαιρετικό Μάκη Παπαδημητρίου. Η παράσταση θα παιχτεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2102478505 / 6936013476.

Δημήτρης Καλατζής «Μια τζαζ ματιά στο χθες» στον Άγιο Δημήτριο

20 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Μουσική εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα του μέρους εκείνου της μουσικής, που ονομάζουμε, μάλλον, αδόκιμα, "ελαφρό". Η συναυλία του Δημήτρη Καλατζή καλύπτει τεράστιο εύρος μουσικής παραγωγής, από την κλασική μουσική έως τον κινηματογράφο. Μεταξύ πολλών άλλων, θα ακούσουμε κομμάτια των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη σε mainstream jazz διασκευές, σε ύφος 50ς και 60ς, χωρίς εκπτώσεις στον απολύτως τζαζ χαρακτήρα τους. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου. Για την παραλαβή των προσκλήσεων, είναι επιθυμητή η προσφορά σας σε 2 τουλάχιστον βασικά είδη, από τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα, σχολικά είδη, είδη καθαριότητας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο - Φαρμακείο. Διάθεση προσκλήσεων από 23/08/2021 μέχρι εξαντλήσεώς τους, από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Διεύθυνση: Αγίου Βασιλείου 83, Άγιος Δημήτριος από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρα: 09:00 – 15:00 Δευτέρα και Τετάρτη ώρα: 18:00 – 20:00.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στον Άγιο Δημήτριο

26 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ξέρει καλά τον τρόπο να μας ξεσηκώνει και να μας ταξιδεύει μέσα από την μαγεία των live εμφανίσεών της και των μεγάλων της τραγουδιών και μας υπόσχεται ένα δίωρο γεμάτο από τα χρώματα της μουσικής της, γεμάτο από τραγούδια που θα τραγουδάμε μαζί της από την αρχή ως το τέλος της βραδιάς. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου. Για την παραλαβή των προσκλήσεων, είναι επιθυμητή η προσφορά σας σε 2 τουλάχιστον βασικά είδη, από τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα, σχολικά είδη, είδη καθαριότητας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο - Φαρμακείο. Διάθεση προσκλήσεων από 23/08/2021 μέχρι εξαντλήσεώς τους, από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Διεύθυνση: Αγίου Βασιλείου 83, Άγιος Δημήτριος από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρα: 09:00 – 15:00 Δευτέρα και Τετάρτη ώρα: 18:00 – 20:00.

Goin’ Through - Nivo - Ισορροπιστής στην Κηφισιά

24 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Οι Goin’ Through, Nivo, Ισορροπιστής έρχονται για να ξεπεράσουν τα μουσικά τους όρια, να ξεσηκώσουν τους νέους και τους νεότερους, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Κηφισιάς. Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με τηλεφωνική κράτηση από 9/8 ώρες 09:00 – 14:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή), στο τηλέφωνο 213 2007204. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει κράτηση έως δύο άτομα.

«Ταξίδι στην υπέροχη μουσική της Ελλάδας» στη Νέα Σμύρνη

28 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Ένα αφιέρωμα στην υπέροχη, πολύμορφη μουσική μας με τραγούδια των μεγάλων μας δημιουργών που σφράγισαν με την ποιότητά τους και την αξία τους διαχρονικά τον μουσικό μας πολιτισμό, όπως: Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μανώλης Χιώτης, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοϊζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μίμης Πλέσσας, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος κ.α. Συμμετέχουν οι: Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v