Σούπερ μπαράκια για να γίνει τζέρτζελο

Δεν έχουν πάει όλα τα αγαπημένα μας μπαράκια διακοπές. Σε αυτά μπορούμε να τα πιούμε και να χορέψουμε και μέσα στον Αύγουστο.
Σούπερ μπαράκια για να γίνει τζέρτζελο
Τον Αύγουστο, πολλά από τα αγαπημένα μας στέκια κλείνουν για διακοπές. Και αυτό είναι τέλειο. Όλοι αξίζουν διακοπές. Το θέμα είναι ότι αν εσύ έχεις (ξε)μείνει στην Αθήνα, χρειάζεσαι κάπου να πας. Επειδή δεν γίνεται να κάθεσαι μέσα κάθε βράδυ καλοκαιριάτικα.

Μην ανησυχείς, λοιπόν. Αυτά τα μπαράκια θα σου κρατούν συντροφιά και τον Αύγουστο, για να πας και να τα πιεις, να χορέψεις, να φλερτάρεις και να σκεφτείς ότι τα πράγματα, εντάξει, θα μπορούσαν να είναι και πολύ χειρότερα.

Barrett

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή
Και τραπεζάκια απλώνει έξω το πιο κουλ μαγαζί του κέντρου, και την μουσική του την ωραία την παίζει δυνατά, και εξακολουθεί να μαζεύει τα εναλλακτικά παιδιά που ξέρουν να περνούν καλά. Δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι για αυτό το μπαρ που να μην έχουμε ξαναγράψει, οπότε θα αρκεστούμε σε μια απλή δήλωση: Να ‘σαι καλά, Barrett. Το απλό ποτό στα 6€.

Baba au Rum

Κλειτίου 6, Κέντρο, τηλ: 2117109140
Η Αθήνα, ως πόλη γενικότερα, έχει ορισμένες σταθερές. Είναι εκείνα τα μικρά πράγματα που ξέρεις ότι, βρέξει-χιονίσει, θα είναι εκεί, στη θέση τους, και θα είναι καλά. Και μιλάμε για τα κοκτέιλ του Baba, δεν ήταν κάποια βαρύγδουπη φιλοσοφική δήλωση αυτή. Έχει 37 βαθμούς έξω, ποιος έχει κουράγιο για φιλοσοφία; Τα κοκτέιλ στα 9€.

Cantina Social

Λεωκορίου 6, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 1668
Ένα από τα πράγματα που πρέπει να βιώσεις στου Ψυρρή είναι μια νύχτα στην Καντίνα. Όχι μόνο επειδή ο ανοιχτός πίσω χώρος του είναι το απόλυτο flirt spot της πόλης. Ούτε απλά επειδή έχει πάμφτηνα ποτά, από 5€. Όχι, ο λόγος που η Καντίνα είναι μια εμπειρία είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν έχεις ξαναδεί τόσο παράταιρο μεταξύ του κόσμο να κοπανιέται με τόσο κέφι ακούγοντας ποπ μουσική. Και, όπως όλοι ξέρουμε (και όσοι δεν ξέρουν, πρέπει να μάθουν), η ποπ μουσική σώζει ζωές.

Chelsea Hotel

Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, τηλ: 211 2142614
Πού πάνε όλοι; Στο Τσέλσι. Πού θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όλοι, είτε είναι Αύγουστος, είτε είναι Δεκέμβρης με παγετό; Πάλι στο Τσέλσι. Φταίει που είναι χαλαρό, παρεΐστικο, φταίνε οι ωραίες του μουσικές και φταίνε και τα φτηνά του ποτά, στα 5,5€. Αλλά επίσης φταίει το γεγονός ότι μαζεύει πολύ, πολύ ωραίο κόσμο.

7 Jokers

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3219225
Και αφήσαμε το άφτερ για το τέλος. Επειδή το έχουμε ανάγκη και το άφτερ μας – όσο μας το επιτρέπουν ακόμα, δηλαδή. Το Jokers είναι ένα μικρό, κεφάτο μαγαζί που δεν σταματάει να παίζει τέλεια ροκ μουσική, μαζεύει κόσμο που ξέρει και να πίνει, και να ξενυχτά, και σε στέλνει πολύ αργά στο σπίτι σου με την επιβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά – αρκεί να μην χάνεις την όρεξή σου για διασκέδαση. Το ποτό κοστίζει 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v