Το πρώτο πάρκο τσέπης της Αθήνας είναι γεγονός

Ένα λουλουδιασμένο pocket park εγκαινίασε ο Δήμος Αθηναίων στην Άνω Κυψέλη, με πολλά διαφορετικά είδη φυτών που θα ανθίζουν όλο τον χρόνο.
Το πρώτο πάρκο τσέπης της Αθήνας είναι γεγονός
Ένα μικρό παρκάκι-ανθόκηπο έχει από σήμερα η Άνω Κυψέλη. Το πρώτο pocket park του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στη γωνία των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας, και υπόσχεται ανάσες δροσιάς και έντονο χρώμα σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες γειτονιές της πόλης.

Τα πάρκα τσέπης –όπως αποκαλούνται διεθνώς− είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλουν στην αναβάθμιση των περιοχών που δημιουργούνται και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς.

Το παρκάκι της Κυψέλης είναι ένας μικρός ανθόκηπος, με πολλά διαφορετικά λουλούδια και φυτά. Πρόκειται, όπως μας ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, για έναν κήπο αφιερωμένο στην ποικιλομορφία που θα προσφέρει η πλούσια ανθοφορία φυτών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Posted by This is Athens on Thursday, 30 July 2020


Τα επιμέρους παρτέρια οριοθετούνται από χαμηλό αειθαλή φυτοφράκτη (μυρτιά μικρόφυλλη), έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η είσοδος προς αυτά, ενώ με τη φύτευση αναρριχώμενων και ανθοφόρων θάμνων η μια πλευρά μετατρέπεται σε κάθετο πράσινο κήπο. Επιπλέον, στο πάρκο υπάρχουν ειδικές πινακίδες δίπλα σε κάθε φυτό που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τα την ταυτότητά του, καθώς επίσης και κατασκευές για φωλιές χρήσιμων εντόμων.

Posted by This is Athens on Thursday, 30 July 2020


Το πάρκο τσέπης της Άνω Κυψέλης εντάσσεται στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» και δημιουργήθηκε με δωρεά του Deloitte Foundation. Το Deloitte Foundation είναι το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της Deloitte Ελλάδος, που στηρίζει ενεργά τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ένας από τους βασικούς πυλώνες δράσεων είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το πρώτο πάρκο «τσέπης» στην Άνω Κυψέλη, είναι γεγονός. Είναι η αφετηρία για τη δημιουργία τέτοιων πάρκων στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, για να δώσουμε ανάσες πρασίνου και ελεύθερο χώρο στην καθημερινότητα των κατοίκων. Η Αθήνα είναι η πόλη με το χαμηλότερο ποσοστό δημόσιου χώρου ανά κάτοικο, στην Ευρώπη. Έχει έρθει η ώρα να ανατρέψουμε την αναλογία. Αυτό το πάρκο δημιουργείται με την συμμετοχή του « Deloitte Foundation» στο πρόγραμμα που ήδη αφήνει το θετικό αποτύπωμά του στην Αθήνα, στο «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) στις



Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι η δημιουργία αρκετών ακόμα τέτοιων πάρκων, που θα απλώνονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Σε αυτή την βεντάλια δράσεων περιλαμβάνεται η ανάκτηση δημόσιων χώρων προς όφελος των πολιτών και η μετατροπή τους σε κοιτίδες πρασίνου, δραστηριοτήτων και δημιουργικότητας των κατοίκων της Αθήνας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v