Τέλεια μπαράκια για να πιεις το ποτό σου στα όρθια

Απολαμβάνουμε δροσερά ποτά και κοκτέιλ σε μπαράκια με ανοιχτούς χώρους και ψηλά τραπέζια ή εξωτερικές μπάρες για να ακουμπάμε.
Τέλεια μπαράκια για να πιεις το ποτό σου στα όρθια

Το καλοκαίρι θέλουμε τα ποτά μας να είναι έξω. Ένας λόγος παραπάνω φέτος με τον κορωνοϊό, τα μπαρ με όμορφους εξωτερικούς χώρους και ψηλά τραπέζια/πάγκους για να ακουμπάμε είναι λίγο παραπάνω της αρεσκείας μας.

Ζητάμε πολλά; Όχι ιδιαίτερα. Ιδού μερικές αγαπημένες νέες και κλασικές διευθύνσεις στην Αθήνα για ποτό σε open air χώρους στα όρθια.

The Place by COCO-MAT.bike
Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ: 21 0342 0290



Στο σημείο που βρισκόταν το ποδηλατικό μπαράκι Flame Rouge, δύο βήματα από το μετρό του Κεραμεικού, η αγάπη για το ποδήλατο παρέμεινε, όμως ο χώρος άλλαξε και πλέον φιλοξενεί τα οικολογικά ποδήλατα της Cocomat, ξύλινους πάγκους, ένα όμορφο μπαρ και ψηλά τραπεζάκια σε μια αυλή που είναι ταμάμ για καλοκαιρινά ποτάκια. Η μουσική παίζει σε χαλαρούς τόνους για να τα πούμε με την παρέα, η ατμόσφαιρα θυμίζει beach bar και οι τιμές κυμαίνονται στα 7€ για τα ποτά και 8€ για τα ιδιαίτερα κοκτέιλ, τα οποία περιλαμβάνουν επιλογές όπως το Mango-Mat με ρούμι Havana 7 και 3ΥΟ, μάνγκο, elderflower και μέντα. Σημειώστε πως τα πρωινά σερβίρει και λαχταριστό brunch.

Macaw Bar Tropicana
Βάρναλη 2-4, Χαλάνδρι, τηλ: 2106856916

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Macaw Bar Tropicana (@macaw.bar) on

Ίσως δυσκολευτείτε να το βρείτε, αλλά δώστε βάση στην πολύχρωμη βιτρίνα επί της Βάρναλη η οποία θα σας δείξει το δρόμο για το εσωτερικό του (παρατημένου) εμπορικού, το οποίο πλέον γέμισε δέντρα, τροπικά χρώματα, ψηλά stands και γωνίτσες για άραγμα, ωραίες μουσικές και καλοφτιαγμένα tiki cocktails. Η μπάρα βγάζει δροσερές και εξωτικές signature μείξεις όπως το Nui Nui με ρούμι, πορτοκάλι και μπαχαρικά και το Mojo Swizzle με ρούμι, ανανά, passion fruit και τζίντερ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε και νοστιμότατες πίτσες.

Biggie Bar
Πλάτωνος 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 4363

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Biggie_bar (@biggie_bar) on

«Έσκασε» πέρσι στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου μέσα σε ένα εμπορικό και κατάφερε με άνεση να κερδίσει τις καρδιές των φαν του hip hop και της rnb με τις ξεσηκωτικές θεματικές βραδιές του. Για ένα ακόμα καλοκαίρι το εμπνευσμένο από τον θρύλο της rap Notorious B.I.G μπαράκι συγκεντρώνει φουλ κόσμο στο εξωτερικό του για ποτάκι στα όρθια κάτω από neon φώτα,  συνοδεία εκλεκτών μουσικών από εγχώριους DJs όπως οι Buzz, Magnum και Marina Stixoima. Το απλό ποτό στα 6€.

Bios Bar
Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 2103425335



Κάτι… τροπικό συμβαίνει αυτές τις μέρες στην ταράτσα του πάντα ανήσυχου μπαρ, η οποία για ακόμα ένα καλοκαίρι γεμίζει με σεζλόνγκ και ψηλά stands δίπλα σε ξύλινες μπάρες με φόντο την πανταχού παρούσα Ακρόπολη. Οι Tropicalia βραδιές που ξεκίνησαν γεμίζουν τον open air χώρο με εξωτικά δέντρα και ήχους από τροπικά πουλιά σε συνδυασμό με summer Beats, ενώ στον κατάλογο φιγουράρουν tiki cocktails με φρουτώδη χαρακτήρα, όπως το Exotica Italiana με coconut rum, amaretto, λικέρ καρύδας, ανανά και λάιμ. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ από 8-9€.

Django Bar
Γεωρ. Δροσίνη 5, Κηφισιά, 21 1404 7612

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Django Bar (@django_bar_kifisia) on

Είναι σινεφίλ, αγαπά Ταραντίνο τόσο ώστε να αφιερώσει όλη την λίστα των κοκτέιλ του στις ταινίες του και βγάζει τραπεζάκια και σταντ έξω στον πεζόδρομο της Δροσίνη, όπου από μια ώρα και μετά μεταμορφώνεται σε υπαίθριο μπαρ από τον νεαρόκοσμο. Οι μουσικές του αγαπούν την ροκ, την πανκ και τις εναλλακτικές μελωδίες, ενώ στον κατάλογο των signature δημιουργιών θα βρούμε ένα ωραιότατο Kill Bill με παλαιωμένο ρούμι, ανανά, spicy σιρόπι, λάιμ και bitters το οποίο σίγουρα θα έπινε η Uma. Οι τιμές των κοκτέιλ από 8€, τα ποτά στα 7€.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v