Τα δωρέαν της εβδομάδας

Βρήκαμε σούπερ δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτή την εβδομάδα, και θα σου πούμε να πας κι εσύ.
Τα δωρέαν της εβδομάδας
Γιατί να πληρώσεις, ενώ κάτι είναι δωρεάν; Αυτή είναι η σκέψη μας πολλές φορές όταν σκεφτόμαστε τι να κάνουμε, πού να βγούμε, και ευτυχώς η Αθήνα και αυτή την εβδομάδα είπε «δεύτε λάβετε τζάμπα». Ορίστε λοιπόν μερικές τέλειες δωρεάν εκδηλώσεις που βρήκαμε αυτές τις μέρες.

35+3 Μορφές του Λόγου: Ατομική έκθεση της σκιτσογράφου Έφης Ξένου
10 Μαρτίου - 24 Μαρτίου 2020, IANOS Café
Έργα που δημιουργήθηκαν κυρίως για τις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» και με ακουαρέλες, μαρκαδόρους, πενάκια πέρασαν στο χαρτί. Μια εικαστική αναζήτηση των ανθρώπων πίσω από τις λέξεις. Θα μιλήσουν: Αντώνης Καρακούσης (δ/ντής εφημ. «Το Βήμα της Κυριακής»), Γιάννης Ξανθούλης (συγγραφέας), Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος), Γιώργος Παπαχρήστος (δημοσιογράφος), Μαρία Τζαμπούρα (σκιτσογράφος).

Ο Βαγγέλης Χρόνης στο καφέ του Ιανού
Τετάρτη 11/3 στις 20:30
δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον ποιητή Βαγγέλη Χρόνη, με αφορμή την έκδοση της νέας του ποιητικής συλλογής, «Το φως της σκιάς» από τις εκδόσεις Καστανιώτη (2019), αλλά και το σύνολο του έργου του. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Μέρος του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις με Συγγραφείς».

Το Θέατρο της Δευτέρας: Υβόννη
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Γ. Κρέμου 123 και Φιλαρέτου), στις 20.30
Ο Δήμος Καλλιθέας παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μεγάλες θεατρικές παραστάσεις που παίζονται αυτόν τον καιρό στις κεντρικές αθηναϊκές σκηνές. Αυτή την Δευτέρα παρουσιάζεται η παράσταση Υβόννη, μια ιστορία επίκαιρη για την ανθρώπινη βλακεία και τον παραλογισμό.

Ομαδική έκθεση "Someone Else's Nostalgia"
Μέχρι 21 Μαρτίου, στην Crux Gallerie (Σέκερη 4)
Σύγχρονοι καλλιτέχνες επιχειρούν με άλλα μέσα προσεγγίσεις της νοσταλγίας. Με εκείνη την αξιοθαύμαστη προθυμία και αμεσότητα που χαρακτηρίζει τα παιδιά, στα οποία η επιθυμία, η απόφαση και η δράση συμπυκνώνονται σε μια και μόνο ικανότητα, που τα διακρίνει από τους εκφυλισμένους ενηλίκους, μιλούν με τα έργα τους: εκείνα γίνονται το παιχνίδι τους στο μεγάλο δράμα της ζωής, ο δρόμος προς ή από τις αποχρώσεις της νοσταλγίας, ακόμη κι εκείνης για όσα δεν έχουμε ακόμη ζήσει, αλλά θα τα ζήσουμε μέσα από τα έργα τους.

"Κοσμογονία" του Νίκου Καμτσή
12 Μαρτίου 2020 - 15 Μαρτίου 2020, Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων), 21.00
Η Κοσμογονία είναι η νέα παράσταση του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ όπου πάνω στη σκηνή θα παιχτούν οι πιο σημαντικοί μύθοι των λαών, γεμάτοι θεατρικότητα, ποίηση μουσική και χορό. Ο μύθος του Προμηθέα του Κρόνου και του Δία έρχονται σε επαφή και συνομιλούν με τους μύθους των Κελτών, των Βίκινγκς των Σκανδιναβικών λαών, της Ευρυνόμης των Ρωμαίων και των Ανατολικών λαών. Η Κοσμογονία θα είναι ένα σύγχρονο εντυπωσιακό θέαμα με 9 ηθοποιούς πάνω στη σκηνή που συνδέει ένα μακρινό μυθικό παρελθόν με το μέλλον του κόσμου που πολλές φορές, διαγράφεται ζοφερό.

"Εγκώ Ματαίνεις, Εσύ καντάρε" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10/3, στις 19.00
Πως ένας Ιταλός µαέστρος συνέβαλε αποφασιστικά στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη µιας ελληνικής κωµόπολης; Ο πολιτικός µηχανικός, κριτικός και ιστορικός µουσικής Γιώργος Β. Μονεµβασίτης, διερευνά και τεκµηριώνει µε µαρτυρίες το πέρασµα ζωής του ιταλού µαέστρου Τζοκόντο Μορέττι (Giocondo Moretti, 1867–1941) από το Γύθειο. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει σύντομη συναυλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v