Ανοιξιάτικοι Κολυμβητές στον Αέρα της Πετρούπολης

Μία από τις εντιμότερες προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, φιλοξενούνται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στον ”Αέρα” της Πετρούπολης. Παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο και σας περιμένουν για ένα σίγουρα αντισυμβατικό και αυθεντικό δύωρο, τρίωρο, τετράωρο (ποιος ξέρει;).
Ανοιξιάτικοι Κολυμβητές στον Αέρα της Πετρούπολης

Στον Αέρα της Πετρούπολης θα βρίσκεται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου ο Αργύρης Μπακιρτζής με την συντροφιά των Χειμερινών Κολυμβητών για να παρουσιάσουν το νέο δίσκο του συγκροτήματος ”η μαστοράντζα του Ερντεμπίλ”, αλλά και να παίξουν παλιότερα κομμάτια τους.

Το δελτίο τύπου υπόσχεται πως η εμφάνιση αυτή θα είναι ”τελείως διαφορετική”, αλλά νομίζουμε ότι η επισήμανση αυτή είναι εντελώς περιττή.

Όσοι έχουν πάει σε συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών θα ξέρουν ότι ποτέ- μα ποτέ!- η μία τους εμφάνιση δεν μοιάζει με μια προηγούμενη. ”Αιτία” είναι ο απίστευτος Αργύρης Μπακιρτζής που από μόνος του αποτελεί εγγύηση πρωτοτυπίας. Λέει ιστορίες που μπορεί να κρατήσουν και ολόκληρα δεκάλεπτα, ξεκινάει να τραγουδήσει ένα κομμάτι και διακόπτει γιατί θυμήθηκε κάποιο άλλο που νομίζει ότι ”κολλάει” περισσότερο, διαβάζει αποσπάσματα από αγαπημένα του λογοτεχνικά πονήματα και αναγνωρίζει ότι η παράσταση δεν μπορεί με τίποτα να χαρίσει στο κοινό τη διασκέδαση ενός show.

Μακριά από την ”κλάψα” του εντέχνου οι Χειμερινοί Κολυμβητές κάνουν εδώ και πολλά χρόνια τραγούδια με χιούμορ και ευαισθησία. Άλλωστε, δεν είναι επαγγελματίες (σχεδόν όλοι έχουν άλλες κύριες απασχολήσεις) και δεν το κρύβουν. Κάνουν το κέφι τους και είναι εμφανές, καθώς οι ”ποζεριές” των live απουσιάζουν παντελώς από το πρόγραμμά τους.

Επί παραδείγματι, την Παρασκευή και το Σάββατο μην περιμένετε να σιγοτραγουδήσετε τις ”επιτυχίες” των Χειμερινών Κολυμβητών, αφού ασχέτως της δημοφιλίας του εκάστοτε κομματιού, ο Αργύρης Μπακιρτζής δεν σταματά ποτέ να τραγουδά (εκτός από τις περιπτώσεις που ξεχνά τους στίχους!) για να δώσει τη συνήθη ”πάσα” στο κοινό ώστε αυτό να συμπληρώσει τη μουσική φράση.

Εμείς θα σας συστήσουμε να αγνοήσετε την παραίνεση του ίδιου του Αργύρη Μπακιρτζή (”είμαστε πολύ μίζεροι για τα Σάββατα- γιατί δεν πάτε αλλού να διασκεδάσετε;”), και να πάτε να τους δείτε. Είναι από τις καλύτερες, ουσιαστικότερες και ειλικρινέστερες προτάσεις που έχει σήμερα να παρουσιάσει το ελληνικό τραγούδι.

Δημήτρης Γλύστρας

”Στον Αέρα”

Κάσσου 11 Πετρούπολη

τηλ: 210 5056199

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v