Πίνουμε ουίσκια στο κέντρο της Αθήνας

Επειδή ουίσκι βρίσκεις παντού, αλλά το βρίσκεις καλύτερο και πιο προσεγμένο στις παρακάτω διευθύνσεις.
Πίνουμε ουίσκια στο κέντρο της Αθήνας
CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Παγκράτι, τηλ. 2107231767
Θα βρούμε περισσότερες από 700 ετικέτες ουίσκι, και μάλιστα κάποιες αρκετά δυσεύρετες, στο premium μπαρ της Χατζηγιάννη Μέξη πίσω από το Χίλτον. Ο κατάλογός των ουίσκι είναι άψογα οργανωμένος για να παραγγείλετε το κατάλληλο ποτό για εσάς. Η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από speakeasy, η μουσική φυσικά κινείται σε τζαζ μονοπάτια και στο κελάρι συμβαίνουν και… νόστιμα πραγματάκια. Οι τιμές ξεκινούν από 7€.

Jazz In Jazz

Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 2107258362
Από τα πιο κλασικά jazz bar της Αθήνας, το Jazz in Jazz του Κολωνακίου λατρεύει τρία πράγματα: την ωραία μουσική, την νουάρ ατμόσφαιρα και το καλό ουίσκι. Περισσότερες από 100 ετικέτες θα βρούμε στην κάβα του, με μεγάλη ποικιλία από malt whiskey. Είναι τέλειο και για ρομαντικά ραντεβού, αρκεί να μην το πετύχεις γεμάτο. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€.

Bar 56

Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι, τηλ: 210 7231424
Δεύτερο χτύπημα για Κολωνάκι, που απ’ ό,τι φαίνεται αγαπά πολύ το ουίσκι. Στην μεγάλη, ξύλινη μπάρα του Bar 56 θα απολαύσουμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και δυσεύρετες ετικέτες, αλλά και μεγάλη ποικιλία από malt τα οποία επιλέγονται με μεράκι και προσοχή από τον ιδιοκτήτη. Η μουσική κινείται σε μονοπάτια που αγκαλιάζουν τα 70s, την τζαζ και το γρέζι του Τομ Γουέιτς, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, τηλ: 2103620200
Πιο κέντρο δεν πάει, και στο κέντρο θα βρούμε το απόλυτο whiskey bar, με κατακόκκινους τοίχους, ευρύχωρους δερμάτινους καναπέδες και μεγάλη, μεγάλη ποικιλία σε ουίσκι. Η λίστα ανανεώνεται συχνά-πυκνά και με ειδικές, συλλεκτικές ή σπάνιες κυκλοφορίες. Η μουσική, εκτός από τζαζ (που πάει πακέτο, πώς να το κάνουμε), αγαπάει και την μπλουζ. Τα ποτά ξεκινούν από 6,5€.

Moriarty

Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση, τηλ.: 213 0406763
Το Moriarty το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή, για πολλούς λόγους. Αρχικά, για το κουλ όνομα. Έπειτα, στα πρακτικά, για το πόσες δυσεύρετες ετικέτες θα βρεις στην κάβα του – και σε καλές τιμές, από 7,50€ μέχρι 12€. Έχει και μερικά πολύ καλά premium ρούμια, όπως το λατρεμένο Kraken. Τέλος, οι μουσικές είναι σχετικά χαμηλά, και εδώ η κουβέντα κυλάει αβίαστα. Όπως το ουίσκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v