Πού βγαίνουν οι 20αρηδες στην Αθήνα;

Τα πιο κουλ, τα πιο χαλαρά, τα πιο νεανικά στέκια της πόλης. Σε περίπτωση που ψάχνεις νέα μέρη για να δεις…
Οι εικοσάρηδες, κατά βάθος, δεν είναι απαιτητική ομάδα. Ειδικά στα μπαρ που επιλέγουν. Θέλουν καλές τιμές κι έναν ωραίο χώρο για να μπορεί να αράξει η παρέα. Και, ναι, με αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ εύκολο να στήσεις ένα πετυχημένο μπαρ. Υπάρχουν, όμως, και μπαράκια που το πάνε ένα βήμα παραπάνω. Που φροντίζουν τα ποτά τους να είναι φτηνά και καθαρά, ο χώρος τους να είναι φτιαγμένος με τόση αγάπη, που δεν μπορείς να μην τα αγαπήσεις. Και κάπως έτσι αυτά τα δέκα μπαράκια έγιναν αγαπημένα στέκια των εικοσάρηδων της Αθήνας.

Τζένγκα
Κειριαδών 38, Πετράλωνα
Χρώματα, αφίσες, καναπέδες και ψηλά σκαμπό, έξυπνες φωτοσοπιές στους τοίχους και εξώφυλλα από δίσκους. Βάλε και καλές τιμές (από 5€ το απλό ποτό), βάλε χαμογελαστή και άψογη εξυπηρέτηση, βάλε και τα ενδιαφέροντα events που διοργανώνονται συνεχώς, και το Τζένγκα είναι η τέλεια γωνιά για να βγεις με την παρέα στα Πετράλωνα.

Κόκκινος Λωτός
Ζ. Πηγής 5, Εξάρχεια
Χρειάζεται να μιλήσουμε για τον Λωτό; Έχει μείνει άνθρωπος που να μην τον ξέρει; Επειδή τα γεμάτα-ως-εκεί-που-δεν-πάει τραπέζια (και διάδρομοι) μας λένε άλλη ιστορία. Τα ποτά του ξεκινούν πιο χαμηλά από 5€, η μουσική του είναι φάνκι, το φλερτ πέφτει σύννεφο και μάλλον θα κάτσουμε, κι ας μείνουμε όρθιοι.

Chelsea
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι
Όρθια είπαμε; Κι εδώ συνήθως στα όρθια θα την βγάλουμε, επειδή το Chelsea είναι από τα πιο χοτ μπαράκια που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Ο νεαρόκοσμος δεν σταματάει να συρρέει στο μικρούλι εσωτερικό του, και στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, και με τα ποτά να ξεκινούν από 5,50€, μας βλέπουμε να πίνουμε αρκετά.

Bad Tooth
Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή
Μαύρο, με άψογο στιλ, και μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα της ροκ. Μεγάλη μπάρα, για να αράζεις με τις ώρες, αλλά και συχνές συναυλίες που κάνουν την Κακουργιοδικείου να γεμίζει ασφυκτικά. Αν, λοιπόν, είστε για κάτι πιο σκοτεινό, προτείνουμε το Bad Tooth. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 4€, ενώ τα ποτά από 6€.

Κλουβί
Κυδαντινών και Δημοφώντος 57, Πετράλωνα
Ακόμα ένα στέκι στα Πετράλωνα, που αγαπήθηκε πολύ. Είναι μικρούλι και άκρως σπιτίσιο, με μουσικές που κυμαίνονται σε τζαζ μονοπάτια. Το πολύχρωμο, λουλουδέ μπαρ είναι αυτή ακριβώς η λίγο κιτς, λίγο τέλεια νότα που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις με μια μπύρα μετά από μια κουραστική μέρα.

Bios
Πειραιώς 84, Αθήνα
Είναι από τις αγαπημένες μας ταράτσες για να αγναντεύουμε την Ακρόπολη. Ταράτσα είπατε; Μα, πλησιάζει χειμώνας! Επιμένουμε όμως Bios, επειδή φέτος γίνεται πιο χειμερινό από ποτέ, καθώς η ταράτσα του μας συστήνεται με νέο… περιτύλιγμα. Για να μην πάμε αλλού ούτε τον χειμώνα.

White Monkey
Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
Και, μιλώντας για χειμώνα, μερικές φορές θες να το ζήσεις πολύ καλοκαιρινά, και ευτυχώς υπάρχουν μπαράκια σαν το White Monkey, που φέρνουν μπαμπού και tiki cocktails στην κρύα μας καθημερινότητα. Συχνά γίνονται και 90s ή 80s parties, οπότε σπεύσατε! Το ποτό ξεκινάει από 7€.

Tiki bar Athens
Φαλήρου 15, Κουκάκι
Παραμένουμε στα tiki, επειδή αν είναι να μιλήσουμε για αυτά, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πρωτοπόρο απ’ έξω. Το Tiki Bar σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι σε μπαρ καραβιού, απολαμβάνοντας το κοκτέιλ σου. Και θα πιεις ίσως το πιο ωραίο Zombie της πόλης. Τα κοκτέιλ εδώ ξεκινούν από 8€.

Μπελ Ρέυ
Φαλήρου 88, Κουκάκι
Έγινε από τα πιο γρήγορα αγαπημένα μαγαζιά στο Κουκάκι, από την στιγμή που άνοιξε. Και, λογικό. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος, χωρίς όμως υπερβολές. Τα κοκτέιλ του είναι επικά, με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

The Bank Job
Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα
Και μόνο για το γεγονός ότι τα κοκτέιλ τους έχουν ονόματα ληστών, το αγαπήσαμε. Μετά ήπιαμε και τα κοκτέιλ και ήταν πάρα πολύ ωραία. Αν βάλουμε στο μιξ το βιομηχανικό του design και τις χαρούμενες μουσικές που όσο βραδιάζει, γίνονται πιο χορευτικές, έχουμε ένα τέλειο φοιτητοστέκι. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€, ενώ τα κοκτέιλ από τα 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v