Πάμε για καφέ στο Κολωνάκι

Εσύ πότε πήγες τελευταία φορά Κολωνάκι για καφέ; Αν η απάντηση είναι “πέρασε καιρός”, τότε έχουμε πέντε γλυκύτατα καφέ να σου προτείνουμε, για να μαζευτείς με την παρέα και να αναλύσετε τις ζωές σας σε μια από τις πιο όμορφες και κλασικές γειτονιές της Αθήνας.
Joke Café
Ομήρου 13, τηλ: 2103646026
Θυμίζει σκηνικό από ταινία, με την αυστηρή τριχρωμία του (άσπρο, μαύρο, κόκκινο), και ίσως να είναι τέλειο σημείο συνάντησης φίλων για καφέ και πρωινό, να συζητήσουν τι έκαναν το προηγούμενο βράδυ. Ανοίγει από τις 8.30, και μας σερβίρει πολύ ενδιαφέροντα πιάτα, επίσης, μεσογειακής έμπνευσης. Τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να πιουν καφέ σε ένα μέρος που να θυμίζει λίγο αμερικάνικο diner.

Πορτατίφ
Σίνα 21, τηλ: 2103621866
Στο Κολωνάκι γενικά υπάρχει μια τάση, και η τάση αυτή ονομάζεται “Σε πιο γαλλικό μπορούμε να το έχουμε;” Οι θαμώνες των μαγαζιών της περιοχής θέλουν να πίνουν το καφεδάκι τους με αέρα Παρισιού, και αυτή την ανάγκη έρχονται να καλύψουν γλυκύτατα καφέ όπως το Πορτατίφ. Εδώ όμως δεν ερχόμαστε μόνο για τον καφέ. Εδώ έχει λαχταριστά κέικ, λεμονόπιτες, κρουασάν και κάθε λογής γλυκιά νοστιμιά. Ε, πώς θα τον πιούμε τον καφέ; Ξεροσφύρι;

Petite Fleur
Ομήρου 44, τηλ: 2103613169
Γαλλίας συνέχεια, με ένα μπιστρό που δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλοι ξέρουν πως στο Petite Fleur πίνεις ίσως την καλύτερη ζεστή σοκολάτα—και ναι, η ζεστή σοκολάτα είναι ένα ρόφημα εξίσου ισχυρό με τον καφέ, δεν θα δεχτούμε κουβέντα επ’ αυτού. Μέσα στο Petite Fleur θα βρεις τόση πολλή νοσταλγία μαζεμένη, από την ταπετσαρία και τις καρεκλίτσες και τα λουλουδάκια – μέχρι και τα χρώματα θα σου φέρουν αναμνήσεις – που ίσως σου είναι δύσκολο να φύγεις.

Yoko Café Bistro
Ζαλοκώστα 8, τηλ: 211 4003740
Ανακαινισμένο και ανανεωμένο, το Yoko σερβίρει καφεδάκι από νωρίς, αλλά θα το προτιμήσουμε τις μεσημεριανές ώρες; Γιατί; Επειδή μια ματιά στον κατάλογό του αρκεί για να σου τρέχουν τα σάλια. Τορτίγιες με ζουμερό κοτόπουλο ή σολομό, χορταστικότατα σάντουιτς και σαλάτες με έμπνευση, σε πολύ λογικές τιμές. Εμείς πάντα πιστεύαμε ότι είναι ένα παρεξηγημένο είδωλο η Γιόκο, να τα λέμε κι αυτά.

Μελικρήνη
Ασκληπιού 14, τηλ: 215 5458787
Και μια επιλογή για τους vegan—ή και τους μη vegan, την νοστιμιά την εκτιμάς όπως και να ‘χει. Εδώ εκτός από το καφεδάκι μας, έχουμε φρεσκότατους φυσικούς χυμούς και smoothies, όπως και γλυκά. Ας πούμε, την μηλόπιτά του την λατρέψαμε. Στα πιο μεσημεριανά, έχουμε σούπερ σούπες και χορτόπιτες. Σημειώνουμε ότι μέσα απαγορεύεται το κάπνισμα. Που, για να είμαστε ειλικρινείς, μας αρέσει. Ίσως να μεγαλώνουμε, δεν ξέρουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v