Πίνουμε σούπερ κοκτέιλ σε πεζόδρομους

Τραπεζάκια έξω, άπλα και ωραίος κόσμος: Αυτά είναι τα τέλεια στέκια σε πεζόδρομους της Αθήνας που θα τιμήσουμε φέτος το καλοκαίρι.
Match Point  
Αινιάνος 1, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8250898
Χωμένο σε έναν μικρό πεζόδρομο εκεί που η Λεωφόρος Αλεξάνδρας τερματίζει στην Πατησίων, το Match Point είναι μαγαζί για το οποίο δεν γίνεται ιδιαίτερος ντόρος—που θα ‘πρεπε, γιατί είναι τόσο, μα τόσο γλυκούλι. Την ίδια στιγμή, λίγο ενοχικά θα παραδεχτούμε ότι μας αρέσει που δεν γίνεται ντόρος, επειδή το απολαμβάνουμε περισσότερο (και εγωιστικά) οι θαμώνες. Που, εντάξει, γράφουμε τώρα για αυτό για να επανορθώσουμε, μιας και είναι από τις πιο γαλήνιες και δροσερές γωνιές για να πίνουμε τα καλοκαιρινά μας (και όχι μόνο) ποτά. Το απλό ποτό στοιχίζει 6€ και τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7,50€.

Beauty killed the beast  
Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, τηλ: 2105240117
Αντιθέτως, το Beauty όχι απλά δημιούργησε ντόρο… εξακολουθεί και να τον διατηρεί. Που το λες και λογικό. Πανέμορφο είναι. Σε ωραίο σημείο βρίσκεται. Έχει μια διακόσμηση που δεν μπορούμε να σκεφτούμε ανάλογή της σε μαγαζί της πόλης. Έχει αυτό που λέμε εντελώς δική του προσωπικότητα, και τα μπαρ καλό είναι να τα αντιμετωπίζουμε σαν τις καινούριες γνωριμίες: η προσωπικότητα μετράει. Η λίστα με τα κοκτέιλ του ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τα εποχικά υλικά—και σίγουρα το έμπειρο προσωπικό θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το κατάλληλο. Οι τιμές τους βρίσκονται στα 9-10€.

Tyco  
Ρόμβης 11, Αθήνα, τηλ: 21 1182 3343
Μικρούλι, παίρνεις το κοκτέιλ σου στο χέρι και είσαι έτοιμος. Το TYCO προσφέρει σούπερ κοκτέιλ (κλασικά και δοκιμασμένα, ή signature και ιδιαίτερα) με χαμηλές τιμές (στα 5-6€) και μας προκαλεί να κάνουμε βόλτες στην πόλη με αλκοόλ ανά χείρας. Που ντροπή δεν είναι το αλκοόλ ανά χείρας, αλλά αν δεν μας ψήνει και τόσο, μπορούμε να κάτσουμε απ’ έξω—ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που ο πεζόδρομος της Ρόμβης γεμίζει κόσμο και όλο και κάποιο παρτάκι θα έχει στηθεί.

Ippo
Θησέως 11, Σύνταγμα, τηλ: 213 0054715
Συνεχίζει δυνατά με αρκετά χρόνια παρουσίας στην Θησέως, μαζεύει πλήθη αντιστρόφως ανάλογα από το μικρούλι του μέγεθος και παίζει μουσικάρες. Τι μουσικάρες, σε ακούμε να ρωτάς. Τα πάντα, θα σου απαντήσουμε εμείς: από φανκ μέχρι μπριτ ποπ και από χαλαρά μέχρι πάρτι. Το Ippo δεν περιορίζει τον εαυτό του. Επίσης, να πούμε ότι η διακόσμησή του είναι αρκετά ψαγμένη για να σε κάνει να σκαλώσεις για λίγη ώρα μέχρι να παραγγείλεις. Το απλό ποτό βρίσκεται στα 6€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Cusco  
Κωλέττη 8, Εξάρχεια, τηλ: 211 1831432
Στην πιο χοτ περαντζάδα των Εξαρχείων*, το Cusco ίσως να είναι το πιο χοτ μαγαζί. Και όχι μόνο επειδή είναι κατακόκκινο. Είναι ο κόσμος του, είναι η διάθεση που βγάζει—χαλαρή και αραχτή, ιδανική για κουβέντες για το τίποτα και για τα πάντα το απογευματάκι, ανεβασμένη και τρελή το βράδυ, που ξεκινάει να κοπανάει μουσικάρες. Τα ποτά του ξεκινούν από τα 5€, και τα κοκτέιλ του από τα 7-8€.
*Η φράση “χοτ περαντζάδα” ελπίζουμε να μην έκανε εξαρχειώτες να αυταναφλεχθούν.

Σέλας  
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, Εξάρχεια, τηλ: 21 1401 7760
Την τελευταία φορά που γράψαμε για το Σέλας, κατακρίναμε σκληρά τον εαυτό μας που δεν γράφουμε συχνότερα για αυτό. Που τόσο καιρό αναφερόμαστε σε αυτό ως “καλά φυλαγμένο εξαρχειώτικο μυστικό”. Οπότε θα ξαναπούμε ότι το Σέλας είναι σούπερ δροσερό, σκιερό, καταπράσινο και παίζει πολύ ωραίες και εναλλακτικές μουσικές. Μαζεύει πολύ κουλ κόσμο που αράζει και τα λέει, πίνοντας καθαρά ποτά και κοκτέιλ που ξεκινούν από τα 6,50€. Και κάναμε και σχήμα κύκλου στο κείμενο, ανοίγοντας και κλείνοντας με μυστικό μπαράκι. Επειδή τι είναι η ζωή; Κι αυτή ένας κύκλος είναι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v