Τέλεια καφέ στο γιορτινό κέντρο

Βγαίνουμε στο στολισμένο, γιορτινό κέντρο της Αθήνας και καθόμαστε για καφεδάκι σε αγαπημένα στέκια.
Τέλεια καφέ στο γιορτινό κέντρο
Το κέντρο της Αθήνας είναι ούτως ή άλλως όμορφο, αλλά τις ημέρες των γιορτών, που φοράει τα Χριστουγεννιάτικά του, είναι ακόμα πιο όμορφο. Και εμείς φροντίζουμε να το χορτάσουμε, κατεβαίνοντας σε αγαπημένα στέκια για πρωινό ή και απογευματινό καφεδάκι, μετά την δουλειά.

Little Kook

Καραϊσκάκη 17, τηλ.: 210 3214144
Το πιο παραμυθένιο καφέ της Αθήνας γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τον μόνο τρόπο που ξέρει: Γκράντε στολισμοί, μουσικές γιορτινές όλη μέρα, χαρούμενα ξωτικά να μας σερβίρουν ζεστές σοκολάτες και λαχταριστά γλυκά. Βέβαια, να αναφέρουμε ότι αυτές τις ημέρες καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις ώρες αιχμής, μιας και μάλλον θα υπάρχει αρκετά μεγάλη ουρά.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 211 1848446
Και μέσα στις γιορτές θα βρίσκαμε ευκαιρία να κάνουμε μια επίσκεψη στην Κιμωλία, το πιο κουκλίστικο από τα καφέ του κέντρου. «Χωμένη» όσο πρέπει για να μην έχει βαβούρα, αλλά μια όμορφη τζαμαρία για να βλέπεις την έξω περαντζάδα, η Κιμωλία σερβίρει καδεφάκι, νόστιμα γλυκάκια και πολύ, πολύ όμορφες και ρομαντικές μουσικές.

Philos Athens

Σόλωνος 32, τηλ: 2103619163
Σταθερά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές στο Κολωνάκι, ο Philos στεγάζεται σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, που δεν μπορείς εύκολα να τον περιγράψεις. Είναι μόδα, για να είμαστε ειλικρινείς. Είναι το εσωτερικό ντεκόρ ως μόδα, μόνο που αυτή η μόδα σερβίρει και εξαιρετικό καφέ, όπως και συγκλονιστικά πιάτα (όπως ομελέτες αλλά και λαχταριστά σαντουιτσάκια), σε καλές τιμές.

Superfly

Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076
Το Superfly το λες ότι είναι και στολισμένο όλο τον χρόνο. Στολισμένο με απομεινάρια από την παιδική μας ηλικία, με φωτάκια και ρετρό λεπτομέρειες σε κάθε γωνιά. Προφανώς και είναι το κατάλληλο μέρος για το καφεδάκι μας και μέσα στις γιορτές. Επειδή αν μη τι άλλο, τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη εποχή για να ξαναγυρίσουμε για λίγο στα ανέμελα χρόνια της εφηβείας μας, και το Superfly είναι η καλύτερη… χρονοκάψουλα.

Καπάκι Café

Αθηναΐδος & Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6, τηλ. 210 3243096
Στην Αγίας Ειρήνης δεν υπάρχουν μόνο στέκια με… φασαρία. Υπάρχουν και χουχουλιαστά καφέ, όπως το αγαπημένο Καπάκι, με την πολύχρωμη διακόσμηση και τις τέλειες πολυθρόνες. Έχει κι ένα υπέροχο πατάρι, για να νιώσουμε ακόμα πιο άνετα και ζεστά, και αυτές τις μέρες φορά τα γιορτινά του, με πανέμορφα λαμπάκια και κόκκινα κεριά να τρεμοπαίζουν στα τραπέζια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v