5 μπαράκια για να βγεις Σάββατο νωρίς

Καινούριες αγάπες και σταθερές αξίες, μας σερβίρουν ποτάκια και κουβέντα από νωρίς… γιατί το σαββατο-απόγευμα είναι το νέο σαββατόβραδο.
Στις 5.00 το απόγευμα είναι ήδη σκοτάδι, οπότε ποιος ο λόγος να περιμένεις να πάει 10.00 για να βγεις; Τα απογευματινά ποτά είναι τα καλύτερα, έχεις και την ησυχία σου, δεν χρειάζεται να φωνάζεις στο αυτί της παρέας σου για να πεις δυο κουβέντες, πιάνεις και όποιο τραπεζάκια/ σταντ/ σημείο της μπάρας προτιμάς, και είσαι άρχοντας. Πού πάμε, λοιπόν;

 

Στο Carnal https://www.facebook.com/carnalallday/

Ακαδημίας 18, τηλ.: 210 3235911

 

Φρέσκο, ολόφρεσκο, ήρθε τον Σεπτέμβρη και προσγειώθηκε σε μια από τις στοές της Ακαδημίας κι έφερε αέρα κεφάτο σε μια γειτονιά από την οποία έλειπε. Μας αρέσει η βίντατζ διακόσμησή του, η ξύλινη μπάρα του και η φούξια εταζέρα που φιλοξενεί τα ποτά πίσω της, μας αρέσουν και οι μουσικές του, τις οποίες τα βράδια αναλαμβάνουν προσκεκλημένοι DJs που κινούνται κατά βάση στο φάσμα της ηλεκτρονικής, αλλά πιο πολύ απ’ όλα μας αρέσει που το βρίσκουμε ανοιχτό όλη μέρα –το πρωί για καφεδάκι, το απόγευμα για να τα π(ι)ούμε με την ησυχία μας.

 

Στο Pairidaeza https://www.facebook.com/Pairidaeza.Bar/

Παρνασσού 3, πλατεία Καρύτση, τηλ.: 21 0321 0233

 

Το βράδυ θα γίνεται χαμός, απόγευμα όμως σίγουρα θα βρεις να κάτσεις μέσα στο απόλυτα θεατρικό, πληθωρικό σκηνικό του. Το Pairidaeza, που λες, κλείνει φέτος τα 16 του χρόνια, είναι το μοναδικό μπαράκι που επέζησε από τότε που η Πλατεία Καρύτση ήταν το κέντρο του αθηναϊκού κόσμου. Συνεχίζει, όμως, ακάθεκτο και ζωηρό σαν πιτσιρίκι να μας σερβίρει τέλεια κοκτέιλ –τα οποία βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο− και πεντανόστιμο φαγητό, αν έρθεις πεινασμένος. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

 

Στην Αμπάριζα https://www.facebook.com/Ambariza.cafe.bar/

Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3257644

 

Μπορεί να είναι all day, να τη βρίσκουμε δηλαδή ανοιχτή από το πρωί για καφεδάκι, όμως η Αμπάριζα αποπνέει «μπαρίστικη» ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζεις: Σκούρο ξύλο που κυριαρχεί στη διακόσμηση, εντυπωσιακά φωτισμένη κάβα που αγγίζει το ταβάνι, old school μπάρα που δεσπόζει στον χώρο και ένας κατάλογος… σελίδες επί σελίδων με δυσεύρετες premium ετικέτες σε ουίσκι, ρούμι και κονιάκ. Η μουσική κινείται σε funk και jazz μονοπάτια, χωρίς να λέει όχι και σε μερικές indie pop παρεκκλίσεις. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 7€, τα special και τα κοκτέιλ από 9€.

 

Στο Soiree de Votanique http://www.lasoireedevotanique.gr/

Καστοριάς 37, Βοτανικός, τηλ.: 21 0347 1401

 

Κοντεύει τις δυο δεκαετίες ζωής (πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 2002) και τώρα ζει τη δεύτερη νιότη του, καθώς μεγάλωσε, ομόρφυνε, απέκτησε τη δυνατότητα να σκεπάζει την κουκλίστικη αυλή του για να την απολαμβάνουμε και τις μέρες που βρέχει. Το βρίσκεις ανοιχτό όλη μέρα από Πέμπτη έως Κυριακή, για το πρωινό σου καφεδάκι, το μεσημεριανό τσιμπολόγημα και τα απογευματινά ή βραδινά ποτάκια, και τις υπόλοιπες μέρες μόνο από το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα. Παίζει σούπερ μουσικές, έχει πεντανόστιμα τσιμπολογήματα και καλές τιμές (στα 6€ το απλό ποτό).

 

Στο Nabokov

Ασκληπιού 41, τηλ: 21 1111 0432

 

Τη μίνι πιάτσα της Ασκληπιού την αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε (πέρυσι, αν δεν τα ‘μαθες τα νέα). Χώρο να σταθούμε, όμως, δεν βρίσκουμε ποτέ –εκτός αν πάμε απόγευμα. Πίσω από τις κατακόκκινες πόρτες του Nabokov, που λες, θα πιάσουμε θέση στην απόλυτα old school μπάρα του, και θα ξεκινήσουμε να πίνουμε straight ποτάκια (στα 6€) ακούγοντας τζαζ μουσικές, και νιώθοντας σαν πρωταγωνιστές σε φιλμ νουάρ, πριν πλακώσει ο κόσμος. Το κάναμε εικόνα, και σχεδόν απογοητευτήκαμε που δεν θα βρέχει το Σάββατο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v