Ήσυχα ραντεβού για το Σάββατο

Πέντε μπαράκια που μπορείς να πας, να κάτσεις και να φλερτάρεις με τις ώρες και με την ησυχία σου—ακόμα και το Σάββατο.
Ήσυχα ραντεβού για το Σάββατο
Το Σάββατο είναι η επίσημη μέρα εξόδου, σχεδόν για όλους μας. Από άκρη σ’ άκρη, οι μπάρες και τα τραπέζια γεμίζουν, και είναι πιο δύσκολο από ποτέ να βρεις κάπου να κάτσεις—πόσο μάλλον να κάτσεις μαζί με το ταίρι σου και να τα πείτε, ήσυχα και ζουζούνικα, όπως πρέπει.


Εμείς σου βρήκαμε, λοιπόν, όχι ένα, αλλά πέντε. Και είναι όλα υπέροχα.


Mosaic
Ρωμανού Μελωδού 7, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 0685 6560
Το Χαλάνδρι γενικά δεν το λες ήσυχη γειτονιά. Ειδικά εκεί που είναι μαζεμένα τα μπαράκια και γίνεται ο χαμός, σίγουρα δεν είναι για σαββατόβραδο. Έλα όμως που υπάρχει και το Mosaic, το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα μαγαζιά της περιοχής, με μια αισθητική που συνδυάζει γαλλικό μπιστρό αλλά και φοιτητοστέκι. Οι μουσικές του κινούνται στους δρόμους της τζαζ και της ροκ, ενώ το ποτό ξεκινά από τα 7€.

Σχοινοβάτης
Σουλτάνη 4, Εξάρχεια, τηλ: 211 1841596
Ο Σχοινοβάτης είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μας στέκια στα Εξάρχεια, κι αυτό επειδή καταφέρνει να συνδυάσει μεταξύ τους στοιχεία τόσο έξω από την καθημερινότητά μας. Άλλωστε, σε πόσα μαγαζιά θα αράξεις σε μια τέτοια μπάρα και θα το ζήσεις παλιά Αθήνα με vibe ποταπαγόρευσης; Οι μουσικές, από την άλλη μεριά, λένε άλλη ιστορία: funk και swing μας βάζουν σε πιο flirty διάθεση από ποτέ. Τα κοκτέιλ βρίσκονται στα 8€, ενώ το ποτό στα 6€.

Beauty Killed The Beast
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362
Σε ένα υπέροχο, ψηλοτάβανο νεοκλασικό στο Μεταξουργείο (μα, πού αλλού;), θα βρούμε ένα σχετικά καινούριο μαγαζί, που πολύ γρήγορα κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο με το ιδιαίτερο στυλ του, όπως και με τα εκπληκτικά του κοκτέιλ. Μπαίνεις μέσα και το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι τα χρώματα· ζεστά, χαλαρωτικά, με έργα τέχνης στους τοίχους – πειραγμένα όπως πρέπει. Τα κοκτεϊλάκια (προτείνουμε το Money Won’t Pay, με ουίσκι, ιαπωνικό λικέρ φρούτων και σπιτική λεμονάδα) ξεκινούν από τα 8€, ενώ υπάρχουν και πολύ νόστιμες επιλογές για όσους πεινάνε.

Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 2105298922
Από τις πιο ατμοσφαιρικές γωνιές αυτής της πόλης, αυτό το ξύλινο βαγόνι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που μεταμορφώθηκε σε πανέμορφο μπαρ, με παραμυθένια διακόσμηση. Η μουσική μέσα είναι χαλαρή, και ό,τι πρέπει για κουβεντούλα. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε ιδιαίτερες γεύσεις, όπως ανατολίτικο ρύζι με απάκι κοτόπουλο, αλλά και να πιείτε ένα από τα αρκετά κοκτέιλ (ξεκινούν από τα 8€), ή να επιλέξετε από την λίστα κρασιού και μπύρας (ξεκινούν από τα 3,5€).

Lab 
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ.: 215 5500791
Λίγο πιο μακριά από τον χαμούλη της Πανόρμου, το Lab έχει λίγο διαφορετική φιλοσοφία. Είναι πιο λιτό, πιο βιομηχανικό, έχει και το ποτό στα 5€. Οι μουσικές που θα ακούσετε μέσα είναι ωραίες ροκ και funk μελωδίες, ενώ θα είστε αρκετά άνετα για να αράξετε μέχρι αργά. Μπόνους η σκεπαστή βεράντα (που είναι θερμαινόμενη, δε φοβόμαστε χειμώνα) με καναπέδες, για να έρθετε ακόμα πιο κοντά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v