Όμορφα café σε αθηναϊκούς πεζοδρόμους

Σε αυτούς τους έξι αθηναϊκούς πεζοδρόμους, ισάριθμα κουκλίστικα café bars απλώνουν τραπεζάκια για να μας ξεδιψάσουν αυτό το καλοκαίρι.
 

Όμορφα café σε αθηναϊκούς πεζοδρόμους

Nils
Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, τηλ: 2155014556

Διαθέτει ένα άκρως αρτιστίκ και… χειροποίητο εσωτερικό χώρο, αλλά απλώνει τραπεζάκια και στον κρυφό (αλλά ανερχόμενο) πεζόδρομο της Τιμοθέου στην καρδιά του Παγκρατίου. Το “Nils”, με σήμα-κατατεθέν την πάπια του Νιλς Χόλγκερσον, σερβίρει καφεδάκια, ποτά, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και καλή διάθεση. Στον χώρο του υπογείου, οργανώνονται τακτικά μαθήματα θεατρικής έκφρασης.

Σέλας
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, Εξάρχεια, τηλ.: 211 4017760
Το μοναδικό στέκι του μικρού αυτού πεζοδρόμου μεταξύ Νεάπολης και Εξαρχείων, απλώνει τις χρωματιστές του καρεκλίτσες σε ακόμα πιο πολύχρωμο φόντο: Η Καλλικράτους και η Μεθώνης στολίζονται από νεοκλασικά, όμορφα γκράφιτι, λουλουδιασμένες γλάστρες και δεντράκια, ενώ τα τραπεζάκια γεμίζουν με φθηνά καφεδάκια (από 2€) και ποτά (από 5€). Οι μουσικές είναι ροκ και η διάθεση χαλαρή… σχεδόν φοιτητική.

Blue Bird
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767

Ο πεζόδρομος της Ηπίτου έγινε τάση και το Blue Bird ήταν από τους πρώτους διδάξαντες: Το μπιστρό με την κόκκινη τζαμαρία και τα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο μας έμαθε την γειτονιά, ξεδιψώντας μας παράλληλα με καφεδάκια από 2,50€, τσιμπολογήματα, κέικ και σοκολατόπιτες και αργότερα ωραία κοκτέιλ. Η μουσική κινείται συνήθως σε τζαζ-φανκ μονοπάτια.

Tazza
Πετράκη 5, Σύνταγμα, τηλ: 2103311999

Γέμισε τον πεζόδρομο της Πετράκη με αμπαζούρ και παριζιάνικη διάθεση, με τα vintage διακοσμητικά του να δημιουργούν την πιο ρομαντική, θεατράλε γωνιά για να αράξουμε για καφεδάκι. Ανοίγει από νωρίς για πρωινό, ενώ αργότερα μπορούμε να το «γυρίσουμε» σε κρασί με ποικιλίες αλλαντικών ή τυριών, αλλά και κλασικά burgers και σαλάτες.

Alphaville
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο, τηλ: 21 5505 2001

Οι πολύχρωμες λαστιχένιες καρέκλες του δίνουν μια νοσταλγική διάθεση στον ήδη όμορφο πεζόδρομο της Σφακτηρίας στο Μεταξουργείο. Εδώ, με φόντο παλιά νεοκλασικά, μπαλκόνια με μπουκαμβίλιες και το βιομηχανικό εσωτερικό χώρο του Alphaville, το all day στέκι σερβίρει φτηνό καφεδάκι (από 2€) ανάμεσα στις φυλλωσιές, και αργότερα εξίσου οικονομικά ποτά (στα 5€).

Le Petit Village
Φωκίωνος 2, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3315616

Άλλος ένας πεζόδρομος του κέντρου που έχει γίνει από μυστικός… δημοφιλής, αυτός της Φωκίωνος, «στολίζεται» από το μίνιμαλ «Μικρό Χωριό», ένα café με λευκές φερ φορζέ καρέκλες, στις οποίες αράζουμε για καφεδάκια (3,30€ ο φρέντο εσπρέσο), φρέσκες σπιτικές λεμονάδες, αλλά και φρουτοσαλάτες, τάρτες και άλλα γλυκίσματα για πρωινό και σνακ. Από το απόγευμα, απολαμβάνουμε πρωτότυπα κοκτέιλ στα 6-7€ - δοκιμάστε το Peaches in a Boat με λεµόνι, µαρµελάδα ροδάκινο, κουρκουµά και ρούµι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v