Τα καλύτερα μπαρ για «γερόντια» ετών… 50

Στιλάτες μπάρες που ξέρουν να φτιάχνουν κοκτέιλ, σωστό σέρβις και ώριμη ατμόσφαιρα σε μπαρ που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ώριμους θαμώνες.
Τα καλύτερα μπαρ για «γερόντια» ετών… 50

Meerkat Cocktail Safari
Χρήστου Βυζαντίου 7, τηλ: 2130453390

 



Μη φοβάστε, εδώ δεν θα βρείτε «ένα ακόμα μοντερνίζον κοκτειλάδικο», αλλά ένα μπαρ με άνετη μπάρα και τραπέζια, ψαγμένες μουσικές, κόσμο που ξέρει να πίνει και μπαρτέντερ που ξέρουν τι φτιάχνουν. Οι δημιουργίες τους επηρεάζονται από φυλές της Αφρικής και περιλαμβάνουν επιλογές, όπως το Aphrodisiaque Kaokoland από τη φυλή Himba, με τεκίλα η οποία συνδυάζεται με ευκάλυπτο και βερμούτ και το Tumu με τζιν, Roots, δίκταμο, ice brew καφέ και τόνικ. Οι πιο ορεξάτοι της παρέας μπορούν να περάσουν πίσω από τη μπάρα και να φτιάξουν το δικό τους κοκτέιλ, το οποίο μάλιστα μπαίνει και στον κατάλογο. Το African design συνδυάζεται ωραιότατα με αφρικανική… τζαζ, ο χώρος είναι άκαπνος, ενώ τα κοκτέιλ τιμώνται στα 8-12€.

Local pub
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 694 086 4443

 



Βραβευμένη ως ένα από τα καλύτερα beer bars στην Ευρώπη, αυτή η «τοπική» αγγλική pub στο Χαλάνδρι είναι παράδεισος για τους λάτρεις της μπύρας και της κουβέντας στο ήσυχο (τις καθημερινές) εσωτερικό της, αλλά και στην αυτοσχέδια πλατεία που την πλαισιώνει τους θερινούς μήνες. Η μουσική ιρλανδοπανκίζει όσο πρέπει, σε χαμηλά επίπεδα για να ευνοεί την κουβέντα, ο χώρος είναι άκαπνος με αρκετά τραπεζάκια και καναπέδες και τα βαρέλια μπόλικα για να δοκιμάσετε/διαλέξετε τον ζύθο της αρεσκείας σας. Προσφάτως άνοιξαν και δική τους μικροζυθοποιία, από την οποία ξεχωρίζουν ετικέτες σε βαρέλι όπως η Ωκεανίς, η Ατμιστή και η Καθημερινή. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5€ το pint.

Au revoir
28ης Οκτωβρίου 136, τηλ: 21 0823 0474

 



Μπαρ από άλλη εποχή και ένα από τα ιστορικότερα εν Αθήναις – από το 1958 – το Au Revoir είναι ένα ποτάδικο με όλη τη σημασία της λέξης, τότε που ο μπάρμαν ήταν ο φίλος/εξομολογητής που πάντα ήθελες. Ψυχή του μαγαζιού ο κύριος Λύσανδρος σερβίρει με χαμόγελο όπως παλιά, καθαρά ποτά, σε έναν καλώς εννοούμενα παλιομοδίτικο χώρο χωρίς πολύ βαβούρα και ωραίες ξένες μουσικές – κυρίως jazz. Στις λίγες φορές που θα παίξει κάτι ελληνικό, κυμαίνεται ανάμεσα σε Θεοδωράκη, Χατζηνάσιο και Χατζιδάκι. Στα των ποτών, η φάση είναι κλασική: Ουίσκι, λικέρ, κονιάκ, ό,τι έπιναν τότε(ς). Φτιάχνουν όμως και κοκτέιλ – αξίζει να δοκιμάσετε το εξαιρετικό dry martini. Οι τιμές των ποτών στα 7€.

Galaxy
Σταδίου 10, εντός στοάς, τηλ: 210 3227733

 



Παλιό, καλό και αγαπημένο όπως ένα ποτήρι ουίσκι, το Galaxy στέκει εντός στοάς από το 1970 με την ίδια αφοσίωση και αυθεντικότητα. Αυθεντικότητα και στυλ που αντικατοπτρίζεται και στο ώριμο κοινό του, το οποίο το προτιμά για τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, τον μπαρμπαν να ορίζει το oldschool και την α λα αμέρικαν μπαρ ατμόσφαιρά του. Μπόνους τα ωραιότατα μεζεδάκια που σερβίρουν μαζί με το ποτό. Αρκετά συχνά, τα απογευματόβραδα είναι - σχεδόν - γεμάτο από κόσμο. Τα ποτά στοιχίζουν 7€

Batman
Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9241585

 



Για τους πενηντάρηδες που το λέει η καρδιά τους, το άφτερ δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση. Και ο Batman δεν είναι ένα απλό μπαρ, είναι ιδέα. Το μαγαζί που έχει στήσει από το 1989 ο Γιώργος Νάσιος δεν κοιμάται ποτέ και χωρά όλα κι όλα πενήντα-εξήντα άτομα, χαρίζοντας αυθεντικές στιγμές διασκέδασης με ρεμπέτικα, αλλά και αλλαγές που θα σας ξενίσουν αν δεν το έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν. Αλλά επειδή αυτό είναι μάλλον αδύνατο, τότε γνωρίζετε κι εσείς καλά πως μετά από Καζαντζίδη, εδώ μπορείτε εύκολα να ακούσετε Pink Floyd ή Doors. Η ρεμπετο-ροκο- καψούρα εδώ είναι δωρεάν και άφθονη, τα ποτά απλώς στοιχίζουν 7€.

 

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v