Καφέ στην Αθήνα… και γύρω-γύρω φύση

Θέλεις να πιεις το καφεδάκι σου κάτω από δέντρα, πλάι σε τρεχούμενα νερά, μέσα στο δάσος; Πέντε διευθύνσεις σου ‘χουμε, ούτε μία ούτε δύο.
Καφέ στην Αθήνα… και γύρω-γύρω φύση

Piu Verde
Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185

Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για café με πράσινο, το θρυλικό Verde βρίσκεται στην καρδιά του καταπράσινου άλσους του Παπάγου, και είναι γεμάτο ψηλά δέντρα, κελαρυστά ρυάκια, μίνι λίμνες και ξύλινα γεφυράκια.



Μας σερβίρει σούπερ καφεδάκια, αλλά και ωραία κοκτέιλ αργότερα και ελαφριά τσιμπολογήματα μεσογειακής κουζίνας από το μεσημέρι και μετά. Το δυνατό του χαρτί, βέβαια, είναι η άπλετη αίσθηση εξοχής που προσφέρει –και τα μονοπάτια του άλσους δίπλα του, που προσφέρονται για μίνι φυσιολατρικές βόλτες μετά τον καφέ.

Καλοπούλα
Καισαριανή (στον χάρτη, εδώ)



Στην καρδιά του απόλυτου αθηναϊκού δάσους, στις πλαγιές του Υμηττού, η Καλοπούλα είναι το δημοτικό αναψυκτήριο της Καισαριανής, γραφικό και καταπράσινο, με τα ξύλινα τραπέζια του πικνίκ απλωμένα ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά, ψηλά δέντρα και σκιερές φυλλωσιές. Εδώ απολαμβάνουμε από νωρίς καφεδάκια, και αργότερα ουζάκια και τσιμπολογήματα (κεφτεδάκια και πίτες, καγιανάς και γίγαντες, που δεν κοστίζουν πάνω από 6€ το πιάτο) σε ένα μαγικό σκηνικό βγαλμένο από τις εκδρομές των παιδικών μας χρόνων. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η Καλοπούλα είναι δημοτική επιχείρηση, και μέρος των εσόδων της στηρίζει κοινωνικές δράσεις στην περιοχή.

Κήπος – The Garden Café
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792



Στην καρδιά του πανέμορφου Διομήδειου Κήπου, για τον οποίο σας τα έχουμε πει αναλυτικότατα, το Garden Café απλώνει τραπεζάκια στη σκιά των ψηλών του δέντρων, σε μια γλυκύτατη γωνιά στρωμένη με χαλίκι. Κρεμαστοί κήποι, πολυθρόνες του σκηνοθέτη, κούνιες για τα πιτσιρίκια και πράσινο ως εκεί που φτάνει το μάτι φτιάχνουν το σκηνικό στο οποίο απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια και νόστιμα τσιμπολογήματα από νωρίς το πρωί μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Το Άλσος της Πόλης
Αγίου Βασιλείου 63, Άλσος Περιστερίου, τηλ: 2105744070



Στην καρδιά του καταπράσινου Άλσους Περιστερίου, ένα πανέμορφο café απλώνει τα τραπεζάκια του από τα ξημερώματα (από τις 6.00 το πρωί, για την ακρίβεια) ως τα Μεσάνυχτα, και μας κακομαθαίνει με σούπερ δροσερά καφεδάκια, νόστιμα σνακ και γλυκά –οι λουκουμάδες του έχουν κάψει καρδιές− αλλά και κλασικά κοκτέιλ όσο πέφτει η νύχτα. Αναλυτικός τιμοκατάλογος υπάρχει εδώ. Αν έρθετε εδώ με πιτσιρίκια, θα εκτιμήσετε –τόσο εσείς όσο και εκείνα− την παιδική χαρά και τις εγκαταστάσεις παιχνιδιού ακριβώς δίπλα στο café.

Υάδες
Αττικό Άλσος, τηλ: 210-6470936



Βρίσκεται στην καρδιά του Αττικού Άλσους, πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη, πράγμα που σημαίνει πως εκτός από άφθονη αίσθηση… εξοχής, απολαμβάνει και απίστευτη θέα στα φώτα της πόλης που απλώνονται στα πόδια του. Αν κάνει ακόμα ψύχρα θα πιάσετε τραπεζάκι δίπλα στη μεγάλη τζαμαρία του, και όταν φτάσει επιτέλους η άνοιξη έξω, στον καταπράσινο κήπο του. Εδώ απολαμβάνουμε καφεδάκι από νωρίς, συνοδεία ωραίων γλυκών και σνακ, αλλά και μπυρίτσες, πίτσες και κοκτέιλ αργότερα. Συνδυάζεται τέλεια με μια μίνι ή μάξι πεζοπορία στα Τουρκοβούνια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v