Τέλεια μπαρ με κήπο ή αυλή

Θα προτιμούσαμε να μην κλειστούμε μέσα αυτές τις μέρες, οπότε να μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια με αυλή ή κήπο.
 

Τέλεια μπαρ με κήπο ή αυλή

Η φάση το καλοκαίρι είναι κήπος και αυλή. Το μέσα πλέον δεν μας αφορά—ναι, ακόμα κι αν ένα μαγαζί είναι πανέμορφο. Μπορεί να μας βάλεις και στην πιο μινιμαλιστική αυλή, ένα τραπέζι και μια καρέκλα ας πούμε, και πάλι πιο χαρούμενοι θα είμαστε.

Που, εντάξει, τόσο ακραίους μινιμαλισμούς δεν θα σου προτείνουμε, μην ανησυχείς.

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960
Το όνομά του σημαίνει ελευθερία στα κέλτικα, και η αυλή του σου δημιουργεί αυτό ακριβώς το αίσθημα. Έχει άπλα, έχει φωτάκια χαμηλά να κάνουν ατμόσφαιρα και σερβίρει και πολύ ωραία κοκτέιλ, όπως το Poet’s Jasmine, με βότκα Russian Standars, γιασεμί και τζίντζερ. Εδώ η φάση είναι τέλεια για να χαλαρώσεις με φίλους και να τα πείτε ελεύθερα (είδες τι κάναμε εκεί). Για να πούμε την αλήθεια μας, και μόνο ότι έχει κέλτικο όνομα μάς προδιαθέτει θετικά. (Αλλά πάρε την σημαντική λεπτομέρεια: Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8,50€.)

SIX D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210510
Υπάρχει πιο γνωστός, άραγε, κήπος στο κέντρο; Κήπος που να έχεις πάει με την παρέα, με το ραντεβού, ακόμα και μόνος για να κάτσεις με το βιβλίο σου (και να υποκριθείς ότι διαβάζεις, ενώ στην πραγματικότητα παρατηρείς τον κόσμο). Ανοιχτός, όμορφος χώρος, με πολύ καλό κόσμο, εξαιρετική μουσική και πολλές γλυκούλικες διακοσμητικές πινελιές, και κάπως έτσι καταφέρνεις να γίνεις ένα από τα πιο σταθερά αγαπημένα μαγαζιά της Αθήνας. Δεν θέλει πολλά—αλλά ένας σούπερ κήπος πάντα βοηθάει. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Flamme Rouge

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.: 21 0347 3903
Στο Γκάζι, η κατάσταση με τα μαγαζιά είναι λίγο δύσκολη, να τα λέμε κι αυτά. Είναι μια περιοχή με πολύ δικό της χαρακτήρα, και αυτός ο χαρακτήρας είναι mainstream. Που – δεν θα σταματήσουμε να το λέμε ποτέ – το mainstream είναι μια χαρά. Εμείς είμαστε οι παράξενοι, που θέλουμε το κάτι διαφορετικό. Και στο Γκάζι, το Flamme Rouge είναι διαφορετικό. Έχει αιώρες και μαξιλάρες και χρώματα παντού, έχει φανταστικές σπιτικές σανγκρίες, και πολύ δυνατά κοκτέιλ (από 7-8€). Και όλα αυτά μέσα σε μια γλυκύτατη αυλή.

Momix

Κελεού 1-5, Γκάζι, τηλ.: 6974350179
Μοριακά κοκτέιλ. Όταν τα ακούσαμε για πρώτη φορά, είπαμε ένα “Τι;” Και μετά τα δοκιμάσαμε. Και τώρα τα συνηθίσαμε και τα αγαπάμε. Και ακόμα περισσότερα τα αγαπάμε όταν τα απολαμβάνουμε καλοκαίρι, στην πανέμορφη αυλή του Momix στο Γκάζι (συγγνώμη, Γλυφάδα, αλλά μην ανησυχείς· κι εσένα σ’ αγαπάμε). Ο κατάλογος αλλάζει συχνά, οπότε δεν θα σου προτείνουμε κάτι—εκτός από το να πειραματιστείς. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 8 μέχρι 10€.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214
Είναι βιντάζ. Έχει στοιχεία τόσο παράταιρα μεταξύ τους, που μερικές φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι ποια παρανοϊκή ιδιοφυΐα έκανε το design του χώρου. Και επειδή κάτι λέγαμε πιο πάνω για διαφορετικά, το Upupa Epops ίσως να είναι το πιο “διαφορετικό” αυτής της λίστας. Κατά τραγική ειρωνεία, είναι και από τα πιο mainstream, αν αναλογιστείς πόσο γεμάτο είναι πάντα. Το οποίο μας οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι δεν ψάχνουμε μόνο εμείς το “κάτι διαφορετικό” στα στέκια μας.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651
Χαλίκι κάτω, για να σου σκάνε στο μυαλό αναμνήσεις παιδικής ηλικίας. Τέλεια κρεμαστά φωτάκια για σούπερ ατμόσφαιρα και ειλικρινά μια από τις πιο κουλ αυλές που έχουμε δει σε αυτή την πόλη. Η Φάμπρικα είναι στέκι—την νιώθεις σαν στέκι ακόμα κι αν έχεις πάει πρώτη φορά, σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και όμορφα στον χώρο της. Και σου σερβίρει φτηνά ποτά (από 6€) και πολύ φτηνά κοκτέιλ (από 7€), άρα έχεις ακόμα έναν λόγο να την αγαπήσεις. Αλλά, ειλικρινά, αράζαμε εκεί και χωρίς αλκοόλ. Για πόσες αυλές μαγαζιών μπορείς να το πεις αυτό;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v