Τέλεια ταβερνάκια με ζωντανή μουσική στην Αθήνα

Μπουζούκι και κιθάρα, λύρα και λαούτο, μεζεδάκια και καλή καρδιά σε αγαπημένα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία για μουσικές βραδιές και τσιμπολόγημα.
Τέλεια ταβερνάκια με ζωντανή μουσική στην Αθήνα

Άγγελος
Ζωοδόχου Πηγής 19 και Κωλέττη, Εξάρχεια, τηλ: 6978136064




Δίπλα στο πάρκο της Ναυαρίνου, ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο με φανατικούς θαμώνες και… καλή καρδιά μαζεύει καθημερινά πλην Δευτέρας κόσμο και κοσμάκη που αγαπά το καλό φαγητό και την καλή μουσική. Ρεμπέτικα χωρίς μικρόφωνα συνοδεύουν ιδανικά τις σπιτικές γεύσεις του Άγγελου: ψητή πανσέτα με πατάτες τηγανιτές σε ροδέλες, μπιφτέκι κοτόπουλο, μπούτι από προβατίνα, κεμπαπάκια, λουκάνικο, παϊδάκια κοτόπουλο, πίτες αλλά και αρκετές επιλογές με… ιώδιο (όστρακα και ψαράκια κάθε λογής) είναι μερικά μόνο από τα νόστιμα καλούδια που βγάζει η κουζίνα του. Συνοδεία μεγάλης ποικιλίας σε κρασιά και αποστάγματα, αρκετά από τα οποία παλαιωμένα, ο λογαριασμός ανέρχεται στα 20€/ άτομο.


Στέκι Πινόκλης
Μεγάλου Αλεξάνδρου 102, Κεραμεικός, τηλ: 21 0577 7355




Προσεγμένο ρεμπετάδικο το οποίο διανύει αισίως το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του φιλοξενώντας εξαιρετικούς μουσικούς από Δευτέρα μέχρι Σάββατο (ρεμπέτικο, παραδοσιακό) και Κυριακή (παραδοσιακό, νησιώτικο, καφέ αμάν). Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και νεανικό κατά κύριο λόγο, ενώ οι μεζέδες περιλαμβάνουν ελληνικές σπεσιαλιτέ και κάποια πιάτα με παραδοσιακές συνταγές από τη Μυτιλήνη. Χωριάτικες πίτες, τηγανιές κοτόπουλο με καταΐφι, ζουμερά μπιφτέκια και νόστιμοι γκιουζλεμέδες συγκαταλέγονται στα must του μενού. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€/ άτομο με επιπλέον χρέωση 2€ ανά άτομο της ημέρες με ζωντανή μουσική.

Τίβολι
Εμμανουήλ Μπενάκη 34, Εξάρχεια, τηλ: 21 0383 0919




Με μπόλικο αέρα νοσταλγίας και vintage διακόσμηση το μουσικό στέκι της Μπενάκη έχει μακρά ιστορία στο χώρο, από το 1974, και συνεχίζει ανακαινισμένο πλέον να σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια τα οποία συνοδεύουν επαρκώς τις ρεμπέτικες μουσικές βραδιές (και μεσημέρια) του. Τα διαφορετικά σχήματα που φιλοξενεί παίζουν κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, ενώ στο μενού βρίσκουμε νοστιμιές όπως σκοπελίτικη τυρόπιτα, ντοματοκεφτέδες, φάβα, ντολμαδάκια, μπακαλιαρομπουκιές, γαρίδες σχάρας, πανσετάκια, μοσχαράκι τας κεμπάπ και άλλα τέτοια ωραία σε νορμάλ τιμές – από 5,5€ με 9€ η μερίδα.

Το Λυχνάρι
Κασσάνδρας 8Α, Βοτανικός, τηλ: 693 463 5949




Στα όρια του Βοτανικού με το Γκάζι και τον Κεραμεικό, ένα ταβερνάκι «φέγγει» με τις ωραίες μουσικές βραδιές και το ψαγμένο μενού του, το οποίο ξεφεύγει από τα παραδοσιακά μεζεδάκια. Εδώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ακούμε κρητικές, ρεμπέτικες, παραδοσιακές και σμυρνέϊκες μελωδίες με λύρα, λαούτο, μπουζούκι και κιθάρα να εναλλάσσονται σε ενδιαφέροντα ντουέτα μουσικών. Παράλληλα δοκιμάζουμε ντάκο με παξιμάδι χαρουπιού και ξυνομυζήθρα Κρήτης, μπριζολάκια χοιρινά με τσάτνεϋ ντομάτας, μπιφτέκι προβατίνας, χούμους με μαρμελάδα ντομάτας, χοιρινή τηγανιά με σάλτσα μπάρμπεκιου και ψαρονέφρι με μανιτάρια και κάρυ. Ρακί, τσίπουρο, ουζάκι και κρασί συνοδεύουν τις βραδιές μας, ενώ ο λογαριασμός έρχεται στα 15€/ άτομο με κρασί.

Σκορδόπιστη
Σωφρονίου 12, Γκάζι, τηλ: 697 582 5919, 21 1408 8220




Μικρούλι, νεανικό, παρεΐστικο και μερακλίδικο, το μουσικό στέκι της Σωφρονίου κοντά στο μετρό φιλοξενεί σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαιρετικά ντουέτα μουσικών με κιθάρα και μπουζούκι οι οποίοι παίζουν γνωστά και άγνωστα ρεμπέτικα και λαϊκά, χωρίς μικρόφωνο (δείτε τα προσεχή events εδώ) Σερβίρει απλούς πλην τίμιους χειροποίητους μεζέδες σε καλές τιμές, τους οποίους συνοδεύουμε με ούζο, ρακή, τσίπουρο και δικό τους κρασί χωρίς να ξεφύγουμε από το «όριο» των 15€/ άτομο.

Ταρατατράμ
Μάχης Αναλάτου 53, Νέος Κόσμος, τηλ: 210-9270758




Βγάζει τραπεζάκια από νωρίς το πρωί για καφεδάκι στην περαντζάδα και συνεχίζει μέχρι πολύ αργά σερβίροντας κρητικά μεζεδάκια συνοδεία ρεμπέτικων, κρητικών και λαϊκών μουσικών από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Στο νεανικό μουσικό καφενείο του Νέου Κόσμου δοκιμάζουμε ντάκο, ξύγαλο, απάκι, σφουγγάτο, ποικιλίες τυριών και κρεατικών, κεφτεδάκια στο τηγάνι με πατάτες τηγανιτές και συνοδεύουμε με κρασάκι, οινόμελο, ρακόμελο, τσικουδιά και ρακή ή «κανονικά» spirits όπως βότκα και τζιν – ανάλογα τα κέφια. Ο λογαριασμός για μεζεδοκατανάλωση μετά μουσικής στα 12-15€/ άτομο.

Το Πέτρινο του Κρητικού
Ειρήνης 112 & Αμαρυλλίδος, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 210 6013306




Η κρητική κουζίνα έχει την τιμητική της σε αυτήν τη ζεστή κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής, με την ξύλινη επένδυση και την όμορφη διακόσμηση με κάθε λογής μικροαντικείμενα. Όμως μας αρέσει και για τις μουσικές βραδιές που στήνει με ρεμπέτικα, αλλά και κρητικά άσματα κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στο μενού βρίσκουμε εξαιρετικό γαμοπίλαφο, στάκα με αυγά, μαραθόπιτα, πανσέτες με ντομάτα και κρεμμυδάκι, μακαρούνες, κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι, τηγανιτό απάκι και λοιπούς κρητικούς μεζέδες. Ο λογαριασμός με δικό τους, καλό κρασί στα 15-17€/ άτομο.

Επί Τω Λαϊκώτερον
Λεωφόρος Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας 13, Πατήσια, τηλ: 21 0211 1887




Σε μια παλιά αλλά καλοδιατηρημένη διπλοκατοικία στην Αγίας Λαύρας, το μερακλίδικο αυτό μεζεδοπωλείο θυμίζει κάτι από τα παλιά, με τζάκι και ιδιαίτερη διακόσμηση, ενώ έχει μουσικές βραδιές Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι με έντεχνο και ρεμπέτικο. Στα τραπεζάκια του καταφθάνουν τίμια μεζεδάκια όπως μπεκρή μεζέ, λουκάνικο χωριάτικο, κεφτεδάκια, μπριζολάκια με μαρμελάδα ντομάτας, μελωμένο κοτόπουλο και κάποια θαλασσινά όπως αχνιστά μύδια, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα χειροποίητη, μπακαλιάρος σκορδαλιά και γαρίδες ούζου. Με κέρασμα χαλβά σιμιγδαλένιο, καλό κρασί δικό τους ή ουζάκι και μπόλικο… μεράκλωμα, ο λογαριασμός έρχεται στα 15-17€/ άτομο.

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629




Από τις πιο όμορφες αυλές του κέντρου, αυτή η ταβέρνα-χρονομηχανή κλείνει φέτο(ς) 90 χρόνια και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, με τις γεύσεις αλλά και με τις μουσικές της, ρεμπέτικα και λαϊκά, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ζωντανής μουσικής, κάντε κλικ εδώ. Μαγειρευτά ημέρας, ψητά στη σχάρα και πίτες συμπληρώνουν την νόστιμη εμπειρία στο εκτενές μενού, με το χουνκιάρ μπεγεντί, το αρνάκι στη γάστρα και τη ντοματόπιτα να συγκαταλέγονται στα best of του ούτως η άλλως εκλεκτού και προσεγμένου μενού. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με καλό κρασί, στα 15-20€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v