Για ποτό και φαγητό γύρω απ’ το Μουσείο Γουλανδρή

Το Νέο Μουσείο Γουλανδρή είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημεία της πόλης που πρέπει να επισκεφθείς. Τι παίζει όμως τριγύρω;
 


Για το νέο Μουσείο Γουλανδρή τα έχουμε πει, αναλυτικότατα, εδώ. Σίγουρα αποτελεί ένα από τα σημεία της πόλης που θα μαζέψει πολύ κόσμο, και θα συνεχίζει να μαζεύει κόσμο για αρκετό καιρό. (Και δικαίως.) Αυτή την έξοδο, όμως, με τι θα την συνδυάσουμε;

Βρήκαμε μερικά υπέροχα στέκια για ποτό ή φαγητό, μια ανάσα από το ολοκαίνουριο μουσείο, και σου τα προτείνουμε για να έχεις μια πλήρη εμπειρία: τέχνη, καλό φαγητό, υπέροχα κοκτέιλ. Όπως πρέπει.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530
Το μαγαζί αυτό, αν μας διαβάζεις τακτικά, σίγουρα θα το έχεις ακούσει ξανά. Αν και είναι πολύ πιθανό να το έχεις ήδη επισκεφτεί, μιας και δεν είναι πολλά τα μπαρ της Αθήνας που χρησιμοποιούν ελληνικά αποστάγματα για τα κοκτέιλ τους. Ούζο, τσίπουρο αλλά και ελληνικό κρασί βρίσκουμε ανακατεμένα με άλλα υπέροχα υλικά για να απολαύσουμε δημιουργίες όπως το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 4,50€ και φτάνουν μέχρι τα 7€.

Chelsea

Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 3374
Υπάρχει, αλήθεια, άνθρωπος στην Αθήνα που να μην έχει περάσει για ένα ποτό από το Chelsea… έστω και στα όρθια; Που είναι πολύ πιθανό να το πιεις στα όρθια, μιας και το δημοφιλές αυτό στέκι είναι σχεδόν πάντα ασφυκτικά γεμάτο. Βέβαια, σε σχέση με άλλα μαγαζιά που είναι ασφυκτικά γεμάτα και δεν μπορείς να αναπνεύσεις, εδώ ο κόσμος περνάει υπέροχα και πηγαίνει ξανά και ξανά. Σε αυτό συμβάλλουν πολλοί παράγοντες: η τέλεια τοποθεσία, το πόσο όμορφο και ανεπιτήδευτο είναι, αλλά και ο πολύ ωραίος κόσμος που μαζεύει. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6€.

Ziggy

Ιβύκου 10, Παγκράτι, τηλ. 21 0751 9782
Από τα new entries της περιοχής, χωμένο σε ένα στενό πίσω απ’ το Καλλιμάρμαρο, το Ziggy σερβίρει πολύ ωραία signature cocktails (στα 8-9€), είναι μικρούλι και πολύ χαριτωμένο, και γενικά έπαιξε λίγος έρωτας με την πρώτη ματιά. Αποτελεί, δε, «αδερφάκι» του άλλου μεγάλου μας παγκρατιώτικου έρωτα, του Mint, άρα τα συστατικά της επιτυχίας είναι κοινά: ζεστός, παρεΐστικος χώρος, ωραία κοκτέιλ και σούπερ μουσικές.

Domahar Rock Bar

Ερατοσθένους 31, Παγκράτι, τηλ. 2107561343
Η ροκ επιλογή της περιοχής είναι ιδιαίτερα δυνατή, με ένα καράβι να μας υποδέχεται πάνω από την μπάρα και αισθητική πειρατική. Η ατμόσφαιρα είναι σούπερ φιλική, αυτό που όλο το μαγαζί γίνεται παρέα από ένα σημείο και μετά. Η μουσική καλύπτει τεράστιο φάσμα της ροκ, της μπλουζ, ακόμα και folk.

Colibri

Εμπεδοκλέους 15, Μετς, τηλ: 21 0701 1011
Είναι κάτι ανάμεσα σε ιταλικό και μπεργκεράδικο. Και τα κάνει και τα δύο καλά, οπότε ειλικρινά δεν θα μπορούσαμε να μην σου το προτείνουμε. Είτε, λοιπόν, θέλεις πίτσα, είτε ζουμερά μπιφτέκια, εδώ θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Α, και φοβερά πιάτα ζυμαρικών, προφανώς, όπως οι πένες με καπνιστό σολομό και κρέμα. Για γεύμα μπέργκερ με μπύρα, υπολογίζουμε περί τα 12-15€ το άτομο, ενώ για πίτσα 15-20€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v