Σαββατιάτικη βόλτα στην Πανόρμου

Καφέδες και pancakes. Ταράτσες. Κινέζικο ή Ινδικό; Στενά για σούξου μούξου. Φλερτ και κέφι σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές έχει αυτό το Σάββατο.
 


Ένα παράξενο πράγμα που συνέβη: Τις προάλλες γυρνούσα σπίτι με τα πόδια και, για να κόψω δρόμο, πέρασα από Πανόρμου. Και τι να δω; Η Πανόρμου – στις δυόμισι το πρωί, με το φάντασμα του (Δεκαπεντ)Αυγούστου να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας – ήταν ολοζώντανη. Μιλάμε για κόσμο.

Και κάπως έτσι αποφασίζεις αυτό το Σάββατο να μην κατεβείς μέχρι το κέντρο, αλλά να αράξεις σε μια γειτονιά που τόσα χρόνια το ζει σταθερά και μόνη της, και μάλλον το ζει καλύτερα από πολλές άλλες. Πάμε για μερικές προτάσεις.

Αρχικά, ο καφές*
Ανάλογα με το πόση βαβούρα αντέχεις, θα κάτσεις είτε σε ένα από τα πολλά καφέ που στέκονται περήφανα το ένα πλάι στο άλλο, θα χαζεύεις τον κόσμο που περνά και θα τσιμπήσεις και κάτι brunch-οειδές. Εναλλακτικά, αν η πρωινή βαβούρα δεν είναι κάτι που σε αφορά, κατέβα χαμηλά, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, και πιάσε τραπεζάκι στο πανέμορφο Λαμπατέρ. Μην ξεχάσεις να πάρεις pancakes, με ό,τι πιθανό συνδυασμό σοκολάτας μπορεί να τραβά η όρεξή σου.

Φάμε τίποτα;
Διαλέχτε: Η Πανόρμου έχει πολύ φαγητό να προσφέρει. Αλλά φαίνεται πως ειδικεύεται στις ασιατικές γεύσεις, μιας και παίζουν πολλά ασιατικά τριγύρω. Για ωραίο ινδικό, ας πούμε, θα τσεκάρεις το Red Elephant (Λαρίσης 42, τηλ. 2106924421) για νοστιμότατα ταντούρια και κάρι και όλα τα καλά, με περίπου 20€ το άτομο. Εναλλακτικά, αν θες κινέζικο, υπάρχει το Fu Lu (Τριφυλλίας 42, τηλ. 2106920333) που φτιάχνει πιάτα απευθείας από την κουζίνα της μαμάς—αν η μαμά σου ήταν Κινέζα και πολύ καλή μαγείρισσα. Υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Πιούμε κιόλας
Να πιούμε σε ταράτσα; Να τα πιούμε στο Le Roi, που γεμίζει με κόσμο που διψάει για ζύθο και ροκ; Μήπως να τα πάρουμε σβάρνα και να κάνουμε μπαρότσαρκα; (Μάλλον. Μάλλον αυτό θα κάνουμε.)
Το Le Roi λοιπόν (Πανόρμου 117Β, τηλ. 2106912095) είναι μεγάλο και ευρύχωρο, αλλά σφύζει από ζωή και παίζει αγνό ροκ στην αυλή του, που είναι διακοσμημένη με παλιές μηχανές-αντίκες και ποδήλατα. Οι μπύρες ξεκινούν από 5€, ενώ το ποτό είναι στα 7€.
Για ταράτσες, λατρεύουμε αυτήν του Sensimilia (Δουκίσης Πλακεντίας 129, τηλ. 697338256) με τα σούπερ κοκτέιλ (από 8€) και τις διασκεδαστικές, συνήθως throwback μουσικές του. Επίσης, το Santa Botella (Πανόρμου 115, τηλ. 210 6981032) δε γίνεται να μην το τιμήσουμε, και για την ωραία θέα από την ταράτσα του – επειδή οι ταράτσες δεν χρειάζεται να κοιτάνε σώνει και καλά Ακρόπολη για να γίνουμε το emoji με τις καρδούλες στα μάτια, είμαστε εύκολοι – και κοκτέιλ-εμπνεύσεις της στιγμής από τα χέρια των έμπειρων bartenders. Τα κοκτέιλ εδώ βρίσκονται στα 8-9€.

*Εκτός κι αν μένεις κοντά στην Πανόρμου, οπότε ξέρεις πολύ καλά ότι η απόλυτη σαββατιάτικη πρωινή ιεροτελεστία εκεί είναι η μεγάααλη λαϊκή της. Μέχρι και παπάγιες και dragon fruit θα βρεις, τρέχα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v