Τα πίνουμε σε μπαρ με κουλ αυλές

Ο καιρός ακόμα είναι τέλειος και η ιδέα της αυλής δεν θα πεθάνει ποτέ. Γι’ αυτό κι εμείς ξεχυνόμαστε σε μερικές από τις αγαπημένες μας.

Το πόσο αγαπάμε τις αυλές, το έχουμε αποδείξει. Πολλές φορές. Ποτέ όμως δεν μπορείς να έχεις αρκετό άραγμα σε ωραίες αυλές στην ζωή σου, γι’ αυτό κι εμείς φροντίζουμε συνεχώς να τις επισκεπτόμαστε. Πάρε, λοιπόν, την παρέα και τρεχάτε—οι παρακάτω σούπερ αυλές σε κέντρο και προάστια σας περιμένουν.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 211 0125454
Η Σβούρα είναι από τα αγαπημένα μας στέκια για χουχούλιασμα τον χειμώνα… μόνο που είναι και από τα αγαπημένα μας στέκια για άραγμα το καλοκαίρι, επειδή η «κρυφή» αυλή της σε κάνει να μην θες να φύγεις. Είναι ένας χώρος πολύ καλλιτεχνικός, με χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και μουσικές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ανάμεσα στην τζαζ και την indie. Τα κοκτέιλ, όπως το τέλειο Fortune Teller με τεκίλα και smokey φασκόμηλο, κυμαίνονται στα 8-10€.

Flamme Rouge

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.: 21 0347 3903
Το Flamme Rouge είναι ένα μαγαζί στο Γκάζι, μόνο που… δεν του το ‘χες. Είναι διαφορετικό. Είναι σαφώς πιο εναλλακτικό από τους γείτονές του, και σε αυτό σίγουρα βοηθά η αυλή του, με τις χρωματιστές της μαξιλάρες και τις σπιτικές σανγκρίες που ρέουν και μας φτιάχνουν το κέφι και δεν σταματάμε όλη νύχτα τα γέλια. Για όσους θέλουν κάτι πιο δυνατό, τα κοκτέιλ παίζουν επίσης δυνατά, και σε πολύ καλές τιμές (από 7-8€).

Latraac

Λεωνίδου 63-65, Μεταξουργείο, τηλ.: 213 0453377
Εδώ ερχόμαστε και από το πρωί άμα λάχει, για εξαιρετικό καφεδάκι. Ή για μεσημεριανό. Το Latraac, γενικά, είναι πολύ ωραίο μέρος για να βρίσκεσαι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα κι αν δεν κάνεις skate, όπως πολλοί από τους θαμώνες. Μέσα στο κέντρο της πόλης, κατάφερε από νωρίς να γίνει σημείο συνάντησης, αλλά και να βάλει την στάμπα του με το πόσο ιδιαίτερη ταυτότητα έχει. Το απλό ποτό βρίσκεται στα 6,5€, ενώ η μπύρα ξεκινά από τα 3€.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214
Τα Πετράλωνα, γενικά, τα αγαπάμε. Θα έλεγε κανείς ότι δεν μας είναι πάντα εύκολο να διαλέξουμε αγαπημένο στέκι εκεί. Τώρα που μιλάμε για αυλές, όμως, η επιλογή γίνεται κομματάκι πιο εύκολη, μιας και αυλές σαν του Upupa Epops δεν βρίσκεις συχνά. Με διακόσμηση που πατάει πάνω σε πολλά (ετερόκλητα, κατά βάση) στοιχεία και τα δένει υπέροχα, και μουσικές ανεβαστικές, δεν είναι να αναρωτιέσαι που ήταν και είναι από τα πιο δημοφιλή μπαρ της περιοχής. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Big Spoon

Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6019405
Μια πολύ όμορφη αυλή στην Αγία Παρασκευή μας περιμένει για να κάτσουμε σε παγκάκια, κάτω από δέντρα—κι αν θέλουμε, πάμε κι από νωρίς για να φάμε και νόστιμα burgers. Το βράδυ, όμως, που γεμίζει παρέες που διψούν για αλκοόλ, σερβίρει εξαιρετικά και εμπνευσμένα κοκτέιλ, τα οποία ξεκινούν από 8€.

Urban Garden Bar

Λεπενιώτου 19, Ψυρρή, τηλ. 699 302 0140
Μια από τις πιο όμορφες αυλές του κέντρου – ειδικά αν βρεις άδειο τον μικρό, κλειστό χώρο, για να έχεις και λίγο πριβέ χρόνο με την παρέα και να τα πείτε ήσυχα. Εδώ οι μπύρες ρέουν άφθονες, και όσο βραδιάζει και η αυλή γίνεται όλο και πιο μαγική (το λέμε εμείς συνέχεια πως τα φωτάκια είναι η λύση για να κάνεις τα πάντα πιο μαγικά), χαζεύουμε και την ατελείωτη περαντζάδα της γειτονιάς—που συνήθως σταματάει στιγμιαία, και χαζεύει προς τα εμάς. Μην φρικάρεις, την αυλή τσεκάρει, και αναρωτιέται, μάλλον, «αυτό εγώ πώς δεν το είχα προσέξει;» Το απλό ποτό στα 7€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v