Τα αγαπημένα μας στο Παγκράτι

Βγαίνουμε σε μια από τις πιο αγαπημένες γειτονιές του κέντρου, και επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας στέκια.
Τα αγαπημένα μας στο Παγκράτι

Το Παγκράτι δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές του κέντρου, και μαζεύει κάθε μέρα πολύ, πολύ κόσμο που θέλει να βγει για καφέ, για φαγητό ή για ένα χαλαρό ποτό. Η θέση του στον χάρτη το καθιστά το ιδανικό μέρος συνάντησης, και τα μαγαζιά του τα πιο άνετα στέκια.

Και αυτά είναι τα αγαπημένα μας—κρατηθείτε, είναι πολλά.

Chelsea Hotel
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου
Ναι, το βάζουμε πρώτο. Δεν θα μπορούσε να μην είναι πρώτο αυτό το μπαράκι που είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτο—με κόσμο να στέκεται ακόμα και όρθιος, χωρίς καν να παραπονιέται. Είναι που ο χώρος, ο κόσμος, η μουσική και τα ωραία κοκτέιλ φτιάχνουν την απόλυτη place-to-be ατμόσφαιρα. Απλό ποτό από 6€.

Ακροβάτης

Αρχελάου 19
Και μια απότομη στροφή, από την απόλυτη, καθολική λατρεία του Chelsea στο μικρό μυστικό των ντόπιων. Ο Ακροβάτης παίζει φάνκι μουσικές, σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ – απλά, λιτά, φτηνά στα 7€ – και έχει και μια μεγάλη μπάρα για να αράζεις με άνεση. Τέλειο για χαλαρές βραδιές.

Hippy 3

Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος
Ήρθε σαν σίφουνας και τάραξε τα νερά. Γέμισε με κόσμο. Ο κόσμος αυτός μίλησε στους φίλους του κι έπειτα γέμισε περισσότερο κόσμο. Το Hippy3 είναι ανεπιτήδευτα γοητευτικό, με έναν απλό χώρο που δεν χρειάζεται πολλά, με πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ, αλλά και με τέλειες επιλογές για brunch αν θες να πας πιο νωρίς. Θα σου πούμε τρεις μόνο λέξεις: Πεϊνιρλί με κιμά.

See You

Φρύνης 25
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το See You, και φοβόμαστε ότι θα γίνουμε γραφικοί. Γι’ αυτό, θα πούμε απλά και λιτά γιατί αγαπάμε τόσο πολύ αυτό το μπαράκι: Είναι σέξι, είναι διαφορετικό, έχει φοβερές μουσικές και αποτελεί ένα από τα καλύτερα μπαρ για ραντεβού στην πόλη. Αυτά. Α, και το ποτό στα 7€.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10
Κοκτέιλ με βάση ούζα και τσίπουρα; Είπαμε ναι όταν το πρωτακούσαμε και ναι λέμε ακόμα. Μπόνους ότι μερικά από τα κοκτέιλ ξεκινούν από πολύ χαμηλά, στα 4,5€ και… τερματίζουν επίσης χαμηλά, στα 7€. Βάλε και την πολύχρωμη διακόσμηση που σου τραβάει το μυαλό από το γαλανόλευκο των κοκτέιλ, και έχεις ένα στέκι με εντελώς δική του ταυτότητα.

ΠαΡοΤ Bar

Τιμόθεου 7
Το αγαπάμε επειδή είναι underrated. Και εξακολουθεί να είναι underrated, αλλά αυτό σημαίνει απλά πως μαζεύει τον κατάλληλο κόσμο. Πολύχρωμο και με μουσικές τόσο ετερόκλητες, που ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Και ποτά από 5€, κοκτέιλ από 7€.

Mint

Αρχελάου 30
Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι, είναι μια ανάσα απ’ το μετρό του Ευαγγελισμού (πάντα μπόνους αυτό), και μένει ανοιχτό μέχρι πολύ αργά για κοκτέιλ και μπύρες, παίζοντας indie μουσικές που όσο νυχτώνει, το γυρνάνε σε ποπ. Δεύτερο μπόνους οι πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης που φιλοξενούνται στους τοίχους του.

Ziggy

Ιβύκου 10
Σε ένα μικρό στενάκι πίσω από το Καλλιμάρμαρο, άνοιξε πρόσφατα αυτό το μικρούλι μπαράκι, και μας έκανε να το ερωτευτούμε αμέσως. Σερβίρει πολύ ενδιαφέροντα signature cocktails, απλώνει και μερικά τραπεζάκια έξω – για τους τολμηρούς που πίνουν το ποτό φορώντας ζακέτα – και αξίζει να γίνει το νέο στέκι σου. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Superfly

Εμπεδοκλέους 28
Ξανά, για να μην γίνουμε γραφικοί, δεν θα αναλύσουμε το Superfly· το έχουμε κάνει, άλλωστε, πολλάκις. Θα πούμε απλά ότι δεν υπάρχει άλλο μπαρ στην Αθήνα που να σερβίρει τόσο σωστά, τόσο όμορφα και τόσο κεφάτα την νοσταλγία. Νοσταλγικές και οι τιμές των κοκτέιλ, που ξεκινούν από τα 6€ παρακαλώ.

Πάπια

Αυτομέδοντος 4
Μα ποια πάπια; Συγγνώμη, αυτό ήταν το προφανέστερο αστείο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Και τώρα λέμε να πάμε να ξεπλύνουμε την ντροπή μας πίνοντας σούπερ κοκτέιλ (στα 7-8€) και ακούγοντας φανκ, άφρο και χιπ χοπ μουσικές από έμπειρους DJs.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v