Τα μπαρ που θα ακούσεις τέλεια μουσική

Είναι πολλοί παράγοντες που κάνουν ένα μπαρ καλό, αλλά η μουσική που παίζει είναι σίγουρα από τους σημαντικότερους.

Μπαράκια η Αθήνα έχει πολλά. Μπαράκια που παίζουν μουσικάρες, όμως;

Πάλι έχει πολλά. Έχουμε κάνει ήδη ένα αφιέρωμα σε μερικά από τα αγαπημένα μας, κιόλας. Και τώρα ήρθε η ώρα να σου προτείνουμε κι άλλα. Επειδή, ευτυχώς, υπάρχουν πολλά μέρη σ’ αυτή την πόλη για να απολαύσεις το ποτό σου ακούγοντας μουσικάρες.

Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689
Αγαπημένο εδώ και πολλά χρόνια, για κάθε πιθανό λόγο: Για την σούπερ παρεΐστικη ατμόσφαιρά του, που από μια ώρα και μετά όλοι οι θαμώνες έχουν γίνει μια παρέα. Για τα καθαρά του ποτά (και φτηνά, στα 5€ το απλό ποτό) και για το τέλειο, 90s ντεκόρ του. Αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι το Σπιρτόκουτο παίζει και πολύ ωραία μουσική, με έμφαση στην ροκ, κάθε είδους. Από εναλλακτική μέχρι πανκ, μπορεί να ακούσεις τα πάντα, διαλεγμένα με αγάπη και προσοχή από τους dj’s.

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
Ένα μικρό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Κόσμος πολύς, από κάθε πιθανό κοινό, συνυπάρχει και χορεύει και μιλάει και περνάει ωραία. Από τα ηχεία ακούγονται μουσικές περίεργες, ηλεκτρονικές ή ροκ, πάντα όμως εναλλακτικές. Το Boiler είναι από τις πιο σίγουρες και αγαπημένες επιλογές για όσους ανήκουν στην alternative σκηνή της Αθήνας. Αν και, ακόμα κι αν δεν είσαι μέλος της, πάλι εκεί μέσα θα νιώσεις ότι ανήκεις. Τα ποτά στα 5€.

Speakeasy

Λέκκα, Σύνταγμα
Οι τέλειες μουσικές δεν χρειάζεται να είναι και τωρινές μουσικές. Ούτε καν του πρόσφατου παρελθόντος, για να είμαστε ειλικρινείς. Ας πούμε, στο Speakeasy θα ζήσεις μία αληθινή εμπειρία ποταπαγόρευσης, με την ανάλογη μουσική επένδυση: 20s και 30s μελωδίες από τα ηχεία συνοδεύουν τα κοκτέιλ μας όσο εμείς χορεύουμε. (Σημείωση: Μπορείς να χορέψεις πιο σύγχρονα, δεν θα σε κρίνει κανείς). Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Cantina Social

Λεωκορίου 6, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 1668
Βλέπουμε όλοι το μοτίβο που έχει δημιουργηθεί σε αυτό το κείμενο, σωστά; Αν δεν το βλέπουμε, θα το αποκαλύψουμε: Είναι όλα μπαράκια που μαζεύουν ετερόκλητο κόσμο. Και στην Καντίνα πραγματικά θα βρεις τόσο πολύ και διαφορετικό κόσμο, με μοναδικό κοινό παρονομαστή ότι όλοι γουστάρουν τις ακραία κεφάτες μουσικές που βγαίνουν από τα ηχεία. Α, και το ποτό που βρίσκεται στα 5€. Επειδή λατρεύουμε την καλή μουσική, και τις καλές τιμές.

Kazu

Μαυρομιχάλη 3, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3602242
Εκεί στην αρχή της Μαυρομιχάλη, υπάρχει ένα μπαράκι που δεν το ξέρει πάααρα πολύς κόσμος. Και εμείς σου λέμε ότι αξίζει να πας, επειδή παίζει πάντα ιδιαίτερες μουσικές, προς ροκ μονοπάτια συνήθως, μαζεύει πολύ ωραίο (και σταθερό) κόσμο, και κρατάει το κέφι ψηλά μέχρι αργά το βράδυ. Το απλό ποτό στα 6€.

Mint

Αρχελάου 30
Ό,τι ώρα και να πας, το Mint θα παίζει εκπληκτική μουσική. Από τις νοσταλγικές, indie μελωδίες που παίζει για να συνοδεύσει τον μεσημεριανό καφέ σου, μέχρι τις ροκ και ποπ επιτυχίες που ακούγονται όλο και πιο δυνατά όσο νυχτώνει, η έξοδος στο Mint περιλαμβάνει πάντα μουσικάρες. Και ωραία τέχνη, με εκθέσεις να εναλλάσσονται κάθε μήνα στους τοίχους του μαγαζιού. Το απλό ποτό στα 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v