Αυτά τα μπαρ είναι παντός καιρού

Αγαπημένα μπαράκια στην Αθήνα και στα προάστια το παίζουν δίπορτο και μας καλούν για χαλαρό ποτάκι και φαγητό… μέσα κι έξω.
Αυτά τα μπαρ είναι παντός καιρού

Πού πήγε το φθινόπωρο ρε παιδιά; Να πάρουμε ζακέτα πριν βγούμε ή όχι; Θα κάνει κρύο ή ζέστη;

Τα παρακάτω μπαρ προτείνουν κάτι και για τις δύο περιπτώσεις, και το παίζουν δίπορτο.

Odori Vermuteria di Atene

Σκουλενίου 2, τηλ: 21 0331 4674

 



Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στον πεζόδρομο που ενώνει την Πραξιτέλους με την Ευριπίδου, το Odori απολαμβάνει τον τίτλο της πρώτης βερμουτερίας εν Αθήναις με φόντο την πάντα ζωντανή περαντζάδα της Σκουλενίου. Ο κατάλογος των ποτών εστιάζει στο vermouth, χωρίς όμως να αποκλείει λοιπά, αγαπημένα spirits και κοκτειλ όπως mojito, old fashioned, gimlet κ.α., ενώ οι γεύσεις περιλαμβάνουν νοστιμότατες πίτσες, πληθωρικές μακαρονάδες και λοιπά ιταλικά καλούδια. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 9€.

Godmama’s Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι, τηλ: 2105718393

 



Σε αυτήν την Αυλή της Νονάς στο Περιστέρι το καλοκαιράκι ζει και αναπνέει μέσα από ηλιόλουστα καφεδάκια τα πρωινά και signature κοκτειλ τα βράδια. Το βιομηχανικό εσωτερικό του με τους τσιμεντένιους τοίχους και την επιβλητική γαλάζια μπάρα όμως είναι εξίσου ατμοσφαιρικό και fun. Πιάστε τραπεζάκι ή μπάρα λοιπόν και απολαύστ,ε συνοδεία ανεβαστικών μουσικών, ένα Poppy με βότκα αρωματισμένη με εσπεριδοειδή, καρύδα και φράουλα ή ένα Clematis με Pampero Especial ρούμι μαγειρεμένο με πιπεριά, μάνγκο και αγαύη. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Juan Rodriguez Bar

Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ: 2103224496

 



Ειδικεύεται στην παλαίωση αποσταγμάτων και στα ιδιαίτερα cocktail, αγαπά τον Παναμά μέσα από το belle-epoque εσωτερικό του και βγάζει αρκετά τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο της Παλλάδος στου Ψυρρή. Το Juan Rodriguez Bar άμα τη άφιξει του στου Ψυρρή έκανε το «μπαμ» και πλέον σφύζει καθημερινά από κόσμο που απολαμβάνει δημιουργίες όπως το Lococo Tici με ρούμι, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ και το Flat White Martini με βότκα, irish cream και εσπρέσο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Local Pub

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 694 086 4443

 


Photo: bitterbooze.com

Για χαλαρή μπυρίτσα μετά το γραφείο ή για βραδινή έξοδο με την παρέα η Local στο Χαλάνδρι ποτέ δεν απογοητεύει. Τις ημέρες που ο καιρός είναι καλός, τα μοναστηριακά τραπέζια στο πίσω μέρος και τα σταντ στο αίθριο της «πλατειούλας» ακριβώς μπροστά γίνονται ανάρπαστα. Εναλλακτικά, πιάνουμε θέση στο μικρό και cosy, άκαπνο εσωτερικό του για να νιώσουμε την σωστή ατμόσφαιρα μιας ιρλανδέζικης pub. Στις βρύσες του θα βρείτε ως επί το πλείστον μπύρες της μικροζυθοποιίας Αναστασίου σε μεγάλη ποικιλία (stout, lager, ipa κ.α.) και αρκετά guest βαρέλια ή μπουκάλια. Οι τιμές από 5€ για ένα pint.

A Liar Man

Σωφρονίου 2, Γκάζι, τηλ: 210 3426322

 



Ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι στο Γκάζι φιλοξενεί τα βραδινά μας ποτάκια σε cosy ατμόσφαιρα τόσο στην νησιωτική του αυλή, όσο και στον άνετο εσωτερικό του χώρο με τα στάντ, τα πολύχρωμα φωτιστικά και τα τραπεζάκια για παρέες. Οι μουσικές ξεφεύγουν από τη μονοτονία της περιοχής, και φλερτάρουν με την jazz, τα blues αλλά και την καθαρόαιμη ροκ. Τα κοκτέιλ είναι καλοφτιαγμένα με επιλογές όπως το Πτι Μπερ με Lemon Curd, φράουλα και σοκολάτα και η διάθεση 100% feelgood. Το απλό ποτό κοστίζει 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

Παλιάτσος

Πλ. Αγίας Τριάδας, Πεντέλη, τηλ: 21 0810 0889

 



Το all day wine bar στην Παλαιά Πεντέλη φέρνει κόσμο και κοσμάκη στα βόρεια και τα.. ψηλά έχοντας γίνει στέκι. Η καταπράσινη αυλή του κρατά ακόμα όσο ο καιρός το επιτρέπει, ενώ ο εσωτερικός του χώρος είναι μια vintage υπερπαραγωγή με αντίκες, ιδιαίτερα λαμπατέρ και βελούδινες πολυθρόνες. Σερβίρει ικανοποιητική ποικιλία κρασιών σε φιάλη αλλά και ποτήρι, κάποια signature κοκτέιλ τα οποία εναλάσσονται συχνά και παίζει latin, jazz, funk, και rock ‘n’ roll ρυθμούς, ενώ συχνά προγραμματίζει και λάτιν parties. Ο τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 6,50€ και των κοκτέιλ στα 8€.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v