Πού πίνουμε αχνιστό καφεδάκι δίπλα στο τζάκι;

Όταν έξω κάνει κρύο, εμείς πιάνουμε τραπεζάκι πλάι στη θαλπωρή του τζακιού σε κουκλίστικα καφέ εντός και εκτός Αθήνας.
 

Πού πίνουμε αχνιστό καφεδάκι δίπλα στο τζάκι;

Πλέον θα αρχίσει να κάνει κρύο στην Ελλάδα, και η κατάσταση απαιτεί χουχούλιασμα στο σπίτι αλλά και έξω. Τι καλύτερο λοιπόν από μια κούπα ζεστό καφέ ή ρόφημα, δίπλα στο τζάκι που σιγοκαίει και χαρίζει απλόχερα την ζεστασιά του;

Nomad
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 1051

 



Ατμοσφαιρική ξύλινη και βιομηχανική διακόσμηση, specialty καφέδες για τους απαιτητικούς, προσεγμένα ποτά για κάθε γούστο και ένα μεγάλο τζάκι το οποίο αποτελεί… αντικείμενο του πόθου για τους πελάτες, βρίσκουμε σε αυτό το συμπαθέστατο καφέ στο όμορφο στενάκι του Χαλανδρίου. Στα συν και οι σομπίτσες με ξύλου που δημιουργούν έξτρα χουχουλιαστή ατμόσφαιρα σε σχέση με τα αδιάφορα «μανιτάρια».

Safe House
Λεωφόρος Διονύσου & Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 210 8005693

 



Στην μέση της όμορφης διαδρομής για Πεντέλη, η πινακίδα που κοσμεί το εσωτερικό αυτού του καφέ «Mountains are calling you?» μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα για να μπούμε μέσα και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας, αλλά και ποτάκι πιο αργά πιάνοντας θέση στις πολυθρόνες δίπλα από τα δύο τζάκια. Στον ίδιο χώρο βρίσκουμε κατάστημα με είδη ρουχισμού για τον χειμώνα.

Σπείρα
Μεσολογγίου 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 5505 2827

Στον φοιτητικό πεζόδρομο των Εξαρχείων, το φιλόξενο αυτό καφέ μας υποδέχεται στο cosy εσωτερικό του και στο άνετο πατάρι του, όπου σιγοκαίει το τζάκι πλάι στα τραπεζάκια. Τάβλι, κουβεντούλα, δουλειά στο laptop, η Σπείρα αποτελεί καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά και το βράδυ για χαλαρό και φτηνό ποτάκι.

Άρωμα Πλατείας
25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ: 210 9357505

 



Στο ωραιότερο σημείο της πλατείας της Νέας Σμύρνης το Άρωμα Πλατείας δίνει και άρωμα χειμώνα αυτήν την περίοδο που σιγά σιγά ανάβει στο όμορφο τζάκι στο εσωτερικό του και μας σερβίρει ζεστό καφεδάκι και ροφήματα, αλλά και αρκετές επιλογές επιτραπεζίων. Σημειώστε πως συχνά το Άρωμα φιλοξενεί μουσικά σχήματα, τζαζ βραδιές ή guest DJs.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 21 3041 7937

 



Η γοητεία του όμορφου café της Πλάκας δεν απλώνεται μόνο στα γραφικά σκαλάκια του που κοσμούν το Instagram, αλλά και στο ζεστό εσωτερικό του, το οποίο κοσμείται από ένα αρχοντικό τζάκι στο βάθος, ιδανική συντροφιά για να απολαύσουμε μια κούπα ζεστό καφέ. Το όμορφο σκηνικό ολοκληρώνεται με χειροποίητα γλυκά – βλ. την ξακουστή πορτοκαλόπιτα – αλλά και το υπέροχο ζεστό κρασί με κανέλα.

Αμαρυλλίς
Διομήδους Κυριακού 15, Κηφισιά, τηλ. 21 0623 3769

 



Μακριά από την βαβούρα των εμπορικών δρόμων της Κηφισιάς, αυτό το κουκλίστικο καφέ με το βρετανικό ντιζάιν και το τζάκι στο κέντρο είναι ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα όπου το μόνο που θέλουμε είναι μια κούπα ζεστό καφέ και ένα γλυκάκι ή μια αχνιστή σούπα. Τα μεσημέρια της Κυριακής σερβίρει και νοστιμότατο brunch.

Παλιάτσος
Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 21 0810 0889

 



Ανέβασε κόσμο και κοσμάκη στο βουνό, στήνοντας ένα off town στέκι σε φόντο πράσινο και γεμάτο οξυγόνο. Ο Παλιάτσος της Πεντέλης ξεχωρίζει για το υπέροχα διακοσμημένο εσωτερικό του, ανοιχτό κάθε στιγμή της ημέρας, για καφεδάκι, κρασί, ποτό ή κοκτέιλ και τσιμπολόγημα. Τα χειροποίητα γλυκά του είναι πραγματικά εξαιρετικά.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v