Τέλεια καφέ για διάβασμα στην Αθήνα

Για την εξεταστική, για την μία ώρα που θα θες να διαβάσεις ένα βιβλίο, ή για να πας με το λάπτοπ σου και να γράψεις τα απομνημονεύματά σου.
Τέλεια καφέ για διάβασμα στην Αθήνα

Δεν είναι όλες οι καφετέριες για να πας, να χαζέψεις κόσμο, να ακούσεις μουσική και να πεις (φωναχτά, επειδή σε καλύπτουν οι φωνές των άλλων) τα νέα σου. Σε κάποιες καφετέριες της πόλης, προτιμούν την ησυχία, και ένα ανοιχτό βιβλίο. Και επειδή τίποτα δεν πάει καλύτερα με ένα βιβλίο από μια κούπα ζεστού καφέ, αυτά είναι τα μαγαζιά του κέντρου που μπορούμε να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Poems and Crimes

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι
Το πιο βιβλιόφιλο στέκι της Αθήνας, μιας και στεγάζεται στον κάτω όροφο των εκδόσεων Γαβριηλίδη—πίνεις τον καφέ σου και μυρίζεις φρεσκοτυπωμένες σελίδες βιβλίου. Το μπαλκονάκι είναι άψογο για τις μέρες που θα είναι πιο ζεστός ο καιρός (ε-ε-έρχονται), και η γαλήνη που θα μαζέψεις εκεί μέσα – μιας και κανείς δεν θα σε ενοχλήσει, όλοι είναι απασχολημένοι με τα δικά τους διαβάσματα – θα κρατήσει μέχρι το βράδυ, που τα πνεύματα ανεβαίνουν, και ακούμε ωραίες, εναλλακτικές μουσικές.

Ρότα
Σόλωνος 124, Εξάρχεια
Και η Ρότα ανήκει σε εκδοτικό οίκο, στις εκδόσεις Άγκυρα συγκεκριμένα. Είναι ένας πολύ, πολύ όμορφος χώρος, με μια ακόμα πιο όμορφη αυλή, για να καθόμαστε με τις ώρες και να διαβάζουμε, να γράφουμε – ή να καίμε ώρες στο ίντερνετ, η κατάρα κάθε ανθρώπου με προσοχή που αποσπάται εύκολα. Αν πεινάσουμε, υπάρχουν στο μενού ωραιότατες επιλογές για τσιμπολόγημα, ενώ τα βράδια οργανώνονται και συχνά-πυκνά lives.

Yellow

Λουκά Μπέλλου 14, Πανόρμου
Το Yellow είναι φτιαγμένο για διάβασμα, κυριολεκτικά. Τοποθετημένο στην φοιτητική γειτονιά της Πανόρμου, αλλά μακριά από το πιο ξέφρενο κέντρο της, το Yellow σε προσκαλεί να κάτσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του, ενισχυμένα με ατομικό λαμπατέρ και πρίζα για το λάπτοπ, σου σερβίρει τέλειο (και πολύ φτηνό) καφεδάκι και σου επιτρέπει να χαλαρώσεις τον κουρασμένο σου εγκέφαλο, ακούγοντας απαλή τζαζ.

Free Thinking Zone

Σκουφά 64, Κολωνάκι
Είναι καφέ; Είναι ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο; Ναι, και ναι. Εδώ ερχόμαστε για την ησυχία και το διάβασμά μας, αλλά διόλου απίθανο δεν είναι να πέσουμε πάνω σε μία φιλοσοφική συζήτηση ή σε μια παρουσίαση βιβλίου. Επιπλέον, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα… διαλεκτική μέθοδο, μπορεί να ανακαλύψουμε και νέα βιβλία που να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας. Για τον χώρο που είναι όσο μικρός και χαριτωμένος πρέπει δεν μιλάμε, τα λέει όλα η εικόνα.

Barrett

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή
Ναι, προφανώς δεν εννοούμε για βράδυ. Αλλά μέχρι τις απογευματινές ώρες, τότε δηλαδή που οι μουσικές δυναμώνουν και ο κόσμος τριπλασιάζεται μυστηριωδώς μέσα σε ένα δεκάλεπτο, το Barrett είναι από τα καλύτερα μέρη στο κέντρο της Αθήνας για να κάτσεις με την ησυχία σου και να διαβάσεις. Προφανώς σου προτείνουμε τον πάνω όροφο, με τα μεγάλα τραπέζια, εκτός κι αν είσαι τυχερός και πιάσεις καναπέ.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα
Είναι γλυκύτατο και καλλιτεχνικό και μοιάζει σαν το σπίτι που θα θέλαμε να έχουμε. Πιάνουμε καναπέ κι εδώ, αναπαυτικά όπως μας αξίζει, και αφήνουμε το στρες και την καθημερινή ζωή και όλα αυτά τα κακά πράγματα να φύγουν από πάνω μας. Άλλωστε, τα χρώματα και η διάθεση της Κιμωλίας ταιριάζουν μονάχα σε ένα παραμύθι. (Μπορείτε να διαβάσετε και μη-παραμύθια, βέβαια, δεν θα το πούμε σε κανέναν.)

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v