Μια πλήρης βόλτα στο κέντρο για το Σάββατο

Και καφέ θα πιεις, και brunch θα απολαύσεις, και σε ωραίο πάρτι θα πας. Επειδή η Αθήνα γίνεται ακόμα καλύτερη τα Σάββατα.
Μια πλήρης βόλτα στο κέντρο για το Σάββατο

Τι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη βόλτα για το Σάββατο;
Χρειάζεται καφέ. Χρειάζεται κάτι να τσιμπήσουμε – κοινώς brunch, το Σάββατο θέλει απαραιτήτως brunch. Χρειάζεται κάπου να πιούμε ωραία ποτά και να κουνηθούμε. Ε, αν τραβήξει και πολύ αργά, χρειαζόμαστε και μια επιλογή για κάτι άφτερ. Και ας είναι όλα κέντρο, καλό είναι να τα ‘χουμε όλα βολικά και μαζεμένα, σωστά;

Άσε μας να σου προτείνουμε μια ιδέα για σαββατιάτικη βόλτα, λοιπόν.

Πρωινό καφεδάκι στην Κιμωλία

Επειδή η Κιμωλία εξακολουθεί να είναι από τα πιο κουκλίστικα καφέ της Αθήνας, και είναι φτιαγμένη για τεμπέλικα σαββατιάτικα πρωινά. Εντάξει, πρωινά προς μεσημέρι, θα σε αφήσουμε να κοιμηθείς και λίγο, δεν θα σε τραβάμε απ’ τα αξημέρωτα. Στην Κιμωλία, που λες, πίνεις το καφεδάκι σου, λες τα νέα της εβδομάδας σου, χαζεύεις και τον κόσμο που περνά απ’ έξω. Ή και όχι, αν θέλεις απομόνωση, το πίσω δωμάτιο είναι εξαιρετικό.
Κιμωλία, Υπερείδου 5, Πλάκα

Πλούσιο brunch στο New York Sandwiches
Επειδή μερικές φορές θες να νιώσεις λίγο Νεοϋορκέζος. Και γιατί να μην νιώσεις; Αυγά scrambled, Benedict ή Florentine, bagels με διάφορα toppings, τηγανίτες γλυκές και αλμυρές αλλά και μια λίστα από συγκλονιστικά burgers. Η λίστα είναι μεγάλη, όλα είναι λαχταριστά (και με επιλογές για χορτοφάγους—το burger μανιταριών είναι σκέτη κόλαση) και οι χυμοί φρεσκοστυμμένοι. Για ένα χορταστικότατο γεύμα, υπολογίζουμε γύρω στα 10-15€ το άτομο.
New York Sandwiches, Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000

Για απογευματινό ποτό (και μετά πάρτι) στο Rabbithole
Το Rabbithole, αυτή η τέλεια γωνιά στο Σύνταγμα, φυσάει κεράκια και κάνει μια ευχή, επειδή κλείνει τα 3. Κι εμείς του ευχόμαστε να τα εκατοστήσει, να παίζει πάντα τέλειες μουσικές και να είναι μια μικρή όαση για κάθε… αγχωμένο. Από τις 21.00 και μετά, μάλιστα, ξεκινάει πάρτι με το project Trophy Wives (D’ Arcy Fox και Στάθης Μητρόπουλος), με μουσικές από ντίσκο και synth pop μέχρι early rave.
Rabbithole, Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559

Για άφτερ στο Bad Tooth

Και αν πάει αργά αλλά εσύ δεν θες να γυρίσεις ακόμα σπίτι, το Bad Tooth είναι εκεί για εσένα, παίζοντας σταθερά ροκ κάθε είδους, μαζεύοντας κόσμο που θέλει απλά να παρτάρει, και σερβίροντάς σου ένα τελευταίο ποτό (στα 6€) για να αφήσεις πίσω σου το στρες όλης της εβδομάδας που πέρασε.
Bad Tooth, Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 213 0907715


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v