ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Δωρεάν ξενάγηση την Κυριακή στα μέγαρα της Αθήνας

Η Τριλογία της Πανεπιστημίου, το Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας και άλλα εμβληματικά κτίρια της Αθήνας σε μια δωρεάν ξενάγηση.
 


Aυτή την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, οι atenistas μας δίνουν ραντεβού στις 11.00 το πρωί για έναν ιστορικό - αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακαλύψουμε τα εμβληματικά κτίρια σύμβολα που στολίζουν και συμβολίζουν την πόλη.

Θα ακούσουμε για την ιστορία τους, ξεκινώντας από την Τριλογία και διασχίζοντας τη Βασιλίσσης Σοφίας, θα καταλήξουμε στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου περνώντας μπροστά από Κτίρια - Μέγαρα της Αθήνας που έχουν αλλάξει χρήση στη πάροδο των χρόνων αλλά εξακολουθούν να διατηρούν την αίγλη και τον χαρακτήρα τους.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την οδό Πανεπιστημίου, έξω από τη στάση του μετρό Πανεπιστήμιο.

Οδηγός μας στον περίπατο θα είναι η Δρ Ιστορίας της Τέχνης, τ. Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα Μαριλένα Κασιμάτη.

H συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη. Δεν απαιτείται κάποια προεγγραφή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v