Στο Μετς πέντε μπαρ αρκούν για να περάσεις ωραία

Ο μινιμαλισμός της πανέμορφης γειτονιάς μεταφέρεται στα μπαρ που μπορεί να μην είναι πολλά, είναι όμως όσα και όπως πρέπει.
Στο Μετς πέντε μπαρ αρκούν για να περάσεις ωραία

Είναι ωραίο να ζεις στο Μετς. Η πιο όμορφη αθηναϊκή γειτονιά ή έστω μια από τις ομορφότερες διατηρεί ατόφιο τον χαρακτήρα της συνοικίας, ο οποίος εκφράζεται υποδειγματικά από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μπαράκια της.

Ακόμα και αυτά, είναι όλα ένα κι ένα.

Odeon
Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ: 2109223414

 



Αναπόσπαστο μέρος της πρόσφατης ιστορίας και της αύρας του Μετς, το Odeon συνδυάζει ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό αλλά και ελληνικού καφενείου, με τα μαρμάρινα τραπεζάκια του να φιλοξενούν από βαρείς γλυκούς μέχρι καθαρά ποτά και κοκτέιλ. Τόπος συνάντησης κατοίκων της περιοχής, αλλά και Αθηναίων από κάθε γωνιά της πόλης, το Odeon στηρίζεται στην ανεπιτήδευτη γοητεία του για να κάνει τις μέρες και της νύχτες στη γειτονιά να κυλούν όμορφα. Οι μουσικές αγαπούν την jazz και τα blues, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€ και τα κοκτέιλ 8€. Αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και κάποιο live τα Σαββατοκύριακα με πιάνο, ντραμς και κιθάρα.

Κάιν
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, τηλ: 2109227616

 



Η απόλυτη έκφραση του urban μπαρ βρίσκεται και αυτή στην συνοικία της καρδιάς μας. Μονίμως γεμάτο, με μια ιδιαίτερη τοιχογραφία της γνωστής αδελφοκτονίας δια χειρός Δημήτρη Ταξή και μια πολύχρωμη ταπετσαρία σε φλοράλ μοτίβο να δίνουν τον αρτιστίκ τόνο, το Κάιν είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί για χαλαρό καφέ χωρίς πολύ βαβούρα, μέχρι το βράδυ για λίκνισμα γοφών συνοδεία ροκ, indie punk και γενικά feelgood μουσικών. Συχνά παίζει και ωραίες μαύρες μουσικές, ενώ η συνεργασία με το κοντινό Κολίμπρι εγγυάται νόστιμες προσθήκες στο μενού. Τα κοκτέιλ είναι καλοφτιαγμένα, ενώ μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες κάνουν δειλή εμφάνιση στον κατάλογο. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Κολοκύθι Bar
Αναπαύσεως 18, τηλ: 211 40 05 637

 



Δυο βήματα παρακάτω, στα τραπεζάκια του Κολοκυθιού αναβιώνουν τα φοιτητικά μας χρόνια. Πρόκειται για ένα συμπαθέστατο all day café με χαμηλές τιμές, χαλαρή και παρεϊστικη ατμόσφαιρα και ωραιότατες μουσικές. Το brunch το επιούσιο είναι το δυνατό του χαρτί, με πληθωρικές pancakes και αυγουλάκια, όμως παίζει εξίσου δυνατά και τα βράδια, τα οποία γεμίζουν με ροκ και ρετρό μουσικές επιλογές ευχάριστες τα ώτα και διασκεδαστικές τη ψυχή (βάλτε υπογεγραμμένη αλήτες του Word). Τα ποτά είναι φτηνά και καθαρά, ρακές, ούζα και ρακόμελα ζεσταίνουν καρδίαν τις κρύες νύχτες που θα έρθουν και οι λιγούρες καλύπτονται με ποικιλίες, ζουμερά burger και χορταστικά club sandwich. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ στα 8,5€.

Bodega
Αρδηττού 10, τηλ.: 210 9219 397

 



To Le Bar Bodega, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, βρίσκεται στις επάλξεις της Αρδηττού από το 1984. Έχει φουλ κεφάτη ατμόσφαιρα η οποία ενισχύεται από την funk διακόσμηση, κέφι που κρατά αμείωτο μέχρι το πρωί, «δυνατή» μπάρα η οποία δημιουργεί καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και μεγάλες τζαμαρίες που βλέπουν φάτσα κάρτα την Ακρόπολη και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ανοίγει αυστηρά και μόνο βράδυ, από τις 20.00 και μετά, προσκαλεί και DJs να αναλάβουν τα decks του, έχει και σούπερ ενημερωμένη κάβα και τιμές που ξεκινούν από τα 6€ για το απλό ποτό.

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, τηλ: 21 0921 3310

 



Είναι το απόλυτο Jazz Place της πόλης και κρατά επάξια τον τίτλο εδώ και χρόνια με πληθώρα συναυλιών για τους φαν της jazz, αλλά και λοιπών ψαγμένων ακουσμάτων. Το Half Note είναι cosy και προσεγμένο, άκαπνο, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, ωραία ακουστική, άνετο μπαρ στο πίσω μέρος (αν και περιορισμένης ορατότητας) και πλούσιο πρόγραμμα με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Στα προσεχώς, φιλοξενεί μεταξύ άλλων τον Charles McPherson (1-4/11), τη Θεοδοσία Τσάτσου ( 8-10/11), τον Jonathan Kreisberg (12/11), τον Billy Harper (15-19/11) και τον Δημήτρη Καλαντζή με τον Αντώνη Ανδρέου (21/11) – δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Η είσοδος με ποτό κυμαίνεται στα 15-30€ αναλόγως ημέρας, ενώ το ποτό στο μπαρ κοστίζει 7€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v