Οι πιο νόστιμες στάσεις στου Ζωγράφου

Κρεατοφαγία, μαμαδίσια κουζίνα, τσίπουρα και μεζέδες στην αιώνια φοιτητούπολη.
Οι πιο νόστιμες στάσεις στου Ζωγράφου

Μαγειρεία βγαλμένα από χρονοκάψουλα, κουτούκια με ατμόσφαιρα, γεύσεις και αρώματα Πόλης και ρακο-τσιπουράδικα που μαζεύουν τον νεαρόκοσμο σαν να έχουν (ρακό)μέλι. Ο Ζωγράφος έχει νόστιμα μυστικά κι εμείς τα ανακαλύπτουμε σε έξι γευστικές στάσεις.

Ιλίσια Παιδεία
Αδελφών Πιερράκου 50 και Αυξεντίου Γρηγορίου

Τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, ξύλινες καρέκλες με ψάθα, αντίκες, κατάλογοι γραμμένοι στο χέρι σε μπλε τετράδιο. Τα "παιδεία" είναι ένα κλασσικό, παραδοσιακό καφε-μεζεδοπωλείο, το οποίο σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες όπως κοτόπουλο με μουστάρδα, μπιφτεκάκια με πουρέ μελιτζάνας, φρεσκοκομμένες πατάτες, νοστιμότατες ποικιλίες, χοιρινά μπριζολάκια και σούπερ ντάκο. Συνοδεία εξαιρετικού οινόμελου, μπύρας, ρακής ή τσίπουρου, ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 10€ ανά άτομο.

Σχολαρχείο
Γρ. Κουσίδη 30Α, τηλ.: 210 7798304

Αξίζει να κάνετε… κοπάνα και να επισκεφθείτε αυτό το 100% νεανικό μουσικό ρακάδικο/μεζεδοπωλείο στο οποίο επικρατεί το έλα να δεις (και να φας) από τους φοιτητές που το κατακλύζουν. Τίμιες… τιμές και ενδιαφέροντα πιάτα συγκαταλέγονται στα συν του, ενώ οι μουσικές που ακούγονται εδώ είναι διασκεδαστικές και κεφάτες. Στο… πεινολόγιο του συγκαταλέγονται νοστιμότατοι μεζέδες όπως λουκανικάκι σχάρας, κολοκυθοκεφτέδες, τραγανή φέτα με μέλι, φωλιά ζυμαρικών και κεφτεδάκια κοτόπουλο. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 5€/πιάτο, ενώ συνοδεία ρακόμελου ή χύμα κρασιού ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο. Δείτε εδώ τα προσεχή «ζωντανά» events του. 

Γουδιώτικο Τσιπουράδικο
Γεωργιου Παπανδρεου 45, τηλ:  2107790766

Αν θέλετε να απολαύσετε κρασάκι, ούζο ή τσίπουρο με φτηνό μεζέ, τότε το Γουδιώτικο Τσιπουράδικο είναι το καταλληλότερο μέρος. Εδώ τα αποστάγματα ή το κρασί καταφθάνουν συνοδεία τριών πιάτων με ικανοποιητική ποσότητα μεζέδων όπως ψητές σαρδέλες, γαύρο τηγανιτό, μαριδάκι, λιθρίνια, μύδια αχνιστά και μπακαλιάρο με κόστος μόλις 12€. Αν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε και «ελεύθερα» από το μενού, το οποίο τιμά δεόντως το κρέας και το ψάρι και κινείται σε εξίσου χαμηλές τιμές (περί τα 12€/ άτομο με κρασί ή τσίπουρο. Συχνά πυκνά θα πετύχετε και κάποια κομπανία να παίζει ζωντανή μουσική.

Λινάτσα
Γρηγορίου Αυξεντίου 75, τηλ: 21 0777 7744

Φουλ του… μαγειρευτού και του ψητού σε αυτό το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο/ψητοπωλείο το οποίο στον μεγάλο χώρο του με τα όμορφα χρώματα σερβίρει νοστιμότατα πιάτα για κάθε γούστο και ουρανίσκο. Εδώ θα δοκιμάσετε από «μαμαδίσια» κουζίνα (κουνέλι στιφάδο, χοιρινό λεμονάτο, κολοκυθάκια αυγολέμονο, παπουτσάκια και κεφτεδάκια κοκκινιστά) μέχρι ωραιότατα ψητά της ώρας (μπριζολάκια χοιρινά και μοσχαρίσια γάλακτος με πατάτες), αλλά και χορταστικό σουβλάκι. Οι τιμές δεν ξεφεύγουν, οι μερίδες είναι χορταστικές, και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο, με κρασί.

Παπαγιάννη
Παπαδιαμαντοπούλου 53, τηλ:  210 7709313

Στα… όρια του Ζωγράφου, αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα/ μαγειρείο κρατά ψηλά τον πήχη της ποιότητας, σε πείσμα των καιρών. Ο χώρος απλός,  με μια στενόμακρη σάλα και τραπεζάκια με μπορντώ τραπεζομάντηλα, υποδέχεται τον επισκέπτη με την κλασσική βιτρίνα με τα μαγειρευτά. Όποιο και να διαλέξετε δεν θα μείνετε παραπονεμένοι: must τα γιουβαρλάκια (όταν έχει), όπως επίσης και τα ρεβύθια, το μπριάμ, τα φασολάκια, τα γεμιστά, το κοκκινιστό κοτόπουλο και το μοσχαράκι στιφάδο. Μπορείτε να επιλέξετε και κάποια κρέατα της ώρας, τα οποία σερβίρονται με γενναία γαρνιτούρα (μακαρόνια, πατάτες φούρνου ή τηγανιτές), αλλά και ορισμένα ψαρικά, ανάλογα τη μέρα. Ο λογαριασμός έρχεται στα 15-17€/ άτομο, με κρασί.

Το κουτούκι του μπάρμπα-Κώστα
Μενιππου 21, τηλ: 21 0779 1423

Μια τίμια μικρή ψησταριά, χωμένη σε ένα στενό κοντά στην πλατεία σερβίρει λίγα πράγματα και καλά, κατέχοντας τα πρωτεία στη… σούβλα. Το μενού περιορισμένο, όμως διόλου αμελητέο. Οι πατάτες κομμένες στο χέρι καταναλώνονται με ταχύτητα φωτός, το ίδιο και το εξαιρετικό χειροποίητο τζατζίκι. Η πίτα κοντοσούβλι είναι αναμφίβολα το highlight εδώ, ενώ δυνατά παίζουν το κοκορέτσι, τα μπιφτέκια σχάρας, το αρνάκι γάστρας και το μυρωδάτο εξοχικό. Οι μερίδες τιμώνται στα 7,50, ενώ συνοδεία χύμα κρασιού ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€. Ανοιχτά μόνο βράδι, Κυριακές κλειστά.

N.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v