La Strega: Value for money ιταλικό στο Φάληρο

Συνεχίζοντας να αναζητούμε ποιοτικό φαγητό σε λογικές τιμές, ανακαλύψαμε το ιταλικό εστιατόριο La Strega, ένα γουστόζικο στέκι στην Λεωφόρο Ποσειδώνος με μεγάλη ποικιλία γευστικών πιάτων και «πορφυρή» cosy ατμόσφαιρα.
La Strega: Value for money ιταλικό στο Φάληρο
Τοποθετημένο σε «στρατηγικό» σημείο, δίπλα στην μπυραρία-στέκι της Draft,απέναντι από τον Φλοίσβο στο Φάληρο, το La Strega εντυπωσιάζει χωρίς να προκαλεί. Τι εννοούμε; Σερβίρει χορταστικές μερίδες ποιοτικών ιταλικών γεύσεων με... εύπεπτες τιμές, σε έναν μικρό, cosy χώρο με το κόκκινο στοιχείο να δεσπόζει στην διακόσμηση.  

Η κουζίνα του καλύπτει κάθε γούστο. Θα δοκιμάσετε από λαχταριστές πίτσες με φρέσκα υλικά και γευστικές παραδοσιακές μακαρονάδες, μέχρι ζουμερά burgers και ελαφριά wrappers. Και τα πιάτα δεν σταματούν εδώ. Μεγάλη ποικιλία θα βρείτε στις σαλάτες και στα ριζότο του, ενώ οι γλυκοί πειρασμοί που θα ολοκληρώσουν το γεύμα σας είναι και αυτοί εξίσου φρέσκοι και γευστικοί. Μπαίνοντας στο εστιατόριο ίσως νιώσετε άβολα. Ο χωρισμός του σε δύο επίπεδα, αναγκαστικά «στριμώχνει» το πρώτο επίπεδο και το κάνει να φαίνεται στενόχωρο. Μην πτοείστε. Καθήσαμε στο δεύτερο επίπεδο και τα τραπεζάκια ήταν άνετα, ενώ την δεύτερη φορά που το επισκεφτήκαμε προτιμήσαμε το πρώτο (ναι, πήγαμε και δεύτερη φορά) και ήταν εξίσου ανεκτό.

Η πίτσα του είναι από τις πιο γευστικές που έχουμε δοκιμάσει. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την La Strega, με μείγμα από δύο τυριά, φρέσκα μανιτάρια, ζαμπόν και κόκκινη πιπεριά και την Al Prosciutto με ακαταμάχητη σάλτσα ντομάτας και λεπτές φέτες καπνιστού προσούτο. Συνεχίζοντας με τα ζυμαρικά του, τα linguini al pesto ήταν πολύ γευστικά, όπως και οι πένες ολικής αλέσεως Domenico με τρυφερά φιλετάκια ψητού κοτόπουλου, pesto και light κρέμα γάλακτος. Από burgers προτείνουμε τα Mushroom Melt με καπνιστό bacon και φρέσκα μανιτάρια και το Classic American με διπλό μπιφτέκι, ψητό κρεμμύδι, ντομάτα και πίκλες. Είναι και τα δύο ζουμερά και φρέσκα, όπως θα άρμοζε σε burgers που... σέβονται τον εαυτό τους! Τα πιάτα μας συνόδεψαν υποδειγματικά με την φρεσκάδα τους και την ιδιαίτερή τους γεύση οι σαλάτες Del Sole με ρόκα, σπανάκι και λιαστή ντομάτα και η Pavor με λεπτές φέτες καπνιστής γαλοπούλας.

Προτείνουμε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με μια δροσερή πανακότα ή ένα double chocolate passion με δύο φύλλα κρέπας, σοκολάτα, πραλίνα, κομματάκια σοκολάτας, μπισκότο και σιρόπι σοκολάτας, που όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν... γλυκατζή αδιάφορο.

Για ένα πλήρες γεύμα (ορεκτικό, κυρίως, σαλάτα, γλυκό), πληρώσαμε περίπου 25€ το άτομο χωρίς κρασί. Δεδομένου ότι οι μερίδες είναι αρκετά μεγάλες, βρήκαμε την παραπάνω τιμή εξαιρετική.

Εστιατόριο La Strega
Λ. Ποσειδώνος 31, Παλαιό Φάληρο, Αττική, Τηλέφωνο: 2109833500

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v