Νέο Tyler’s στην Ερμού: Ένα ακόμη σημείο απογείωσης του street food

Το διαστημικό μαϊμούδι που φτιάχνει τέλεια bao άνοιξε ένα ακόμη κατάστημα στην Ερμού, γιατί... το πεντανόστιμο street food δεν είναι το μόνο του προσόν.
Νέο Tyler’s στην Ερμού: Ένα ακόμη σημείο απογείωσης του street food

[φωτογραφίες Γιάννης Ουμουδουμίδης]

Έχει περάσει ο καιρός που το street food αποτελούσε απλώς έναν γρήγορο τρόπο για να ξεπεράσουμε την πείνα μας, αναβάλλοντας ένα «κανονικό» γεύμα για αργότερα μέσα στην ημέρα

Το street food έχει πλέον δική του και όχι συμπληρωματική υπόσταση στην αθηναϊκή εστίαση. Έχει ανθρώπους που το αντιμετωπίζουν ως πλήρες και απαιτητικό γεύμα, και όχι ως μια διατροφική αμαρτία επιτρεπόμενη κατ΄' εξαίρεση από τις περιστάσεις. Εν ολίγοις, το street food έχει βρει μια σοβαρή θέση στο διαιτολόγιό μας, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από την ποιότητα όλο και περισσότερων  καταστημάτων με street food που ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας.

Μια τέτοια ποιοτική και ολόφρεσκη πρόταση στον ταχύτατα επεκτεινόμενο αυτόν κλάδο της εστίασης εκπροσωπεί το νέο Tyler’s που άνοιξε πολύ πρόσφατα, μετά το Παγκράτι, και στον πεζόδρομο της Ερμού, στην διασταύρωσή του με την οδό Φωκίωνος.



Το Tyler’s δεν είναι τυχαίο μαγαζί. Είναι μέλος μιας μεγάλης και πολύ επιτυχημένης οικογένειας καταστημάτων εστίασης που περιλαμβάνουν αθηναϊκές επιτυχίες όπως το παγκρατιώτικο Lost Athens και το Noah στο Πάρκο Ελευθερίας. Το κόνσεπτ του Tyler’s είναι διαφορετικό, και στοχεύει στο να δώσει πραγματική ποιότητα σε αυτό που λέμε «τρώω κάτι στα γρήγορα». Η αρχή που έγινε με το Tyler’s στο Παγκράτι είναι λίγο πολύ γνωστή σε όσους ψάχνουν τα πώς και γιατί των νέων αφίξεων: ένα πιάτο με bao του Lost Athens είχε τόσο μεγάλη ζήτηση ώστε η ομάδα αποφάσισε να του αφιερώσει ένα… ολόκληρο κατάστημα.   

Η ομάδα που στήνει και λειτουργεί τα καταστήματα της hype αυτής «οικογένειας», αποτελείται από interion designers, και ανθρώπους με εμπειρία και νέες ιδέες στην εστίαση. Δεν είναι συμπτωματικό ότι κανένα κόνσεπτ τους δεν είναι ίδιο με το άλλο. Για να το πούμε αλλιώς: η επιτυχία δεν έρχεται από τη μανιέρα, αλλά από τη φρεσκάδα, όχι από την πιστή αντιγραφή μιας «συνταγής» αλλά από τον αυτοσχεδιασμό ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο.

Το Tyler’s βασίζεται σε μια ιδέα του ενός εκ των ιδιοκτητών, Βασίλη Στεφανάκη, ο οποίος αντλεί έμπνευση από αναπάντεχες πτυχές της ποπ κουλτούρας. Ο εμβληματικός χαρακτήρας Tyler Derden, το alter ego του νωθρού Έντουαρντ Νόρτον που υποδύθηκε στην ταινία Fight Club ο Μπραντ Πιτ, και η θεωρία του space monkey που ίσως θυμούνται οι σινεφίλ, είναι η θεματική «συσκευασία» με την οποία ο Βασίλης Στεφανάκης σκέφτηκε να επενδύσει την ιδέα των πεντανόστιμων street food spots, τα οποία- να το πούμε και αυτό- είναι φιλικά σε franchising.

«To Tyler’s δεν είναι μόνο τα bao ή το φαγητό τους. Είναι τα χρώματα, το design, τα ρούχα που φοράμε, όλη η εικόνα μας και ό,τι υπάρχει πίσω της», λέει ο Β. Στεφανάκης.

Καλά και αυτά- δεν λέμε- αλλά τα bao και τα notbao θεματάκια του καταλόγου είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής. Εν αρχή ην οι ζύμες και τα ψωμάκια, όπως θα μας εξηγούσε κάποιος σοφός γέροντας του street food. Εδώ το Tyler’s σπάει κόκκαλα με το καλύτερο ψωμάκι bao που θα φας στην Αθήνα. Βάζεις πάπια, μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο και γαρίδες σε λιτές συνταγές που όμως απογειώνουν τα ψωμάκια, ή προχωράς  χορτοφαγικά με bao τραχανά και καρότου.

Οι τιμές κινούνται ανάμεσα στα 4 και τα 7 ευρώ για ένα απολύτως χορταστικό bao, το οποίο θα έκανες καλά να συνοδεύσεις με μια από τις δικές τους μπύρες που φτιάχνουν οι ίδιοι σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Alea, και είναι εξαιρετικές.

Το νέο Tyler’s στην Ερμού είναι το πιο πρόσφατο βήμα μιας πορείας που φαίνεται ότι θα είναι αναπόφευκτα επιτυχής. Και αυτό δεν θα αφορά μόνο το φαγητό τους.     

 

πρώτος κανόνας: Το Tyler’s είναι περισσότερα από το φαγητό του
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v