Το καλύτερο street food στο κέντρο

Βγήκαμε street food-ότσαρκα στο αθηναϊκό κέντρο και δοκιμάσαμε κολασμένα φαλάφελ, χοτντογκάρες, μεξικάνικες κι ασιατικές λιχουδιές.
Το καλύτερο street food στο κέντρο

Τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της πόλης, ξεφυτρώνουν συνέχεια μοσχομυριστά street foodάδικα με χεράτους πειρασμούς που δύσκολα αντιστέκεσαι. Μπορείς να βρεις ό,τι τραβά η ψυχή σου από μεξικάνικο, μέχρι Asian food κι από χοτντογκάρες, μέχρι φαλάφελ. Εμείς τώρα από τη μεριά μας, αναλάβαμε να σου ξεδιαλέξουμε τα καλύτερα street food spots του κέντρου με την ελπίδα να μας κεράσεις το κατιτίς μας.

Feyrouz

Καρόρη 23 και Αγάθωνος, τηλ: 213 0318060


Η ¨Feyrouz¨, είναι μια γωνιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με βλέμμα στην Αιόλου, που έχει σκοπό να συστήσει στους επισκέπτες της την μικρή γαστρονομική ιστορία της οικογένειας, με καταβολές από την Αντιόχεια και το Λίβανο,τη Κύπρο και τη Κωσταντινούπολη. Φτιάχνει κολασμένο χεράτο λαχματζούν που δύσκολα θα μπορέσεις να ξεπεράσεις. Σερβίρει επίσης ζεστή σούπα μαχλούτα με κόκκινη φακή, μαραθόριζα, κολοκύθα, καρότο, ζωμό από κοτόπουλο και κύμινο, πεϊνιρλί με κοτόπουλο κατσαρόλας, αλλά και κόκκορα κρασάτο και νοχουτλού, ένα μαγειρευτό με ρύζι μπασμάτι, ρεβίθια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Tα λαχματζούν ξεκινούν από 3€.

Falafellas

Αιόλου 51, τηλ: 21 0323 9809

Aν βρεθείς στην Αιόλου και σε πάρει μια ρεβυθομυρωδιά, μην παραξενευτείς. Ακολούθησε τη και θα συναντήσεις αρκετό κόσμο να περιμένει έξω από το Falafellas να φάει ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης. Μιλάμε για εξαιρετική επιλογή αφού πέρα από πεντανόστιμο είναι κι όσο πικάντικό το θέλουμε και με ολόφρεσκα, αγνά υλικά. Αξίζει την αναμονή, ενώ σερβίρεται και σε παραλλαγή με μοσχαρίσιο μπιφτέκι αντί του φαλάφελ για όσους αρέσκονται στο να σπάνε παραδόσεις..

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, τηλ: 2103316177


Ο Βασίλης Καλλίδης άνοιξε το πιο ψαγμένο Street food στη Σκούφου, σερβίροντας κολασμένες λιχουδιές, στους πελάτες που συρρέουν καθημερινά για ένα φαγητοδιάλειμμα στα μέρη του. Στο μικροσκοπικό του μαγαζί θα δοκιμάσετε τρία είδη dim sum με γέμιση κοτόπουλο και γαρίδα, χοιρινό και τζίντζερ ή χορτοφαγικό με γλυκοπατάτα, φακές, αρακά και γλυκό τσίλι. Κάθε μέρα, βγάζει και ένα ψωμάκι ατμού bao ban με διαφορετική γέμιση.

Talking Breads

Σπύρου Τρικούπη 11, 21 1183 9731


Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία των Εξαρχείων, δίπλα στην πλατεία θα βρεις το Talking Breads που είναι δίχως άλλο το καλύτερο street-foodάδικο της περιοχής. Περιποιημένες σαντουιτσάρες που σπάνε συνέχεια δίαιτες σε περιμένουν, για αυτό μην καθυστερείς.

Δοκίμασε επειγόντως το Tika (ψωμάκι βουτύρου χειροποίητο με κοτόπουλο σούβλας, χαλούμι, τηγανητό κρεμμύδι, αγγούρι, πιπεριά και mild spicy σως ντομάτας, το oldschool (ψωμάκι βουτύρου χειροποίητο με αρνί σούβλας, πίκλες, iceberg, καραμελωμένο κρεμμύδι και σως μουστάρδα – μέλι), και το Mafia burger (ψωμάκι χειροποίητο brioche, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, gorgonzola, σπανάκι, κρεμμύδι, άρωμα τρούφας & σπιτική ketchup)

Οι τιμές στα σάντουιτς και τα burgers ξεκινούν από τα 5,5€.

La Cantina

Ζωοδόχου Πηγής 24, 21 0381 0542

Η La Cantina άνοιξε λίγο καιρό πριν σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους των Εξαρχείων κι έγινε αμέσως το πιο δημοφιλές αραβικό στέκι της αγαπημένης μας αθηναϊκής γειτονιάς. Δίνοντας βάση στα χειροποίητα υλικά  και τις αυθεντικές συνταγές, η Cantina σερβίρει κολασμένα παραδοσιακά κεφτεδάκια σε σάλτσα τομάτας. Συνοδεύονται από ρύζι basmati και χειροποίητη σως γιαουρτιού με δυόσμο, cury madras και βιολογικό ελαιόλαδο Πύλου και φυσικά τα υπέροχα φαλάφελ του. Με 8-10 ευρώ το άτομο θα πάρεις πακετάκι στο σπίτι και για την επόμενη.

Amandine’s Bagels

Νίκης 13, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3239829


«Στην Amandine» θα ενθουσιαστείτε με τις γαλλικές γεύσεις που σας προτείνει η γλυκιά Amandine, η οποία έφτιαξε το bagelshop που χρειαζόμασταν.

Μοναδικά ζεστά χειροποίητα ψωμάκια bagels, με αυθεντικά ελληνική συνταγή, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με γευστικές σως, φρέσκιες σαλάτες, γαλλικά τυριά, παστραμι, σολομό καπνιστό και όχι μόνο.

Οι τιμές τους ξεκινούν από 1€ και φτάνουν ως τα 6€, ενώ και οι γλυκατζήδες της παρέας δε μένουν παραπονεμένοι: Cheesecake, σοκολατόπιτες, brownies, και cookies με συνταγές της γιαγιάς συμπληρώνουν το μενού.

Johnie Hot Dog

Λεωφόρος Συγγρού 136, τηλ.: 210 92 46 707

Στην καντίνα του Johnie του Μερακλή είναι βέβαιο ότι θα βρεις τις καλύτερες χοντογκάρες της πιάτσας, οι οποίες χορταίνουν και νηστικό γίγαντα. Εκτός της κλασικής συνταγής (σάλτσα κρεμμυδιού, λάχανο, καρότο, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα) τα παιδιά του μαγαζιού έφεραν στο χέρι μας κι έπειτα στον ουρανίσκο μας το hot dog relish, το cornrelish, το pepper relish, αυθεντικές αμερικάνικες σάλτσες, το τραγανό τηγανητό κρεμμυδάκι, το γλυκόξινο αγγουράκι, τη γλυκοκαυτερή μαύρη μουστάρδα Βαυαρίας, το ζεστό λιωμένο τυρί Cheddar, τις καυτερές πιπεριές jalapenos, τη μουστάρδα με μέλι και το Βερολινέζικο κέτσαπ με κάρυ.

Tα hot dogs ξεκινούν από τα 3,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v