Πού να πάμε για βραδινό γλυκάκι;

Δεν είναι όλες οι νύχτες για αλκοόλ και πάρτι. Δεν είναι όμως και για μέσα. Και έχουμε μια εναλλακτική.
Πού να πάμε για βραδινό γλυκάκι;
Δεν γίνεται κάθε φορά που βγαίνουμε να πίνουμε το μισό μπαρ. Και σίγουρα δεν έχουμε πάντα όρεξη να πάμε σε κάποιο εστιατόριο. Καλά, για πάρτι δεν το συζητάμε. Όχι, αυτό είναι ένα κείμενο εντελώς διαφορετικό, επειδή μερικοί από εμάς έχουμε κάτι λιγούρες για γλυκό τα βράδια, και αναλόγως κανονίζουμε και την έξοδό μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν μερικά πολύ ωραία μαγαζιά που μπορείς να πας για βραδινό ραντεβουδάκι ή βόλτα με φίλους και να γλυκάνεις την ψυχή σου.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Πλατεία Ηρώων 1, Ψυρρή, τηλ: 2103211323
Κάθε φορά που περνάς απ’ την πλατεία Ηρώων, το βλέπεις που είναι γεμάτο κόσμο, ρίχνεις κλεφτές ματιές στα κολασμένα γλυκά που έρχονται στα τραπέζια, σου ‘ρχεται και εκείνο το άρωμα της σοκολάτας που είναι ικανό να ηρεμήσει και τα χειρότερα νεύρα... Τι άλλο να χρειαστείς; Οι σοκολατόπιτες εδώ είναι θρυλικές, οπότε δεν μπορούμε να μην τις προτείνουμε.

Little Kook

Καραΐσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144
Λίγο πιο κάτω, δεν παίρνεις χαμπάρι μόνο τα γλυκά στα πιάτα. Ολόκληρος ο δρόμος έχει καταληφθεί από μια παραμυθένια διάσταση, που μας προσκαλεί να περάσουμε λίγο χρόνο μέσα της και να ξεχάσουμε τα δεινά αυτού του κόσμου. Λαχταριστά κέικ, τούρτες και γλυκές πίτες, όλα με νεραϊδένιο... plot twist.

Κωνσταντινίδη

Σταδίου 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3220049
Εδώ ίσως να μιλάμε για το πιο ξακουστό μιλφέιγ της πόλης. Και στην πιο βολική τοποθεσία, κιόλας. Να είσαι, ας πούμε, στο κέντρο για χαλαρό ποτάκι ή βόλτα και να σε πιάσει η ανάγκη για γλυκό. Το έχεις δίπλα σου, είναι πεντανόστιμο και φτιάχνεται μπροστά στα έκθαμβα μάτια σου, που αρχίζουν να αποκτούν σιγά-σιγά χρώμα ζαχαρί.

Χαρά

Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102287266
Σερβίρει το καλύτερο, το πιο θρυλικό εκμέκ της Αθήνας, και αμφιβάλλουμε αν υπάρχουν πολλοί Αθηναίοι που να μην το ξέρουν αυτό. Βέβαια, δεν είναι μόνο το εκμέκ. Είναι η τέλεια νοσταλγία του να παραγγέλνεις παγωτό Σικάγο, να σου σκάει σε ποτηράκι με σημαιούλα πάνω, όπως τα παλιά, καλά χρόνια.

Πορτατίφ

Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 210 3621866
Ένα πανέμορφο μπιστρό, χαμηλά στο Κολωνάκι, που σερβίρει ίσως την πιο νόστιμη σοκολάτα της Αθήνας, θα δοκιμάσεις φανταστικά γλυκά. Από μηλόπιτα αμερικάνικη, μέχρι μιλφέιγ, μέχρι σουδάκια γεμιστά με κρέμα cookies, περιχυμένα με λευκή σοκολάτα, όλα τα υπέροχα και χειροποίητα γλυκά του Πορτατίφ θα σε κάνουν να παραμιλάς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v