Στο σχεδία home τρως (πολύ) καλά και κάνεις το καλό!

Το περιοδικό των αστέγων, η αγαπημένη μας «σχεδία» μόλις απέκτησε το δικό της σπίτι, μέσα στο οποίο βρίσκουμε και ένα πανέμορφο, πεντανόστιμο εστιατόριο.
Στο σχεδία home τρως (πολύ) καλά και κάνεις το καλό!
Το περιμέναμε καιρό, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Στη γωνία Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου, η «σχεδία» που αγαπάμε έχει πλέον το δικό της, κουκλίστικο σπίτι, μέσα στο οποίο βρίσκουμε εκθετήριο, πωλητήριο, εργαστήρια «σχεδία αρτ», καφέ-μπαρ με signature κοκτέιλ από τον Πέτρο Μυτιληναίο και εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις, και ένα μενού που υπογράφει ο Λευτέρης Λαζάρου.

Το σχεδία home είναι ένας πολύ ιδιαίτερος κόμβος αλληλεγγύης και εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας σκοπός του οποίου, μεταξύ άλλων, είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες και θέσεις εργασίας σε ικανότατους συμπολίτες μας που, όμως, η αγορά εργασίας μα και η ζωή η ίδια μοιάζει σαν να είχε ξεχάσει. Από το υπόγειο μέχρι τον πρώτο όροφο του ιστορικού κτιρίου, σε αυτά τα τέσσερα επίπεδα θα δουλεύουν κοντά 30 άνθρωποι – πέρα από τους δεκάδες πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Στο υπόγειο βρίσκεται η κουζίνα, στο ισόγειο το πωλητήριο-εκθετήριο «σχεδία αρτ», μαζί με το καφέ-μπαρ και το εστιατόριο, στο πατάρι τα εργαστήρια «σχεδία αρτ» και η διανομή του περιοδικού και στον πρώτο όροφο τα γραφεία αυτής της δομής αλληλεγγύης, απ’ όπου οκτώ άνθρωποι όλοι και όλοι αγωνίζονται να υλοποιήσουν αυτά και άλλα πολλά κοινωνικά προγράμματα που θα ακολουθήσουν.

Στα ράφια του καφέ-μπαρ, πέρα από τη «σχεδία», θα βρίσκονται τα περιοδικά «New Yorker», «Der Spiegel» και «Le Monde Diplomatique» και, βεβαίως, περιοδικά δρόμου από όλα τα μέρη της γης.

Το κατάστημα έχει μελετηθεί ώστε να το απολαμβάνουν και συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα, το μενού υπάρχει και σε ακουστική έκδοση για τους συμπολίτες μας με μειωμένη όραση, υπάρχει πρόβλεψη για όσο το δυνατόν μικρότερη χρήση πλαστικού μέχρι την οριστική εξάλειψή της (δεν υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια, για παράδειγμα), ο περαστικός έχει τη δυνατότητα να μπει και να γεμίσει με νερό το δικό του μπουκαλάκι, οι συσκευασίες για take away δεν είναι από πλαστικό, το γάλα, τα αυγά, το κοτόπουλο είναι βιολογικά.

Στο μενού του εστιατορίου βρίσκουμε νοστιμιές όπως φιλέτο λαβράκι με πουρέ σελινόριζας, κοτόπουλο με σάλτσα μάραθου και άγριο ρύζι, κεφτεδάκια από κιμά κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας, κρέμα φάβας με μανιτάρια, σαλάτα κινόα με μελιτζανοσαλάτα, γαρίδες με μουστάρδα αρωματισμένη με μανταρίνι και βινεγκρέτ χαρουπιού, σβησμένες με ούζο.

Σχεδία home

Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Σύνταγμα, τηλ.: 213 0231220

Ώρες λειτουργίας 08:00-03:00, επτά ημέρες την εβδομάδα (το σημείο λιανικής διάθεσης αντικειμένων «σχεδία αρτ» θα λειτουργεί ώρες εμπορικών καταστημάτων)

 

Περισσότερες πληροφορίες: 213 0231220, [email protected], www.shediart.gr, www.shedia.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v