Πού θα φας τέλειες pancakes στην Αθήνα

Κλασικές και πρωτότυπες, λουσμένες σε κρέμα Bueno και θρυμματισμένο μπισκότο ή απλώς κολασμένες.
Πού θα φας τέλειες pancakes στην Αθήνα
Βρήκαμε οκτώ μέρη για να απολαύσετε τις καλύτερες τηγανίτες a.k.a pancakes του αθηναϊκού ντουνιά.

NooK 

Κάλχου 35 & Νέστορος, Ίλιον, 213 0437511

Σε έναν μίνιμαλ χώρο με θέα στον πεζόδρομο, αυτό το γλυκύτατο καφέ στο Ίλιον πέρα από specialty καφέδες σερβίρει λαχταριστό brunch τα Σαββατοκύριακα, από το οποίο δεν λείπουν οι πληθωρικές pancakes. Μια μπουκιά από την γλυκιά «κυρία» Bueno με στρώση λευκής σοκολάτας Bueno και σπασμένο ένα ολόκληρο κομμάτι από πάνω ή μια αλμυρή επιλογή, όπως εκείνη με το ολόκληρο αυγό μάτι και το τριμμένο bacon θα σας πείσουν.

Mask

Καλαμιώτου 18 & Κολοκοτρώνη 55, τηλ: 21 0331 4676

Στο νεοκλασικό κτίριο που υπήρξε «εξοχική» κατοικία του Όθωνα το Mask σερβίρει δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και ωραίο brunch με ελληνικό πρόσημο- καλάθι με αυγά και γραβιέρα, κουλούρι Θεσσαλονίκης με κρέμα φέτας κ.α. Βουρ στις pancakes όμως, μιας και οι επιλογές με τυρί Φιλαδέλφεια και γλυκό βύσσινο και ο… σιδηρόδρομος με αφράτα pancakes στη σειρά περιχυμένα με πραλίνα και κομματάκια μπανάνας δεν αστειεύονται.

Rey Pablo

Σε δύο σημεία στην Αττική- Βούλα και Μαρούσι – ο βασιλιάς Πάμπλο ετοιμάζει αφράτες, λαχταριστές pancakes για κάθε γούστο σε μεγάλη ποικιλία. Πλην των κλασικών Pancake Merenda και pancake με σιρόπι σφέδναμου και μπέικον, στο μενού του βρίσκουμε ιδιαίτερες και λαχταριστές προτάσεις όπως εκείνες με bacon γαλοπούλας, τσένταρ και μαγιονέζα με άρωμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης.

New York Sandwiches

Το «σαντουϊτσάδικο» που μας σύστησε από τους πρώτους τη μαγεία του brunch δε θα μπορούσε να μην έχει σπουδάσει επισταμένως το ζήτημα «pancake». Βουτάμε με τα πιρούνια λοιπόν σε αφράτα bacon pancakes με κυβάκια μπέικον, αυγό και σιρόπι σφενδάμου, και σε Snicker pancakes με ψιλοκομμένη σοκολάτα Snickers και πραλίνα.

Monsieur Cannibale

Πλ. Προφήτου Ηλία 2, Παγκράτι, τηλ: 21 0752 6130

Το all day στέκι στο Παγκράτι, με το κουκλίστικο εσωτερικό χώρο, εκτός από δροσερά κοκτέιλ και καλοφτιαγμένες πίτσες, ετοιμάζει καθημερινά ωραιότατες pancakes σε κλασικές, αγαπημένες και άκρως γλυκιές βερσιόν: με μέλι, με πραλίνα φουντουκιού, με λευκή σοκολάτα, με σοκολάτα Bueno και με φρούτα του δάσους. Όλα τα παραπάνω υλικά βέβαια, μπορούν να «μπλεχτούν» σε συνδυασμό της αρεσκείας σας.

Beauty Killed The Beast

Παραμυθιάς 14, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0524 0117

Το αγαπήσαμε για την παραμυθένια ατμόσφαιρα και κοκτέιλ του, αλλά μας αρέσει και για το brunch μενού του όπου ξεχωρίζουν οι δύο αλλά άκρως λαχταριστές εκδοχές τηγανιτών. Οι «απλές» και αφράτες λουσμένες με κρέμα σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού, αλλά και οι πιο… παιχνιδιάρικες Rainbow pancakes σε τρία χρώματα (πράσινο/σπανάκι, κόκκινο/παντζάρι, κίτρινο/γλυκοπατάτα), οι οποίες συνοδεύονται με ψητό μαστέλο και απάκι.

Frater & Soror

Αμύντα 6, Παγκράτι, τηλ: 21 0721 3720

Στο νέο all day bar restaurant της πλατείας Προσκόπων με το μωσαϊκό στο πάτωμα και τις αποικιακού στιλ καρέκλες, απολαμβάνουμε καθημερινά αλμυρά και γλυκά pancakes τα οποία ξεχωρίζουν με τη φρεσκάδα και τις πρωτότυπες γεύσεις τους:  ξεχωρίζουμε τα αλμυρά με καπνιστό ζαμπόν, τυρί, βραστό αβγό και καπνιστή σαλάτα coleslaw και τα γλυκά με φρούτα του δάσους, καρύδια και κρέμα βανίλιας.

Estrella

Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, τηλ: 210 3218000

Το σαλονικιώτικο μπραντσάδικο βρίσκεται εδώ και τρία περίπου χρόνια κοντά μας με πληθώρα επιλογών στο μενού του, το οποίο εκτιμά δεόντως (και) τις pancakes. Πιάνουμε τραπεζάκι στη Ρόμβης και δοκιμάζουμε Pancakes με τσένταρ, καπνιστή γαλοπούλα και σπιτική μαγιονέζα, με Nesquik και παγωτό σοκολάτα και με σοκολάτα υγείας Παυλίδη και κόκκινα φρούτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v