Στην Ηλιούπολη τρώμε τέλεια

Παίρνουμε το μετρό για Ηλιούπολη και επιλέγουμε τα καλύτερες γευστικές στάσεις για κάθε γούστο και μπάτζετ.
 

Στην Ηλιούπολη τρώμε τέλεια

Από αποκλειστικά φουρνιστά εδέσματα, μέχρι δημιουργική ψαροφαγία, η Ηλιούπολη διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση της στο γευστικό χάρτη των νοτίων προαστίων.

Πέντε γευστικές στάσεις στους δρόμους της που αξίζει να κάνετε.

The New Age by Fournomageiremata
Ηρώς Κωνσταντόπουλου 19, τηλ: 210 9910227

 



Εστιατόριο στημένο εξ’ ολοκλήρου με πιάτα μαγειρεμένα στο φούρνο; Κι όμως, τα Φουρνομαγειρέματα δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τα «κανονικά» πιάτα των υπόλοιπων εστιατορίων και είναι εξίσου νόστιμα – και πιο υγιεινά. Στον άνετα διαμορφωμένο και άκαπνο εσωτερικό του χώρο μπαίνουμε κατευθείαν στο… φουρνιστό και δοκιμάζουμε κότσι που λιώνει στο στόμα με πατάτες φούρνου, κεφτέδες από κολοκύθι, ντομάτα και ρεβίθια, spare ribs με ΒΒQ sauce και πατάτες φούρνου, κριθαρώτο με μανιτάρια και τρούφα, πεϊνιρλί με αυγό μάτι, σαγανάκι με γραβιέρα και μαρμελάδα καρότου και Orzotto (ιταλικό πιάτο παρόμοιο με ριζότο) σιταριού με πανσέτα. Για ένα πλήρες γεύμα, με δικό τους κρασί, υπολογίστε 18-23€/ άτομο.

Sea Bar
Γλάδστωνος 2, τηλ: 2109768255

 



Δύο αδέρφια με καταγωγή από την Λήμνο βρίσκονται πίσω από αυτό το μοντέρνο εστιατόριο ψαροφαγίας, το οποίο φέρνει όλη του την ψαριά από το όμορφο νησί. Στα λευκά, ξύλινα τραπέζια του καταφθάνουν μεζεδάκια όπως χταποδάκι φιλέτο, σαρδέλα μαρινάτη, τηγανιτά γαριδάκια, λαβράκι μαρινάτο σε ελαιόλαδο και λεμονοθύμαρο, κεμπαπάκια σουπιάς, γαρίδες σαγανάκι και κυρίως πιάτα όπως σουβλάκι σολομού, καλαμάρι… κοντοσούβλι, γαρίδες με πέστο φέτας, ροφός Sous Vide με σταμναγκάθι, ντοματίνια και φινόκιο και χορταστική αστακομακαρονάδα, η οποία συγκαταλέγεται αναμφίβολα στα hit του καταλόγου. Για ένα δημιουργικό θαλασσο-γεύμα με μεζεδάκια, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο με ούζο. Αν πάρετε φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 35€/ άτομο.

Το Κιούπι
Ερατοσθένους 24, τηλ: 2109935712

 



Μια παραδοσιακή, cosy και οικογενειακή ταβέρνα, το Κιούπι απλώνει τραπεζάκια έξω στη δροσερή αυλίτσα του τα καλοκαίρια, ενώ το χειμώνα πιάνουμε θέση στο ζεστό εσωτερικό του για να δοκιμάσουμε ωραιότατα ψητά και νόστιμα μεζεδάκια σε χαλαρό περιβάλλον, μιας και αποτελεί «μυστικό» των κατοίκων της περιοχής. Στο μενού του βρίσκουμε όλα τα αγαπημένα πιάτα μιας παραδοσιακής ταβέρνας: χεράτες πατάτες τηγανιτές, ψητά λαχανικά σαλάτα, ζουμερά μπιφτέκια, χωριάτικο λουκάνικο, τυροκροκέτες, τζατζίκι χειροποίητο, μπριζόλες στη σχάρα και ποικιλίες κρεατικών για τις παρέες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Chau’s
Αγίου Κωνσταντίνου 66, τηλ: 21 0973 6500

 



Αυθεντικό κινέζικο στην περιοχή, το ethnic αυτό «ταβερνείο» ταΐζει κινέζικες γεύσεις τους κατοίκους των νοτίων προαστίων για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Στο μαγαζάκι της οικογένειας Tran Van Chau, θα δοκιμάσετε άπαιχτη αυθεντική βιετναμέζικη και κινέζικη κουζίνα, όπως Fresh Rolls, ρολά με μοσχάρι στον ατμό, σούπα Pho, Bo Cuon, χοιρινό με τζίντζερ, σούπερ spring rolls λαχανικών και ζουμερά noodles με γαρίδες. Τα πιάτα είναι χορταστικά σε ποσότητα, το σέρβις δεν μιλά φαρσί ελληνικά αλλά είναι άκρως εξυπηρετικό, η παγωμένη μπύρα Tsingtao συνοδεύει άψογα το γεύμα και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Shakesbeer
Ηρ. Πολυτεχνείου 17, τηλ: 21 0990 2566

 



To beer or not to beer? Η απάντηση είναι το πρώτο φυσικά σκέλος, μιας και στο beer restaurant της Ηλιούπολης επιλέγουμε ανάμεσα σε περισσότερες από 100 ετικέτες σε βαρέλι και μπουκάλι, και τις απολαμβάνουμε συνοδεία χορταστικών μερίδων σε όμορφο περιβάλλον. Τη κατανάλωση ζύθου εδώ συνοδεύουν μεγάλες ποικιλίες τεσσάρων ατόμων με γερμανικά wurst (λουκάνικα), νόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο, ποικιλίες κρεάτων, γιγαντιαίο burger επίσης τεσσάρων ατόμων για να μην μείνει κανείς πεινασμένος, μπριζόλες με πατάτες τηγανιτές, ριζότο μανιταριών και quesadillas. Ο λογαριασμός για 1-2 μπύρες συνοδεία φαγητού στα 20€/άτομο.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v